Hardy Arts

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Hardy Arts

Post autor: SaperHeart »

Witam
Jestem początkujący i dopiero zacząłem malować figurki. Proszę o szczerą krytykę i ewentualne porady.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2014, o 16:00 przez SaperHeart, łącznie zmieniany 1 raz.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

a może jakieś fotki ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2010, o 17:53 przez SaperHeart, łącznie zmieniany 5 razy.

Zwolin
Falubaz

bardzo fajnie jak na początek
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

Dobre prace.
]arrrr

Zwolin
Falubaz

tarcza super
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Jak na początkującego to bardzo podobają mi się twoi grave guardzi.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

2

Jest to druga moja figurka, którą skończyłem wczoraj. GG skończyłem tydzień temu. Emperor's Champion:

Obrazek
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c93 ... c4a2a.html
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2010, o 17:52 przez SaperHeart, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Oczywiście będę musiał je jeszcze pokryć matowym lakierem, ale szczerze nie wiem jak się do tego zabrać...może jakaś mała porada jaki lakier jest najlepszy i w jaki sposób go używać ??

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Moja pierwsza rada - wklejaj zdjęcia a nie linki do nich, znacznie więcej osób napisze Ci coś o figurkach Twoich bo jest spore grono (w tym ja) któremu nie chce się klikac 20 razy żeby je obejrzec.

EDIT:

A co do lakieru. Ja używam matowego Vallejo. Mat jest super, figurka nie do odróżnienia od nielakierowanej. Jedyny ból, że nie są one jakoś super zabezpieczone nim. Tzn. zwykłe macanie wytrzymują bez problemu ale jak już np. upadną czy coś to niestety zdarzają się odpryski.
Obrazek

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Próbowałem wkleić obrazki, ale jakoś nie mogę...nie wiem dlaczego...robię tak jak jest to pokazane w podpowiedzi...

Zwolin
Falubaz

robisz tak
otwierasz obrazek z galerii internetowej
najeżdżasz na niego
prawy przycisk myszy
kopiuj adres obrazka (3 pozycja od góry na pasku - chyba)
wracasz na forum
wpisujesz

Kod: Zaznacz cały

[img][/img]
pomiędzy klikasz między nawiasy i wciskasz ctrl+v

Kod: Zaznacz cały

[img]blablabla.img/jpg[/img]
a potem wysyłasz wiadomość
obrazki powinny się pojawić - tylko najpierw wybierz odpowiednią rozdzielczość co by forum nie popsuć
polecam picass'ę do trzymania fotek- jak dla mnie lepsze od fotosika
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

teraz jest oki ?

Zwolin
Falubaz

a sam przeczytaj temat i sprawdź

a jak może nie działać ? :twisted:
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Bardzo fajni GG. Czy to jakieś staroedycyjne modele? Bardzo fajne są. No i malowanie jak na początek bardzo fajnie. Starasz się rozjaśniać, no i ja proponuję spróbować np na szarych szatach jeszcze powyciągać jaśniejszym ;)
Złoto prosi o jakiegoś washa, aby nadać takiego brudnego klimatu.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Spoko Thx
Tu akurat położyłem 2 warstwy washa oraz 3 razy wyciągałem kolor. Możliwe, że aparat słabo uchwycił cieniowanie.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

malowanie spoko ale tarcze od chaosu nie pasują
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jak dopiero zaczynasz malowac i taki poziom prezentujesz to stary WIELKI respekt. Pamietam jak Lan wrzucil kiedys swoje "pierwsze" prace na takim poziomie i bylem wtedy pewny, ze juz niebawem bedzie niszczyl system jesli chodzi o poziom malowania.
Cwicz to naprawde daleko zajdziesz.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Zielony na helmie bardzo fajnie wyszedl, 'obramowanie' mieczy tez pro. Plaszcze slabo wycieniowane (w ogole?) i zielony na tarczy z dupy wycieniowany w stosunku do tego z helmu. Sztandar zajebisty na tym ludku z 40k. Bardzo mi sie podobaja ciemne linie wokol scrolli dla zwiekszenia kontrastu <ok> Jak na pierwsze figurki prezentujesz bardzo wysoki poziom, szacunek.
No i pomysl z tarczami na magnesach zajebisty. Sam nad tym myslalem ale nie chcialo mi sie robic ;D Nawiercales dziure w kazdej figurce zeby wkleic w lapke magnes, czy te magnesy Ci wystaja na figurkach jak nie ma zalozonych tarcz?

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Jejku. Podoba mi się wszystko prócz złota. Jak przypomnę sobie swoją pierwszą figurkę #-o
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

ODPOWIEDZ