Piaski pustyni

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Gunnila
Mudżahedin

Piaski pustyni

Post autor: Gunnila »

Pora, żeby się też czymś pochwalić, i na pewno nie jest to umiejętnośc robienia zdjęć...

Ogólny rzut jednego z 3 stołów:
Obrazek

Oaza
Obrazek

Gaj palmowy
Obrazek

Skałki
Obrazek

Szkielet
Obrazek

Piramida
Obrazek

Jeszcze jedno zdjęcie rodzinne, przed poprawkami - nie ma już tych cieni
Obrazek

Jakieś opinie i porady?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Naprawdę świetny stół i makiety =D>
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2010, o 12:33 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Spoko stolik. Z tego co widzę, to do TK??
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Gunnila
Mudżahedin

@ Matis - Nie, po prostu do klubu. Akurat TK nikt nie gra aktywnie :)
@ AE - Dziękuję :) Hmm, sama nie wiem, ostatnio zauważyłam, że makiety raczej lądują tutaj niż w Galerii. Jeżeli Mod uważa, że tam się powinny znaleźć to przeniosę.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Świetny stół, fajnie jakby zobaczyć jakiś raport bitewny na nim, z obiema pomalowanymi armiami. :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

nice... super stolik dla TK lub pod Arabię :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Jak już wszyscy przede mną mówili - bardzo fajny stolik =D>

Mam jedno ale. Te żebra od szkieletu powinny być bardziej zaokrąglone imo:
Obrazek
http://img153.imageshack.us/img153/9681/wielo.jpg

Coś w ten deseń :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

"Jak zwykle musisz narzekać" :lol2:

Stół bardzo fajny. Czekamy na jakiś raporcik na nim ;>

Gunnila
Mudżahedin

@Rion - twoje zdjęcie przedstawia zrekonstruowany odlew szkieletu, natomiast makieta ma przedstawiać szkielet oryginalnie zasypany, np jak te:
Obrazek Obrazek Obrazek

Zresztą kto wie, może to była gigantyczna płaszczka ;P
A na poważnie - takie były wymagania "grywalności" jakie ustawiliśmy dla stołu - movement tray ma być stabilny w każdym punkcie.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Arbiter Elegancji pisze:Naprawdę świetny stół i makiety =D>
niestety pomyliłeś działy :?
Niestety pomyliles plec ;P Maruda <tlucze mlotkiem> Stol zajebisty, trzyma klimat co zawsze sie swietnie prezentuje. Zwlaszcza do armii TK by pasowal ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Cosmo pisze:
Arbiter Elegancji pisze:Naprawdę świetny stół i makiety =D>
niestety pomyliłeś działy :?
Niestety pomyliles plec ;P Maruda <tlucze mlotkiem>
w ramach wyjaśnienia: cytowanego przez ciebie posta napisałem przed przeniesieniem go tu O:)
ale jak tak bardzo to cię w oczy kole to zaraz zedytuje ;P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

Stół naprawdę super powinieneś był być z niego zadowolony - Jak zrobiłeś palmy?

PS: okazy które zostały pokazane jeśli chodzi o te w "2D" to znaczy są to skamieniałości i są one sprasowane pod wpływem dużej masy skalnej i występują najczęściej w litych skałach, a tutaj w piaskach proponowałbym zwykły szkielet na zasadzie podkręcenia jego żeber pod "tułów" - kręgosłup i na makietę wystarczy bo przecież to nie jest rekonstrukcja okazów z mezozoiku. No ale dosyć mużdżenia to popraw żebra i będzie git.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Tak jak mówi puszkin.
Poza tym byłą to moja własna sugestia i wcale nie mówię że jest źle (jeno moim zdaniem tak by było lepiej :mrgreen: )

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

Miodzio makietka
]arrrr

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Imho szkielet wygląda jak liść palmy przysypany piaskiem. Ale i tak jest git :)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

bem pisze:Imho szkielet wygląda jak liść palmy przysypany piaskiem. Ale i tak jest git :)
Z początku pomyślałem identycznie, dopiero jak zobaczyłem czaszkę pojąłem co to.
Z zastrzeżeń budowlanych (to już zboczenie ze studiów, wybaczcie ;) ) piramidzie przydałaby się jakaś faktura, znaczy fugi od kafelków :) bo wygląda na wytynkowaną.

Poza tym stół super, choć trudno mi sobie wyobraxić niektóre armie w takiej scenerii :D
Vae victis!

Gunnila
Mudżahedin

Dzięki wszystkim za wsparcie i uwagi.

@ Puszkin - liście fikusa ze sztucznego jedwabiu, nożyczki, pień z drutu.
bem pisze:Imho szkielet wygląda jak liść palmy przysypany piaskiem. Ale i tak jest git :)
No dobra, poddaję się. Z takim argumentem trudno dyskutować używając argumentów na temat typów sedymentacji :) Zatem na liście przyszłych makiet - szkielet wersja 2.0. Ktoś wie skąd można dostac gigantyczne szkieletowe łapy?
Legion pisze:piramidzie przydałaby się jakaś faktura, znaczy fugi od kafelków :) bo wygląda na wytynkowaną.
Nie będzie. Chcę uniknąć efektu cegieł wielkości połowy modelu, a w realnej skali byłyby i tak niewidoczne.

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

Najlepiej zrobić samemu - służę pomocom kości i szkielety w skałach to moja broszka ;P.

ODPOWIEDZ