Breta Jagala - BSB skonczone modelowanie i rzezbienie :)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: PMOTM XXVI Knights of the Realm
No rycerze fajowi, trochę bajkowi wręcz. Za nich plus, aczkolwiek podstawki poziomem do nich nie sięgają.
Treje bedą nowe na całej armii - po prostu całą armię zrobie na magnesach + zakupie walizkę większą z bitspudła. Dodam wtedy na nich jakies pierdółki typu połamane koło, jakaś tarcza czaszka etc. Więc będzie gicik
dzieki za komenty,
pzdr!
dzieki za komenty,
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Tu nie chodzi o dodatki , tylko o to , zeby nie robic z samej trawy trejow bez piasku. Piasek jest niezbedny
A mi ostre przejścia bardzo się podobają ;]
Sprzedam Styrodur!!!Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Tak tak Akurat to jest trej stary, inne mam z piaskiem a te nowe będą full wypasZiemko pisze:Tu nie chodzi o dodatki , tylko o to , zeby nie robic z samej trawy trejow bez piasku. Piasek jest niezbedny
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Tak jak mówiłem moja armia ma składać się w 99 % z modeli 5ed lub starszych. Jako, że pegaz Jasperra le Blau jest trudny do dostania ( mam tylko 2 narazie)
Wymyslilem jak będę robił pegazy. Oto pierwszy oddział jeszcze bez podkladu i jeźdzców Są to konie od questów i właśnie tacy będą jeźdzcy. (oprócz czempiona - to będzie stary bohater). Skrzydla i ogony są od 7ed pegazów. Wszystko na pinach(pegazy do podstawek, skrzydla i ogony). Dorzeźbione zostały pęciny zeby konie wygladaly silniej i masywniej. (i IMO lepiej ). OFC WiP wiec coś tam mozna pozmieniać . Kolejne oddziały pegazów bedą ze starych grali i realmów. Ale nie wiem kiedy je zrobie;) .
Podstawki z microartu.
enjoy!
zdjęcia takie sobie ;/ ale zamysł chyba widac
Wymyslilem jak będę robił pegazy. Oto pierwszy oddział jeszcze bez podkladu i jeźdzców Są to konie od questów i właśnie tacy będą jeźdzcy. (oprócz czempiona - to będzie stary bohater). Skrzydla i ogony są od 7ed pegazów. Wszystko na pinach(pegazy do podstawek, skrzydla i ogony). Dorzeźbione zostały pęciny zeby konie wygladaly silniej i masywniej. (i IMO lepiej ). OFC WiP wiec coś tam mozna pozmieniać . Kolejne oddziały pegazów bedą ze starych grali i realmów. Ale nie wiem kiedy je zrobie;) .
Podstawki z microartu.
enjoy!
zdjęcia takie sobie ;/ ale zamysł chyba widac
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Myślę, że miał na myśli skałki - mi też ten pomysł średnio leży - na ogół konie nie skaczą po nich.Gniewko pisze:Gotyckie ruiny nie pasują do Bretki? Jak dla mnie nie ma lepszych Jagal, dobra robota, powodzenia przy malowaniu.
Zapowiadaja sie sycaco
Walizeczka i magnesy z bitspudla niedlugo bedą nawierce im 3-4 magnesy na podstawkach i będzie git majonez
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
pegazy bardzo fajnie sie zapowiadaja.
tylko ten jeden, skierowany w dol, jakos do mnie nie przemawia (i ta jego tylna noga tez jakas taka dziwna)
tylko ten jeden, skierowany w dol, jakos do mnie nie przemawia (i ta jego tylna noga tez jakas taka dziwna)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
jazda bardzo fajnie pomalowana, prawie jak satyna...
co do pegazerii . podstawki pod pegaza to kuriozum budowlane i dziwne jest, że tyle osób stosuje łuki kolumn, jako podstawki pod lataczy.
nie trzeba być architektem, żeby wiedzieć jak w średniowieczu radzono sobie z budowaniem sklepien i łuków bez zaprawy murarskiej. łuk niekompletny nie ma racji bytu, a tym bardziej nie mółgby stanowić oparcia dla czegokolwiek. (dla tych co zapytają czy pegaz ma? odp. nie wiem, bo pegaza nie widziałem)
co do pegazerii . podstawki pod pegaza to kuriozum budowlane i dziwne jest, że tyle osób stosuje łuki kolumn, jako podstawki pod lataczy.
nie trzeba być architektem, żeby wiedzieć jak w średniowieczu radzono sobie z budowaniem sklepien i łuków bez zaprawy murarskiej. łuk niekompletny nie ma racji bytu, a tym bardziej nie mółgby stanowić oparcia dla czegokolwiek. (dla tych co zapytają czy pegaz ma? odp. nie wiem, bo pegaza nie widziałem)
oj tam oj tam, to są ruinki magiczne tak ? no ! to one trzymają sie magicznie tak ? no właśnie !
Podstawki są mega - klimat że hoho
Gdyby mi przyszło grać takimi pegazami to miałbym problem, bo w momencie kiedy bym je dostawiał do czegoś to starałbym sie ustawić ruinki tak żeby wyglądały na jedną całość, gdyby sie nie dało starsznie by mnie to irytowało.
Podstawki są mega - klimat że hoho
Gdyby mi przyszło grać takimi pegazami to miałbym problem, bo w momencie kiedy bym je dostawiał do czegoś to starałbym sie ustawić ruinki tak żeby wyglądały na jedną całość, gdyby sie nie dało starsznie by mnie to irytowało.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !