Fifek arts.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Fifek arts.
Witam , w tej galerii bede zamieszczał moje prace.
Fotek dobrych nie robie ale sie staram
Jako pierwszy Gnoblarski menel wracający z nowego przystanku .
Dłużej robiłem podstawke niż go malowałem .
Docelowy TT .
Fotek dobrych nie robie ale sie staram
Jako pierwszy Gnoblarski menel wracający z nowego przystanku .
Dłużej robiłem podstawke niż go malowałem .
Docelowy TT .
Ostatnio zmieniony 11 lip 2012, o 08:59 przez Fifek, łącznie zmieniany 2 razy.
Arghhh . Już próbuje naprawić , jak narazie to zostaje "prawy , otwórz link " .
Znacie jakąś stronke gdzie można wrzucać foty oprócz picassa i imageschacka ?
Znacie jakąś stronke gdzie można wrzucać foty oprócz picassa i imageschacka ?
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zrób lepsze zdjęcia. Bo model i podstawka wyglądają obiecująco
QC ciężko ostrość na takim małym czymś złapać , dzisiaj jeszcze wrzuce warp lightning cannona to pooceniacie
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Poszperaj w aparacie i znajdź funkcję robienia zdjęć detalom. Teraz 99% aparatów to ma
Coś poszperam , mam nadzieje że te foty bedą dobre !
Poziom TT malowane dla mojego dobrego kumpla
Btw . jak zrobić takie zielonkawe elementy na metalach . Do wszystkiego co umiem sam bez tutków doszedłem ale siedze 3 dni przy tym i nie mam pojęcia ;<
Poziom TT malowane dla mojego dobrego kumpla
Btw . jak zrobić takie zielonkawe elementy na metalach . Do wszystkiego co umiem sam bez tutków doszedłem ale siedze 3 dni przy tym i nie mam pojęcia ;<
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
wymieszaj metalic z zielonym. może to Ci pomoże
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Przede wszystkim zdjęcia maszynki sporo lepsze od pojedynczego figsa - tam kompletnie nic nie widać, bo figs jest w cieniu jakby. Skupię się więc na maszynce. Wydaje się, że w ogóle nie używasz washy - generalnie nie jest to wada, ale jeśli chodzi o metalowe elementy - imho tak. Washe pozwalają w bardzo prosty sposób przyciemnić metale wg własnego upodobania. Można im też nadawać kolor washami. Dla mnie przy takich maszynkach są wręcz niezastąpione. Drewno - brakuje mi jakiegoś trzeciego koloru - może delikatnego dołożenia ochry. Tutaj również można spokojnie wykorzystać washe, np. devlan muda - złagodzi to bardzo ostry rysunek drewna. Spaczeń - ten akurat się świeci, jakby był zwashowany , ale tak coś czuję, że jest lakier półmatowy lub świecący Tu przydałyby się końcowe rozjaśnienia z udziałem mieszanki tej jasnej zieleni z kolorem cytrynowym, a nawet samym żółtym, jeśli to zrobić delikatnie.
To tak na szybko rzeczy, które mi się rzuciły. Generalnie nie jest źle, ale może być lepiej .
PS jeszcze jedna rzecz dotycząca podstawki z menelem - robisz to, co ja na początku. Korek na głazy tak, ale zbyt równe te tafle są. Przy taaakiej podstawce swobodnie można zamiast korka zastosować korę sosnową - dużo naturalniej wyglądają głazy, zaręczam. Sam stosuję korek już tylko w przypadku małych podstawek dla krasi. Przy większych prawie wyłącznie idzie kora efekt jest wart zachodu. Zerknij np. do mojego WoChu na przedostatnią stronę - tam są maruderzy na podstawkach z korą....
To tak na szybko rzeczy, które mi się rzuciły. Generalnie nie jest źle, ale może być lepiej .
PS jeszcze jedna rzecz dotycząca podstawki z menelem - robisz to, co ja na początku. Korek na głazy tak, ale zbyt równe te tafle są. Przy taaakiej podstawce swobodnie można zamiast korka zastosować korę sosnową - dużo naturalniej wyglądają głazy, zaręczam. Sam stosuję korek już tylko w przypadku małych podstawek dla krasi. Przy większych prawie wyłącznie idzie kora efekt jest wart zachodu. Zerknij np. do mojego WoChu na przedostatnią stronę - tam są maruderzy na podstawkach z korą....
Za te pieniądze które wziełem lepiej nie maźne
Teraz między zleceniem pomaluje coś na TT+ i wstawie .
Oj ciężka noc bedzie .
Teraz między zleceniem pomaluje coś na TT+ i wstawie .
Oj ciężka noc bedzie .
Jak dla mnie metaliki za czyste, aż proszą się o zwashowanie. W końcu to Skaveny, wyszły z nory gdzie tam taka polerka i brak rdzy
Nie tylko u Ciebie. Za dnia malowałem mieszkanie teraz mogę z deka popaćkać figurasy ^^Fifek pisze:Oj ciężka noc bedzie .
Dzięki za rade , zaraz siąde przy tym metalu i coś pokombinuje .
I wipek :
Wczoraj już nie miałem siły posprzątać po bitwie , i kładąc się spać zauważyłem coś takiego :
Walka yeti z warhoundem !
Te cienie mi sie spodobały , sorki za offtop ;D
Walka yeti z warhoundem !
Te cienie mi sie spodobały , sorki za offtop ;D
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Prawie jak intro do jakiejś gry
Tak na cookiego patrze , i stwierdzam że też dziś zabieram sie do robienia dioramy , tylko 40 k , bo mam na zbyciu war walkera i troche troopsów . Co by użyć jako podstawe ... Ciekawe czy dziewczyna sie skapnie , że znikła kolejna deska do krojenia