WoCh Grześka - up 2014.06.24 chaos ogryns captain
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: WoCh Grześka - up 2012.07.24 - maruderzy again.
Fajowe marudy. Dużo fajniejsze modele niż te nowe plastikowe pudziany na koksie. Co do malowania- super, w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Jeśli chodzi o podstawki mógłbyś się pokusić o "kępki" od GW albo AP. IMO wyglądałoby to ciekawiej 

Skaven: W/D/L 2/0/1
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
@Bulgot - gdybym malował po 8 godzin dziennie, to może bym się wyrobił w weekend. Nie liczę, ile czasu to wychodzi, ale gdzieś tak tyle...
@Grabz - Wierz mi - jest tylko czerwień, być może trochę zbyt jasna. Ale jest to próba uzyskania koloru w miarę jasnej czerwieni i sprawdzenia, jak to będzie wyglądać. Imho nie wygląda to źle. Obecnie działam przy czempionie khornicie, tam lepiej widać rozjaśnienia. W porównaniu z ciemną czerwienią stwierdzam, że ten odcień bardziej mi pasuje.
@The Wariax - Podstawki to piasek różnej wielkości na wikolu, kora sosnowa lub rzadziej korek i trawka - jak widać. Malowanie to wyłącznie Vallejo. Ziemia - leather brown, green ochre i pale sand. Kamienie - neutral grey pół na pół z czarnym, neutral grey, pale greyblue i na czubkach czasem biały...
@Andrut - kepek długiej trawy nie mam po prostu. Jak się zaopatrzę, to w wolnej chwili pewnie uzupełnię
.
Ajajaj - jak to, nie ma się do czego przyczepić - nie pomalowałem ćwieków na pasie u jednego gościa i zakończeń stylisk na toporach
Kurde, dopiero teraz to widzę
. Już ślepowron ze mnie
...
@Grabz - Wierz mi - jest tylko czerwień, być może trochę zbyt jasna. Ale jest to próba uzyskania koloru w miarę jasnej czerwieni i sprawdzenia, jak to będzie wyglądać. Imho nie wygląda to źle. Obecnie działam przy czempionie khornicie, tam lepiej widać rozjaśnienia. W porównaniu z ciemną czerwienią stwierdzam, że ten odcień bardziej mi pasuje.
@The Wariax - Podstawki to piasek różnej wielkości na wikolu, kora sosnowa lub rzadziej korek i trawka - jak widać. Malowanie to wyłącznie Vallejo. Ziemia - leather brown, green ochre i pale sand. Kamienie - neutral grey pół na pół z czarnym, neutral grey, pale greyblue i na czubkach czasem biały...
@Andrut - kepek długiej trawy nie mam po prostu. Jak się zaopatrzę, to w wolnej chwili pewnie uzupełnię

Ajajaj - jak to, nie ma się do czego przyczepić - nie pomalowałem ćwieków na pasie u jednego gościa i zakończeń stylisk na toporach

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Podobają mi się te modele i twoje malowanie 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Późny wip championa khornity - zapraszam do komentowania, co poprawic w pierwszej kolejności, itp.:

No fajna sprawa. Napiszę może, czego tej pracy brakuje, bo to WIP i sam nie wiem co Ty tu chcesz jeszcze kończyć:
Ostrze słabo się prezentuje. No i fajnie jakbyś czerwień wyciągnął i może mocniejszy cień dał? Bo w sumie jak wyciągniesz to Ci zróżowieje. Czerwony trzeba tak malować, by krawędzie były czystym czerwonym, bo inaczej to różem zalatuje.
Czekam na skończonego
Ostrze słabo się prezentuje. No i fajnie jakbyś czerwień wyciągnął i może mocniejszy cień dał? Bo w sumie jak wyciągniesz to Ci zróżowieje. Czerwony trzeba tak malować, by krawędzie były czystym czerwonym, bo inaczej to różem zalatuje.
Czekam na skończonego

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Czerwony źle wyszedł na fotkach - to dla mnie najgorszy kolor do fotografowania. W rzeczywistości cienie są jakby większe i z czerwonego w sumie jestem zadowolony. To była właściwie pierwsza próba malowania khornity z prawdziwego zdarzenia... Do skończenia jeszcze ćwieki na toporze, róg na ramieniu i złote elementy może, zobaczę jeszcze...
- The WariaX
- Falubaz
Dlatego lepiej czerwony żółtym rozjaśniać (ja używam lyanden darksun)Rasti pisze:. Czerwony trzeba tak malować, by krawędzie były czystym czerwonym, bo inaczej to różem zalatuje.
Czekam na skończonego

Co do pracki, to zrobiłbym krawędziowanie czerwonego pancerza, szczególnie na pancerzu obok hełmu, nie wiem naramienniki to się nazywa? oraz coś z ostrzem topora zrobił. Reszta jest w sumie dobrze

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Przedmówca (przedpisarz?) mnie wyprzedził. Jako całość figurka naprawdę dobrze się prezentuje. Czerwony bym zostawił tak jak jest - wyciąganie do jaśniejszego może w tym przypadku nie wyjść miniaturze na dobre, ale czaszki IMO są do generalnej poprawy.
No i złoty bardzo mi się podoba - wygląda złowieszczo i dostojnie
Ave
Niedźwiedź
No i złoty bardzo mi się podoba - wygląda złowieszczo i dostojnie

Ave
Niedźwiedź
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
+1 ja zawsze tak robię, z tym że rozjaśniam mniej więcej do mieszanki 2:1 golden yellow:red goreThe WariaX pisze:Dlatego lepiej czerwony żółtym rozjaśniać (ja używam lyanden darksun)Rasti pisze:. Czerwony trzeba tak malować, by krawędzie były czystym czerwonym, bo inaczej to różem zalatuje..

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dam, jak go zrobię, póki co nie mam czasu nawet zasiąść do malowania, trochę remontów się nawarstwiło i szare życie dominuje
. A jak mam czas , to maluję dużego
. Do małego nie chce mi się zasiadać
. To znak, że trzeba po prostu kończyć figsa od razu, a nie kombinować, co tam poprawić, itd...

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wrzucam fotki Dużego i zapraszam do komentowania( spinka na rękawicy już poprawiona
):

super to wygląda. jedynie paznokcie zrobiłbym bardziej żółte niż białe. Jak robiłeś zielony?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To jest niepalący Duży
, poza tym paznokcie tutaj tak wyszły, w rzeczywistości są brazowawe lekko od devlana...
Zieleń - podkład z orhide shade Found., potem Vallejo - Flat green , verde oliva, deep yellow w różnych mieszankach...

Zieleń - podkład z orhide shade Found., potem Vallejo - Flat green , verde oliva, deep yellow w różnych mieszankach...
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Fajnie fajny;D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- Brushlicker
- Falubaz