Ere we go paintin'! WAAAGH!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Ere we go paintin'! WAAAGH!

Post autor: _SiX_ »

Witam. Postaram się wam przedstawić parę prac jakie zrobiłem oraz między innymi zamieściłem na mym blogu. Blog istnieje od połowy grudnia 2013r, ale modeli i poradników trochę się przez niego przewinęło. Oto niektóre moje prace:

Rhino/Razorback - światła+wieża oraz dach na magnesach.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

No, nareszcie jakis swojak :!: :P i do tego jeszcze fajnie maluje :!:
Mi tam jak zwykle WFB najbardziej pasuje. Fajny pajęczak i fajne krasie. Czekam zatem na nowe rzeczy...
Ostatnio zmieniony 19 lut 2014, o 17:34 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

No niestety... człowiek, zaczynał od warzona w szkole podstawowej (jeżu... kiedy to było), potem w grudniu 2013 wrócił i zaczął od w40k, a teraz nawrócił się na wfb ;]

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

WORZONE 8) to były dobre czasy.
Pajączek udany, bardzo fajna praca z czernią.
Działa na spokojnie nie mogę ocenić, model jest wyjątkowo paskudny i ciężko cokolwiek z niego wycisnąć. Na podstawie chyba nieco pszesadziłeś, śnieg przeszkadza i to najsłabszy element z całości.
Czterdziestowo do przodu, błoto wyszło wyjątkowo realistycznie, obicia farby dobre choć można mocniej zaakcentować, nadać głębi tym elementom.

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Śnieg można zawsze usunąć - mi osobiście z resztkami śniegu, błotem wyjeżdżonym przez działo podoba taki układ. Dzięki za opinie i czekam na kolejne :D

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Strasznie kliamtyczne prace... czuć Stary Świat (w modelach do WFB oczywiście ;) )
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Grim Burloksson świeżo ukończony. Jakoś zdjęć taka sobie (niestety brak dobrego aparatu boli).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Model ładnie i schludnie pomalowany. Przyciemnił bym ten metal bo jest stanowczo za jasny i brakuje w nim głębi.
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Denis pisze:Model ładnie i schludnie pomalowany. Przyciemnił bym ten metal bo jest stanowczo za jasny i brakuje w nim głębi.
+1 Rzuć na srebrny jakiś ciemny wash - np. brązowy i wyciągnij :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Trzeba będzie wiec poprawić zbroję. Może i zdeka przesadziłem ze srebnymi, ale w końcu krasnoludzcy inżynierowie dbają o sprzęt ;). Btw dzieki za opinie i wskazówki.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Troszkę poszedłeś na skróty z metalikami i to widać jednak. Oprócz ostrego czarnego zwashowania i wyciągnięcia jeszcze bym się z nimi pobawił, bo jest ich dużo i mocno rzutują na wygląd figsa. Brudniejszy metal możesz uzyskać devlan mudem lub jego obecnym odpowiednikiem. Fajny efekt złocistego metalu daje gryphon sepia (lub odpowiednik) - tutaj metal jest czystszy, za to ma złotawy kolor.
Faja bardzo płaska - niezbyt mi pasuje. Poza tym napchał bym do niej tytoniu i zapalił, tzn. tak bym pomalował :wink:
Broda - hmmm, w sumie wyszła spoko, jednak na swój użytek wolę malować brodę bez washowania. Na początku też tak robiłem, ale zarzuciłem ten sposób - jest dobry do speedpaintingu jak najbardziej, ale bez washa można uzyskać ciekawsze efekty, ew. na sam koniec zwashować jakimś baaardzo rozwodnionym dla lekkiego złagodzenia przejść, jakby było trzeba...
Generalnie podoba mi się...

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Poprawiłem zbroję (chyba w dobrym kierunku idę :?: ). Satin varnish, którym był figs na wcześniejszych zdjęciach spryskany też trochę zmienia wygląd metalików. W każdym razie obecnie prezentuję się następująco.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Bardzo fajny ! =D> Tylko rozcięczaj bardziej metaliki :wink:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Na pewno lepsze są niektóre elementy, np. ostrze topora, zdecydowanie idź tą drogą :mrgreen: :wink: ...

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Ufff... w końcu koniec prac nad zabójcą smoków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No i gicik malowanie =D> . Najbardziej podobają mi się gacie i broda/pióra (choć można było wyjść z ciemniejszego odcienia. Podstawka też nieźle. Nie podobają mi się najbardziej dwie rzeczy: tatuaże - są za błękitne, za jasne, oraz topory - tutaj głównie styliska - jesli mają być drewniane, to jakaś faktura by się przydała, albo jakieś rozjaśnienia chociaż, czerwone uchwyty dość płaskie, z metalikami by można było jeszcze ciutkę się pobawić. Ale całość i tak dobrze się prezentuje :wink: ...

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Metalliki niestety są moją słabością. Tatuaże ujdą jak dla mnie. Lepsze to niż gołe łapy. Uchwytów i drewna nie chciałem mocniej rozjaśniać bo znając życie bym się zagalopował zbytnio. Hmmm teraz pora może na coś z mej armii bo pudła z ilością części mnie przerażają (86 figurek czeka).

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Z Twojej armii, czyli...? Myślałem, że i krasie zbierasz...

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

No mówię o krasiach.

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

O Cie chudy byk - same plastiki :shock: . Ekstra - zatem będziemy mieli obaj skrajnie różne dwie armie kraśków :mrgreen: :wink: ...

ODPOWIEDZ