Kacpiego Tomb Kingi i Chaos Dwarfy
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Kacpi 1998
- Masakrator
Re: Kacpiego Tomb Kingi i Chaos Dwarfy
ale do oddziału miał pasować
i o dziwo te koniku od Setry mają więcej plam niż od zwykłych rydwanów
kacpi super malowanie i wiemy juz ze jestes fanem ,,zieleni kielce" a tak naprawde to calkiem zgrabnie ci wyszlo malowanie imo wiecej zlota wiecej zlota a po 3 to wiecej zlota ktore powinno sie swiecic jak psu ()()
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
- Kacpi 1998
- Masakrator
Dawno nic nie wrzucałem bo aparatu nie miałem ale cały czas coś robiłem. Niestety nie udało się sfotografować krasnoludów którym podstawki robiłem i kilka modeli malowałem bo już są u kolegi.
Tutaj korporacja Bauhaus do gry Warzone Resurection. Pomalowana dość szybko, w jeden dzień bo na pokazy miała być a poza tym Warzone to nie Warhammer to starać się nie będę ale do gry ujdą Do pomalowania zostało jeszcze jakieś 20 modeli i czołg
Estolies Mortant
Husarzy
Warlord
Vulcan Battlesuit
podstwki
A tu do Warhammera:
Nacrosphinx
Arkhan który z okazji nowego EURO doczekał się rydwanu, sam Arkhan malowany dawno temu
Opinie?
Tutaj korporacja Bauhaus do gry Warzone Resurection. Pomalowana dość szybko, w jeden dzień bo na pokazy miała być a poza tym Warzone to nie Warhammer to starać się nie będę ale do gry ujdą Do pomalowania zostało jeszcze jakieś 20 modeli i czołg
Estolies Mortant
Husarzy
Warlord
Vulcan Battlesuit
podstwki
A tu do Warhammera:
Nacrosphinx
Arkhan który z okazji nowego EURO doczekał się rydwanu, sam Arkhan malowany dawno temu
Opinie?
- Kacpi 1998
- Masakrator
Bo chodziło o to by wykorzystać stary model ze zrobioną podstawkąOkoń pisze:Sphinx idzie na dyskotekę, a rydwanu nie widać, bo się zakopał.
- Kacpi 1998
- Masakrator
której?Durant pisze:Malowanie bardzo fajne, ale podstawki nie rozumiem
aż taki dobry to jeszcze nie jestem a obecny efekt mi się podoba, nie chciałem by był za bardzo upaprany krwią ani żeby na mięczaka nie wyglądałDamik pisze:Pan Necro - pomijam kolorystykę, bo dla mnie jest okropna ( ), ale spójrzże na jego ostrza i krew na nich.. Widziałes kiedyś żeby wielkie coś no siekania było tak równo upitolone krwią? Daj jakieś rozbryzgi, etc.
Wypowiem się o figurkach do battla. Necrosfinks bardzo mi się podoba - szczególnie skrzydła i zaśniedziały pancerz. Zazwyczaj jest on malowany na złoto - a Twoja praca to oryginalna i udana odmiana. Nawet ten róż na ciele, pewnie dobrze wygląda na stole. Natomiast nie do końca przemawia do mnie krew na ostrzach. Wygląda, jakby sfinks moczył broń w kotle z krwią - bo nie ma śladu rozprysków na reszcie ciała. A takie musiałyby zostać, gdyby zadał rany pozostawiające na broni tyle śladu...
