Krasiowe konwersje i inne takie... - galeria by Cormagh
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Krasiowe konwersje i inne takie... - galeria by Cormagh
zawsze jak widzę Twojego posta w tej galerii to mi serce bije mnie się podoba chociaż : "Od drzew bardziej nienawidzę tylko Elfów" Jakich washy używałeś ?
Od takich komentarzy cały się rumienię
W zasadzie uzyłem wszystkich kolorów po kolei. Na tych trzech figurkach płaszcze i tuniki są pomalowane od lewej: Devlan Mud, Thraka Green i Asurmen Blue. Leginsy i inne dodatki pomalowałem Leviathan Purple.
W zasadzie uzyłem wszystkich kolorów po kolei. Na tych trzech figurkach płaszcze i tuniki są pomalowane od lewej: Devlan Mud, Thraka Green i Asurmen Blue. Leginsy i inne dodatki pomalowałem Leviathan Purple.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Elfy bomba Na razie jedne z najlepszych jakie widziałem na tym forum. Ą płaszcze przypominają mi ostatnie wyroby Quidamcorvusa - nie wiem które ładniejsze . Co do washy to zagadka nie jest trudna, mnie bardziej interesuje, co pod washami - sam podkład ( jaki kolor) czy jakiś kolor podstawowy? Czy tylko same washe później dopiero rozjaśniane?
Dowcip polega na tym, że malowanie było tak proste, jak tylko się dało. Klasyczny biały podkład pociągnąłem 2-3 warstwami washa i niczym więcej. Żadnego innego cieniowania, ani tym bardziej rozjaśnień (to, co widać na szczytach fałdów, to prześwitujący biały podkład )
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wiem że łatwo się mówi, ale tak myslałem . Podobnie bowiem malowałem np. futra moich chaos warriorów, które dziś wrzuciłem.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
A mnie się podoba, nawet abstrahując od prostoty, trzeba tylko uważać, żeby plamy nie zostawały.
Skoro już wystawiłem swoich orkasów na PMOTM (w ramach fillera ), to wypada ich umieścić także tutaj. A że tamto zdjęcie jest raczej marne, postanowiłem dokonać małego retuszu dla lepszego wglądu w moje braki malowania
Pierwsza fotka, to Szefuncio:
Następni to Black Orks, czyli plemienni weterani:
A pochód zamykają Young Un'i, czyli orkowa młodzieżówka:
Pierwsza fotka, to Szefuncio:
Następni to Black Orks, czyli plemienni weterani:
A pochód zamykają Young Un'i, czyli orkowa młodzieżówka:
Fajnie to wygląda Normalnie wreszcie czarne orki nie są ... czarne Bardzo miły dla oka (może trochę zbyt czysty jak na orki) schemat kolorystyczny.
Jestem ciekaw jakiegoś całego oddziału na tryau.
A! I jeszcze podstawki to chyba do wykończenia ???
Jestem ciekaw jakiegoś całego oddziału na tryau.
A! I jeszcze podstawki to chyba do wykończenia ???
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Podstawki właściwie są wykończone...
Marnie to trochę widać, ale góra ma fakturę dużej kostki brukowej, odpowiednio brudnej, jak na Mordheim przystało . Tylko niestety w złym kolorze pomalowałem poprzeczki po wpasowaniu figurek i na zdjęciach brzydko się odcinają od reszty. Faktycznie będę to musiał poprawić...
Marnie to trochę widać, ale góra ma fakturę dużej kostki brukowej, odpowiednio brudnej, jak na Mordheim przystało . Tylko niestety w złym kolorze pomalowałem poprzeczki po wpasowaniu figurek i na zdjęciach brzydko się odcinają od reszty. Faktycznie będę to musiał poprawić...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajne te ogry - ciekawa skóra, dokładnie pomalowane a i figsy niczego sobie...
Jedynie czerwień wydaje mi się trochę płaska, ale może to wina zdjęć
Jedynie czerwień wydaje mi się trochę płaska, ale może to wina zdjęć
Czas na małe odświeżenie...
Dziś tylko na zasadzie chwalenia się fajnymi figsami, bo konwersji w tym tyle, co kot napłakał, a właściwie to raczej samych "konwulsji", ale to były moje pierwsze kroki, więc proszę uznać to za okoliczność łagodzącą. Domyślam się, że niektórzy co bardziej konserwatywni gracze mogą mnie raczej przekląć za popsucie takich fajnych, starych figurek, ale cóż, czasu nie cofnę...
2 mini-konwersje, z których jestem zadowolony, to rozwiązanie odwiecznego problemu braku muzyka oraz młotek z głownią zrobioną ze skinkowych łbów
Poznajcie oddział moich Długobrodych:
Dziś tylko na zasadzie chwalenia się fajnymi figsami, bo konwersji w tym tyle, co kot napłakał, a właściwie to raczej samych "konwulsji", ale to były moje pierwsze kroki, więc proszę uznać to za okoliczność łagodzącą. Domyślam się, że niektórzy co bardziej konserwatywni gracze mogą mnie raczej przekląć za popsucie takich fajnych, starych figurek, ale cóż, czasu nie cofnę...
2 mini-konwersje, z których jestem zadowolony, to rozwiązanie odwiecznego problemu braku muzyka oraz młotek z głownią zrobioną ze skinkowych łbów
Poznajcie oddział moich Długobrodych:
Bardzo podoba mi się kolorystyka. Jak udało Ci się namalować tak idealne kreski pomiędzy kolejnymi kolrami szachownicy ? taśma maskująca ? widać że sporo pracy włożyłeś w każdy model, ale to u Ciebie standard. Nie podoba mi się dowódca ta tarcza do mnie nie przemawia. Trąbka z węża jak najbardziej ! pozostałe konwersje też śliczne. brawo!!
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- Tiger Brown
- Kradziej
Czysty, schludny regiment. Bardzo przyjemny widok.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Uwielbiam tych starych longów!!! Moi na razie czekają grzecznie na malowanie .