Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
w ogóle ten elficki okręt jest jakiś nie tego- wieże (WIEŻE!) zamiast masztów to moim zdaniem niepotrzebne przegięcie psujące efekt pięknego swoją drogą modeluvocal pisze:cieszę się że się podobają, sporo roboty choć nie dla siebie jeszcze i sporo niedoróbek jest i tak (za dużo detali żeby się skupić na wszystkich i zmieścić w sensownym czasie:/). a do sensu żagli mam też delikatne zastrzeżenia, spróbowałem zrobić olinowanie do żagli i stwierdziłem że ksztalt żagli się do tego nie nadaje bo liny trafialyby w dziwne miejsca.. najczęściej poza statkami:P
Jak najbardziej! Akcja gry dzieje się w świecie warhammera. Mamy Grand Alliance różnych piratów i korsarzy oraz tytułową Dreadfleet, a w skład tych flot wchodzą okręty, które można z grubsza przypisać do ras i krain znanych z wfb (Heldenhammer miał być flagowym okrętem Arch Lectora z Imperium, ale pewien zuchwały korsarz zakosił mu go spod nosa; mamy też statek dla High Elfów, Kraśków, Skavenów, Tomb Kingów, Chaos Dwarfów i Wampirów, oraz kilka "bezfrakcyjnych" tudzież nie mających odpowiedników w oficjalnych armiach). Tak więc związek z WFB jest bardzo silnyjamakot pisze:
czy te okręty to związane jakoś z wfb ??
Z tego co wiem to wszystkie odpowiadają frakcjom z WFB - po prostu nie wszystkie możliwe frakcje są przelane na AB. Ogólnie tylko dwa statki (z dobrych) są stricte statkami z Sartosy służacymi Haldenhammerowi.... Czyli jakby nie patrzeć - Imperium ma 1 statek a 2 ma Tilea spośród wszystkich dobrych...Bayard pisze:oraz kilka "bezfrakcyjnych" tudzież nie mających odpowiedników w oficjalnych armiach). Tak więc związek z WFB jest bardzo silny![]()
A co do malowania- gratuluję, świetny efekt w doskonałym czasie. Ja właśnie męczę jednego Dreadfleeta do pracy, ale daleko mi jeszcze do końca, a to, co jużpomalowałem, nie może się równać z Twoimi dziełami