Piaski pustyni
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Piaski pustyni
Pora, żeby się też czymś pochwalić, i na pewno nie jest to umiejętnośc robienia zdjęć...
Ogólny rzut jednego z 3 stołów:
Oaza
Gaj palmowy
Skałki
Szkielet
Piramida
Jeszcze jedno zdjęcie rodzinne, przed poprawkami - nie ma już tych cieni
Jakieś opinie i porady?
Ogólny rzut jednego z 3 stołów:
Oaza
Gaj palmowy
Skałki
Szkielet
Piramida
Jeszcze jedno zdjęcie rodzinne, przed poprawkami - nie ma już tych cieni
Jakieś opinie i porady?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Naprawdę świetny stół i makiety
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2010, o 12:33 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Spoko stolik. Z tego co widzę, to do TK??
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Świetny stół, fajnie jakby zobaczyć jakiś raport bitewny na nim, z obiema pomalowanymi armiami.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Jak już wszyscy przede mną mówili - bardzo fajny stolik
Mam jedno ale. Te żebra od szkieletu powinny być bardziej zaokrąglone imo:
http://img153.imageshack.us/img153/9681/wielo.jpg
Coś w ten deseń
Mam jedno ale. Te żebra od szkieletu powinny być bardziej zaokrąglone imo:
http://img153.imageshack.us/img153/9681/wielo.jpg
Coś w ten deseń
@Rion - twoje zdjęcie przedstawia zrekonstruowany odlew szkieletu, natomiast makieta ma przedstawiać szkielet oryginalnie zasypany, np jak te:
Zresztą kto wie, może to była gigantyczna płaszczka ;P
A na poważnie - takie były wymagania "grywalności" jakie ustawiliśmy dla stołu - movement tray ma być stabilny w każdym punkcie.
Zresztą kto wie, może to była gigantyczna płaszczka ;P
A na poważnie - takie były wymagania "grywalności" jakie ustawiliśmy dla stołu - movement tray ma być stabilny w każdym punkcie.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
w ramach wyjaśnienia: cytowanego przez ciebie posta napisałem przed przeniesieniem go tuCosmo pisze:Niestety pomyliles plec ;P Maruda <tlucze mlotkiem>Arbiter Elegancji pisze:Naprawdę świetny stół i makiety
niestety pomyliłeś działy
ale jak tak bardzo to cię w oczy kole to zaraz zedytuje ;P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Stół naprawdę super powinieneś był być z niego zadowolony - Jak zrobiłeś palmy?
PS: okazy które zostały pokazane jeśli chodzi o te w "2D" to znaczy są to skamieniałości i są one sprasowane pod wpływem dużej masy skalnej i występują najczęściej w litych skałach, a tutaj w piaskach proponowałbym zwykły szkielet na zasadzie podkręcenia jego żeber pod "tułów" - kręgosłup i na makietę wystarczy bo przecież to nie jest rekonstrukcja okazów z mezozoiku. No ale dosyć mużdżenia to popraw żebra i będzie git.
PS: okazy które zostały pokazane jeśli chodzi o te w "2D" to znaczy są to skamieniałości i są one sprasowane pod wpływem dużej masy skalnej i występują najczęściej w litych skałach, a tutaj w piaskach proponowałbym zwykły szkielet na zasadzie podkręcenia jego żeber pod "tułów" - kręgosłup i na makietę wystarczy bo przecież to nie jest rekonstrukcja okazów z mezozoiku. No ale dosyć mużdżenia to popraw żebra i będzie git.
Z początku pomyślałem identycznie, dopiero jak zobaczyłem czaszkę pojąłem co to.bem pisze:Imho szkielet wygląda jak liść palmy przysypany piaskiem. Ale i tak jest git
Z zastrzeżeń budowlanych (to już zboczenie ze studiów, wybaczcie ) piramidzie przydałaby się jakaś faktura, znaczy fugi od kafelków bo wygląda na wytynkowaną.
Poza tym stół super, choć trudno mi sobie wyobraxić niektóre armie w takiej scenerii
Vae victis!
Dzięki wszystkim za wsparcie i uwagi.
@ Puszkin - liście fikusa ze sztucznego jedwabiu, nożyczki, pień z drutu.
@ Puszkin - liście fikusa ze sztucznego jedwabiu, nożyczki, pień z drutu.
No dobra, poddaję się. Z takim argumentem trudno dyskutować używając argumentów na temat typów sedymentacji Zatem na liście przyszłych makiet - szkielet wersja 2.0. Ktoś wie skąd można dostac gigantyczne szkieletowe łapy?bem pisze:Imho szkielet wygląda jak liść palmy przysypany piaskiem. Ale i tak jest git
Nie będzie. Chcę uniknąć efektu cegieł wielkości połowy modelu, a w realnej skali byłyby i tak niewidoczne.Legion pisze:piramidzie przydałaby się jakaś faktura, znaczy fugi od kafelków bo wygląda na wytynkowaną.
Najlepiej zrobić samemu - służę pomocom kości i szkielety w skałach to moja broszka ;P.