Malarskie inspiracje Starego Świata
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Malarskie inspiracje Starego Świata
...
Ostatnio zmieniony 7 gru 2015, o 17:49 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 75 razy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nic nie widać na tych fotach, zrób je w dzień przy oknie albo chociaż przy innym świetle (już chyba flash bylby lepszy niż lampka na biurku).
I dobrze by bylo gdybyś wrzucał fotki figsów ze zrobionymi podstawkami, zawsze poprawia to ich wygląd.
I dobrze by bylo gdybyś wrzucał fotki figsów ze zrobionymi podstawkami, zawsze poprawia to ich wygląd.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Jak dla mnie wyglądają świetnie, jak na 1raz to już w ogóle bomba... Fjanie by bylo zebyś wstawił dokładną fotką np. jednego paskudztwa. Ogólnie to myślę że twój 1 raz jest lepszy niż moje paromiesięczne "doświadczenie" w malowaniu... Jednak wstaw dokładną dobrze oświetlona fotkę żeby było widać chociaż jakich technik używałeś....
Ale jestem samokrytyczny.....
Ale jestem samokrytyczny.....
No man can't fight these creatures?!
Postanowiłem, zrobić coś z jakością fotek, mam nadzieję że jest trochę lepiej Oto jedne z moich pierwszych pomalowanych figurek Proszę o konstruktywne komentarze Podstawki jeszcze nie ruszone ale na nie, też przyjdzie czas
5 z 50 pomalowanych Crypt Ghouls
A tu kilka figurek z zaczętego regimentu Grave Guards :
A tu coś zupełnie innego - szary, wędrowny czarodziej pomalowany na potrzeby WFRP
5 z 50 pomalowanych Crypt Ghouls
A tu kilka figurek z zaczętego regimentu Grave Guards :
A tu coś zupełnie innego - szary, wędrowny czarodziej pomalowany na potrzeby WFRP
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zdjęcia lepsze, a modele na nich prezentują się całkiem nieźle i na stole powinny wyglądać dobrze. Możesz wrzucić zbliżenie modeli?
Zdjęcia dużo lepsze Jeszcze tylko o 20% większe i będzie super... Co do malowania to idzie Ci coraz lepiej.
Kurcze jak na pierwsze modele to naprawde super. Wrzuc wieksze fotki to dokladnie popatrzymy co tam zmalowales dokladnie. Ghoule troche jednostajne ale wiem jak sie maluje hordy 40 modeli. Troche nuzaca sprawa ja nie moge skonczyc hordy maruderow wlasnie
Ogólnie bardzo ładny TT, a jako, że jesteś początkujący- to już w ogóle muszę powiedzieć, że ładnie ci malowanie wychodzi
Widać, że lubisz używać washy- Ghule wydają się jednolite, bo pewnie pomalowałeś je na podstawowe kolory i zalałeś devlan mudem. Ale na stół są naprawdę fajne
Mag i GG to już w ogóle pierwsza klasa
Widać, że lubisz używać washy- Ghule wydają się jednolite, bo pewnie pomalowałeś je na podstawowe kolory i zalałeś devlan mudem. Ale na stół są naprawdę fajne
Mag i GG to już w ogóle pierwsza klasa
Wielkie dzięki za miłe komentarze, nie spodziewałem się zwłaszcza, że wypadam jeszcze bardzo blado na tle waszych prac Ghoule rzeczywiście są monotonne, malowałem je kolorami bazowymi, później wash badab black i następnie jeszcze lekko czerwonym washem i rozjaśniałem bazowym kolorem + ostatnie rozjaśnienie - kolorem jaśniejszym od bazowego. Rzeczywiście, hordy z racji liczebności często malowałem hurtowo ale przy GG będę się starał zachować różnorodność. Dziś postaram się wrzucić większe fotki figurek
Ok, no to teraz czas na konstruktywną krytykę
Na ghulach, spróbuj zamiast badab blacka użyć devlan muda. Skóra wygląda wtedy dużo bardziej naturalnie, a przejście wydaje się gładsze.
Na Gwardii, jednak z bliska widać, że płaszcz zlewa się ze zbroją. Moim zdaniem powinieneś zdecydować się na jedno- albo fioletowy pancerz (i wtedy szmatka brązowa, czy tam obojętne jaka) albo podniszczony srebrny i wtedy szmatka zostaje fioletowa. Ale to tylko moje zdanie
Na ghulach, spróbuj zamiast badab blacka użyć devlan muda. Skóra wygląda wtedy dużo bardziej naturalnie, a przejście wydaje się gładsze.
Na Gwardii, jednak z bliska widać, że płaszcz zlewa się ze zbroją. Moim zdaniem powinieneś zdecydować się na jedno- albo fioletowy pancerz (i wtedy szmatka brązowa, czy tam obojętne jaka) albo podniszczony srebrny i wtedy szmatka zostaje fioletowa. Ale to tylko moje zdanie
To był tak naprawdę pojedynczy model zrobiony praktycznie całkowicie na fioletowo, resztę robię tak jak na zdjęciach wyżej - fioletowa szmatka i podniszczona srebrna zbroja
Co do ghouli to rzeczywiście być może devlan mud byłby lepszy, jeśli będę malował następne ghoule, na pewno tak zrobię, tej pomalowanej 50 już mi się nie chce na razie na nowo przemalowywać
Ale bardzo dziękuję za rady
Co do ghouli to rzeczywiście być może devlan mud byłby lepszy, jeśli będę malował następne ghoule, na pewno tak zrobię, tej pomalowanej 50 już mi się nie chce na razie na nowo przemalowywać
Ale bardzo dziękuję za rady
Według mnie fajnie rozjaśniłeś mięśnie, ścięgna ghouli, można by jeszcze rozjaśnić niektóre elementy (kości które trzymają, zęby np. )
Zielone ostrza mieczy i toporów gwardii są trochę "płaskie", krawędzie można by podciągnąć.
Z jakiej firmy jest ten model maga? Kurde spodobał im się na maga do imperium.
Zielone ostrza mieczy i toporów gwardii są trochę "płaskie", krawędzie można by podciągnąć.
Z jakiej firmy jest ten model maga? Kurde spodobał im się na maga do imperium.