A "rydwan" Arkhana - starannie i ładnie pomalowany. Podoba mi się kolorystyka skrzydeł, widać, że masz fajne pomysły i zmysł do kolorów. Ale przyklejenie bitsów do podstawki to niestety bieda-konwersja, choćby była najładniej pomalowana
A "rydwan" Arkhana - starannie i ładnie pomalowany. Podoba mi się kolorystyka skrzydeł, widać, że masz fajne pomysły i zmysł do kolorów. Ale przyklejenie bitsów do podstawki to niestety bieda-konwersja, choćby była najładniej pomalowana
- Kacpi 1998
- Masakrator
dziękuję
W tej uber konwersji chodzi o to że lepszego pomysłu nie miałem. "Rydwan" miał wyglądać na latający (bo ma lot), miał być kompatybilny z modelem Arkhana. Pierwsze primo podstawka 20/20 powoduje że nawet ustawiony bokiem nie mieściłby się w stndardowym rydwanie, drugie primo nawet gdyby skonwertować jakoś ten rydwan to i tak by głupio wyglądła żółta podstawka z piachm i trawą w koszu rydwanu. Więc by spełnić te założenia zrobiłem coś takiego i nawet mi się to podoba (i przeciwnikom też )
W tej uber konwersji chodzi o to że lepszego pomysłu nie miałem. "Rydwan" miał wyglądać na latający (bo ma lot), miał być kompatybilny z modelem Arkhana. Pierwsze primo podstawka 20/20 powoduje że nawet ustawiony bokiem nie mieściłby się w stndardowym rydwanie, drugie primo nawet gdyby skonwertować jakoś ten rydwan to i tak by głupio wyglądła żółta podstawka z piachm i trawą w koszu rydwanu. Więc by spełnić te założenia zrobiłem coś takiego i nawet mi się to podoba (i przeciwnikom też )
- White Lion
- Kretozord
już wiem co bym dodał dla Arkhama na podstawkę.
fragmenty poręczy rydwanu wyłaniające się spod piasku.
wtedy na pewno nie budziło by już wątpliwości co jest pod tym piaskiem.
a co do sfinksa to nie przesadzaj że rozbryzgi krwi w postaci strużek, kropek i nieregularnych plamek wymagają jakiegoś skila
fragmenty poręczy rydwanu wyłaniające się spod piasku.
wtedy na pewno nie budziło by już wątpliwości co jest pod tym piaskiem.
a co do sfinksa to nie przesadzaj że rozbryzgi krwi w postaci strużek, kropek i nieregularnych plamek wymagają jakiegoś skila
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- Kacpi 1998
- Masakrator
Taki na szybkości dowódca oddziału hobgoblinów w jakieś 1.5h, skład oddziału to 15 staro edycyjnych gobosów, ten właśnie dowódca i filer robiący za 4, który w najbliższym czasie pomaluję na PMOTM
Jakoś nie mogę skupić wzroku na tej figurce ^^
Bardzo fajna rdza na broniach Ci wyszła śniedź na zdjęciu świeci się jak jakiś OSL ale to pewnie winna foty:P
Gacie się trochę zlewają z butami, pomalowałbym rączkę noża skoro tak ładnie słoje są tam zaznaczone trochę przesadziłeś z przejściami na opasce na tej torbie z tyłu przypadkiem nie ma metalowego zapięcia ?:P No i skóra za ciemna jak dla mnie ale to kwestia gustu;]
Ale jak na 1,5 h malowania wyszło super
Bardzo fajna rdza na broniach Ci wyszła śniedź na zdjęciu świeci się jak jakiś OSL ale to pewnie winna foty:P
Gacie się trochę zlewają z butami, pomalowałbym rączkę noża skoro tak ładnie słoje są tam zaznaczone trochę przesadziłeś z przejściami na opasce na tej torbie z tyłu przypadkiem nie ma metalowego zapięcia ?:P No i skóra za ciemna jak dla mnie ale to kwestia gustu;]
Ale jak na 1,5 h malowania wyszło super
- Kacpi 1998
- Masakrator
filler do oddziału goblinów na PMOTM w połowie skończony, będzie jeszcze troll i podstawka rzecz jasna
A oprócz tego co napisał Kordelas, to NMM i rdza to nie są dwie techniki wyglądające razem ze sobą dobrze.Kordelas pisze:Strasznie bajkowy i cukierkowy.