Warsztat MiniMonsters
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Warsztat MiniMonsters
Dzięki za wszystkie opinie, co do wyglądu z góry to jest to na razie nie istotne ponieważ całego górnego elementu wraz z dachgem który widać na moim szkicu nawet jeszcze nie zacząłem robić. Przyszedł mi jeszcze do głowy taki pomysł żeby wieże zrobić w 2 wersjach. Pierwsza tak jak jest na szkicu czyli z nadbudówką na górze zakrytą dachem, a drugą zamiast nadbudówki zrobić blanki. Co o tym myślicie?
Dobry pomysł, będzie można dostawić wierzę do murów i ustawić strzelców
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com
http://orczekoszary.blogspot.com
Work in Progress

- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Zajebi...!
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- General Baga
- Kradziej
nic nowego nie powiem...
Zastanowił byś sie nad ruinami domów do Mordheima...

I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Podoba mi się ta wieża. Niestety jestem już posiadaczem jednej, więc raczej się nie skuszę. A do tej można by jeszcze dodać jakieś dekoracje - np jakieś drobne rzeźbienia (tarcze, na ktorych mozna by jakiś herb namalować).
A czy planujesz wypuscic cos, co by moglo byc magic fulcrumem do storm of magic?
A czy planujesz wypuscic cos, co by moglo byc magic fulcrumem do storm of magic?
Dzięki za wszystkie opinie, fajnie że piszecie co byście chcieli żebym dodał lub jeszcze zrobił, napewno się nad tym zastanowie i pewnie część zrealizuje w przyszłości.
Co do tarcz to myśle że każdy ma jakieś tarcze od figurek i jak bedzię chciał to może sam od siebie dodać takie elementy. Jeśli chodzi o fulcrumy to nie myślałem o tym jak dotąd.
Właściwie to przy odrobinie pracy można w łatwy sposób zrobić fajny dom do mordheima z mojego town house, znajdziesz go na mojej stronie lub na allegro, ale nie wykluczam że pomyśle nad jakimś kolejnym domkiem który może byłby faktycznie skierowany bardziej w strone Mordheima.MagisterMilitum pisze:nic nowego nie powiem...![]()
![]()
![]()
Mam nadzieje że jak już wieża bedzie skończona to może jednak się skusiszgervaz pisze:Podoba mi się ta wieża. Niestety jestem już posiadaczem jednej, więc raczej się nie skuszę. A do tej można by jeszcze dodać jakieś dekoracje - np jakieś drobne rzeźbienia (tarcze, na ktorych mozna by jakiś herb namalować).

dargo000 pisze:Mam nadzieje że jak już wieża bedzie skończona to może jednak się skusiszCo do tarcz to myśle że każdy ma jakieś tarcze od figurek i jak bedzię chciał to może sam od siebie dodać takie elementy. Jeśli chodzi o fulcrumy to nie myślałem o tym jak dotąd.
Na razie jestem skuszony na miejski domek i sracz. Tylko najpierw chce pomalowac swoje zaleglości

- General Baga
- Kradziej
dargo; heh wiem - mamy od ciebie domki w sklepie (jeszce jak odlewales w gipsie)
Ale pisze tutaj teraz jako potencjalny klient - jesli mam kupowac od Ciebie domek/wierze (imho genialne) i jeszce je przerabiać.... wybacz nie chce mi sie
Wile je od Ciebie gotowe kupić - ot taki moj punkt widzenia od strony klienta.
Morsfinek ---> zerknij na jego www jest tam okrągła wieża
Ale pisze tutaj teraz jako potencjalny klient - jesli mam kupowac od Ciebie domek/wierze (imho genialne) i jeszce je przerabiać.... wybacz nie chce mi sie
Wile je od Ciebie gotowe kupić - ot taki moj punkt widzenia od strony klienta.
Morsfinek ---> zerknij na jego www jest tam okrągła wieża
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
No widzisz a ja mam całkiem odmienne zdanie.
Jeśli z zestawu który będzie prosty i przejrzysty będzie można zrobić różne wersje (małym nakładem pracy) to jestem jak najbardziej za.
Jeśli z zestawu który będzie prosty i przejrzysty będzie można zrobić różne wersje (małym nakładem pracy) to jestem jak najbardziej za.
No i jak widać każdy ma swój punkt widzenie i bardzo dobrze.
MagisterMilitum, tak jak napisałem wcześniej nie wykluczam że zrobie coś skierowanego głownie do graczy w Mordheima, ale przyznam się że znam ten system bardzo słabo, mimo że zawsze wydawał mi się ciekawy to jakoś nie miałem okazji jak dotąd w niego zagrać. Pewnie będzie trzeba to jakoś nadrobić.
MagisterMilitum, tak jak napisałem wcześniej nie wykluczam że zrobie coś skierowanego głownie do graczy w Mordheima, ale przyznam się że znam ten system bardzo słabo, mimo że zawsze wydawał mi się ciekawy to jakoś nie miałem okazji jak dotąd w niego zagrać. Pewnie będzie trzeba to jakoś nadrobić.
Projekt skończony, została już tylko mała kosmetyka, a potem zrobienie form i odlewanie. Oto jak wygląda wieża teraz.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wygląda coraz lepiej. szczególnie ciekawy pomysł z zamurowaniem kamieniami dziury po pocisku
.

czadowo, sporo green stuffu poszło. Może trochę dach postarzysz jeszcze?
Swietna wieża!!
Rozumiem, że recepturki w zestawie są? =D
Rozumiem, że recepturki w zestawie są? =D
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: