Kacpiego Tomb Kingi i Chaos Dwarfy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Re: Kacpiego Tomb Kingi i Chaos Dwarfy

Post autor: Kacpi 1998 »

ale do oddziału miał pasować :wink:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

i o dziwo te koniku od Setry mają więcej plam niż od zwykłych rydwanów ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

eee tam

kevinior
Chuck Norris

Post autor: kevinior »

kacpi super malowanie :D i wiemy juz ze jestes fanem ,,zieleni kielce" :D a tak naprawde to calkiem zgrabnie ci wyszlo malowanie imo wiecej zlota wiecej zlota a po 3 to wiecej zlota :D ktore powinno sie swiecic jak psu ()() :D
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Dawno nic nie wrzucałem bo aparatu nie miałem ale cały czas coś robiłem. Niestety nie udało się sfotografować krasnoludów którym podstawki robiłem i kilka modeli malowałem bo już są u kolegi.

Tutaj korporacja Bauhaus do gry Warzone Resurection. Pomalowana dość szybko, w jeden dzień bo na pokazy miała być a poza tym Warzone to nie Warhammer to starać się nie będę ale do gry ujdą :wink: Do pomalowania zostało jeszcze jakieś 20 modeli i czołg :)

Obrazek

Estolies Mortant
Obrazek

Husarzy
Obrazek

Warlord
Obrazek

Vulcan Battlesuit
Obrazek

podstwki :wink:
ObrazekObrazek

A tu do Warhammera:

Nacrosphinx
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Arkhan który z okazji nowego EURO doczekał się rydwanu, sam Arkhan malowany dawno temu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Opinie? :)

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Sphinx idzie na dyskotekę, a rydwanu nie widać, bo się zakopał. :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Świetne czerwono-zielone skrzydła u sfinksa
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Okoń pisze:Sphinx idzie na dyskotekę, a rydwanu nie widać, bo się zakopał. :cry:
Bo chodziło o to by wykorzystać stary model ze zrobioną podstawką :)

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Malowanie bardzo fajne, ale podstawki nie rozumiem

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Pan Necro - pomijam kolorystykę, bo dla mnie jest okropna ( ;) ), ale spójrzże na jego ostrza i krew na nich.. Widziałes kiedyś żeby wielkie coś no siekania było tak równo upitolone krwią? Daj jakieś rozbryzgi, etc.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Durant pisze:Malowanie bardzo fajne, ale podstawki nie rozumiem
której?
Damik pisze:Pan Necro - pomijam kolorystykę, bo dla mnie jest okropna ( ;) ), ale spójrzże na jego ostrza i krew na nich.. Widziałes kiedyś żeby wielkie coś no siekania było tak równo upitolone krwią? Daj jakieś rozbryzgi, etc.
aż taki dobry to jeszcze nie jestem a obecny efekt mi się podoba, nie chciałem by był za bardzo upaprany krwią ani żeby na mięczaka nie wyglądał :wink:

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Wypowiem się o figurkach do battla. Necrosfinks bardzo mi się podoba - szczególnie skrzydła i zaśniedziały pancerz. Zazwyczaj jest on malowany na złoto - a Twoja praca to oryginalna i udana odmiana. Nawet ten róż na ciele, pewnie dobrze wygląda na stole. Natomiast nie do końca przemawia do mnie krew na ostrzach. Wygląda, jakby sfinks moczył broń w kotle z krwią - bo nie ma śladu rozprysków na reszcie ciała. A takie musiałyby zostać, gdyby zadał rany pozostawiające na broni tyle śladu...

A "rydwan" Arkhana - starannie i ładnie pomalowany. Podoba mi się kolorystyka skrzydeł, widać, że masz fajne pomysły i zmysł do kolorów. Ale przyklejenie bitsów do podstawki to niestety bieda-konwersja, choćby była najładniej pomalowana :(

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

dziękuję :)
W tej uber konwersji chodzi o to że lepszego pomysłu nie miałem. "Rydwan" miał wyglądać na latający (bo ma lot), miał być kompatybilny z modelem Arkhana. Pierwsze primo podstawka 20/20 powoduje że nawet ustawiony bokiem nie mieściłby się w stndardowym rydwanie, drugie primo nawet gdyby skonwertować jakoś ten rydwan to i tak by głupio wyglądła żółta podstawka z piachm i trawą w koszu rydwanu. Więc by spełnić te założenia zrobiłem coś takiego i nawet mi się to podoba (i przeciwnikom też :wink: )

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

już wiem co bym dodał dla Arkhama na podstawkę.
fragmenty poręczy rydwanu wyłaniające się spod piasku.
wtedy na pewno nie budziło by już wątpliwości co jest pod tym piaskiem.

a co do sfinksa to nie przesadzaj że rozbryzgi krwi w postaci strużek, kropek i nieregularnych plamek wymagają jakiegoś skila :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Warzone to znacznie więcej niż Warhammer ;) (już na pewno teraz gdy czas się kończy). Sfinks elegancki a i Bauhaus trzyma klimat.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Taki na szybkości dowódca oddziału hobgoblinów w jakieś 1.5h, skład oddziału to 15 staro edycyjnych gobosów, ten właśnie dowódca i filer robiący za 4, który w najbliższym czasie pomaluję na PMOTM

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Jakoś nie mogę skupić wzroku na tej figurce ^^
Bardzo fajna rdza na broniach Ci wyszła :) śniedź na zdjęciu świeci się jak jakiś OSL :P ale to pewnie winna foty:P
Gacie się trochę zlewają z butami, pomalowałbym rączkę noża skoro tak ładnie słoje są tam zaznaczone :) trochę przesadziłeś z przejściami na opasce :P na tej torbie z tyłu przypadkiem nie ma metalowego zapięcia ?:P No i skóra za ciemna jak dla mnie ale to kwestia gustu;]
Ale jak na 1,5 h malowania wyszło super :)

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

filler do oddziału goblinów na PMOTM w połowie skończony, będzie jeszcze troll i podstawka rzecz jasna :)

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Strasznie bajkowy i cukierkowy.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Post autor: Omegon »

Kordelas pisze:Strasznie bajkowy i cukierkowy.
A oprócz tego co napisał Kordelas, to NMM i rdza to nie są dwie techniki wyglądające razem ze sobą dobrze.

ODPOWIEDZ