Bretonnia

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon
"Nie jestem powergamerem"

Bretonnia

Post autor: Duke of Mousillon »

Nie wiem skad, ale sie okazuje ze nagle wszyscy maluja bretke, w ciagu ostatniego tygodnia moj temat chyba bedzie trzecim czy czwartym z bretoncami ;)

Wygrzebalem z szafy swoje figsy i zaczynam malowac. Knights of the Realm Hero z 5ed:

Obrazek

Obrazek

Mam plan na jednego rycerza tygodniowo. Jak to sie uda nie mam pojecia ;) Trzymajcie kciuki.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Jeden z fajniejszych wzorów starych Bretończyków, malowanie super, biel świetnie dopracowana =D>
Vae victis!

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Świetna figurka i kolorostyka na niej :) Bardzo ładne malowanie =D>

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon

Legion pisze:Jeden z fajniejszych wzorów starych Bretończyków, malowanie super, biel świetnie dopracowana =D>
Wszyscy bohaterowie z serii regimentowej sa fajni. Ja poluje na Grail Knight Hero, ten z dwurakiem ale kurde na ebayu chodza po 50 funciakow i zawsze ktos go wrzuca z innymi gralowcami. W koncu sie chyba wkurze i kupie cala paczke, reszte sprzedam ;)

A bialy to kurde daj spokoj, do tego koloru chyba musze sobie kupic aerograf bo czlowieka szlag trafia, sam barding malowalem chyba ze 2 dni a widze teraz na zdjeciach jaki jest nierowny, na zywo tego nie widac.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Duke of Mousillon pisze:
Legion pisze:
A bialy to kurde daj spokoj, do tego koloru chyba musze sobie kupic aerograf bo czlowieka szlag trafia, sam barding malowalem chyba ze 2 dni a widze teraz na zdjeciach jaki jest nierowny, na zywo tego nie widac.
+1 :(

Bardzo podobają mi sie metaliki w Twoim wykonaniu i spójność kolorystki całego modelu

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Świetny figs - czekam na kolejnych. Malowanie bardzo fajne, biały jest jednym z najtrudniejszych kolorów, choć i tak wolę go od cieniowania czarnego, który jest chyba jeszcze gorszy... Malowanie bardzo fajne, podoba mi się efekt zmrożonej trawy na podstawce - świetnie to wyszło =D> ...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Jednorożce :D . Fajne malowanie.. biel bardzo dobrze ci wyszła :) =D>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon

smiejagreg pisze:Świetny figs - czekam na kolejnych. Malowanie bardzo fajne, biały jest jednym z najtrudniejszych kolorów, choć i tak wolę go od cieniowania czarnego, który jest chyba jeszcze gorszy... Malowanie bardzo fajne, podoba mi się efekt zmrożonej trawy na podstawce - świetnie to wyszło =D> ...
Trawa tak wyszla przez przypadek. Jak czyscilem figsa to ulamalem przzez przypadek konia od kopyt i podstawki z kopytami nie moczylem w docie. Potem przykleilem konia do podstawki i kopyt i zasprejowalem. Zrobilem drajbrasz i tak zostalo ;)

A czarny jest prosty :) Kolejny rycek bedzie zolto czrny jak praedziwy gosc z Mousillon.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

A czarny jest prosty
:shock: Czarny jest najgorszy!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ciągnij te "przypadkowe" podstawki - wyglądają imho świetnie. Nie widziałem jeszcze chyba, żeby ktoś miał takie...
no, zobaczymy, jak ci wyjdzie to rozjaśnianie czarnego, ciekaw jestem efektu... Generalnie bretka stara to jedne z najfajniejszych figsów w WFB, świetnie rzeźbione, dzięki kropierzom nie widać ogólnej ubogości GW jeśli chodzi o jakość i zróżnicowanie rzeźby wierzchowców, jak to jest w innych armiach, co figsom bretońskim wychodzi na plus...
Dawaj następne egzemplarze :!: :wink:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Naviedzony pisze:
A czarny jest prosty
:shock: Czarny jest najgorszy!
Najlatwiejszy kolor... nagorszym kolorkiem dla mnie jest biel i czerwien :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon

Moze te kolory sa dla Was trudne bo nie myslicie o nich "malarsko"

Zacznijcie myslec o bialym nie jak o bialym a o czarnym nie jak o czarnym. Pokretne? Troche tak ale przeciez doskonale wiemy ze i czarny i bialy ma zawsze mnostwo odcieni. Snieznobiala posciel moze byc blekitna, zagle statku moga byc kremowe, czern moze byc granatowa jak na sztucznym chinskim sweterku lub szara jak na zacnych butach skorzanych.

Kiedy zaczniecie malowac biale i czarne elementy myslac ze tak naprawde malujecie kremowa plachte lub kosmicznie granatowa powierzchnie, nagle okazuje sie ze i bialy i czarny maluje sie identycznie.

Przy bialym mozecie zaczac od Space Wolves Grey jako podklad i powoli dodawac coraz wiecej bieli. Mozna tez zaczac od Bleached Bone czy innej mieszanki np. Elf Flesh. Jedyne czego wymagaja te kolory to bardzo plynnego przechodzenia miedzy odcieniami. Ale w sumie, jak ktos juz raz zacznie malowac na mokrej palecie to juz nie przestaje :)

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon

Man-at-arms:

Obrazek

Nie bede malowac armii w innych kolorach niz czarny/zolty. Za duzo z tym roboty, zolty i czarny jest szybki i prosty, wybacza male potkniecia a armia juz lezy niepomalowana od zbyt dawna i mialem za duzo wymowek a mysle ze w tych dwoch kolorach bedzie wygladac rownie fajnie co kolorowy cyrk.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Świetny typek =D> - jak walniesz cały regiment takich, bedzie masakrycznie...

Awatar użytkownika
Lenar

Post autor: Lenar »

Bardzo fajny.

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon

Dzieki :)

Mialem malowac kolejnego rycka dzisiaj ale siadlem do konwertowania i zrobilem sobie Maldreda z Mousillon. W koncu moja armia musi miec generala ;)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

kozak :)
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Post autor: Clark »

Że kozacki to mało powiedziane ;)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Świetny!!
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Szkoda, że nie wyciąłeś tej kępki trawy spod włóczni zbrojnego, jednak to co wyczyniłeś na jego tarczy budzi podziw, brawo!

Bohater może być ciekawy, a może być zbyt cudaczny, poczekam na malowanie ;)
Vae victis!

ODPOWIEDZ