No bez przesadyzmu Jak wtedy okreslic prace bohuna?
Mialem Ci napisac komentarz przy pierwszej pracy, ale jakos wylecialo mi z glowy Widac potencjal... fajnie rozkladasz swiatlo np: swiecace topory (co prawda nie swieci sie jeszcze tak jak powinno, ale przy tego typu rzeczach poza malowanie fotki duzo daja ). Brakuje mi troche gladkosci malowania i czasami wiekszej ilosci przejsc (tych widocznych bo kiedys sam robilem po 7-9 warstw, a widac bylo 3 ). Przykladem moze byc 2 foto panow na piechte... Plecy, helm... troche wyglada jak jedna warstwa (nie wiem jaki udzial maja tutaj fotki bo sa srednie... ). Jezeli chodzi o NMM proponuje zastosowac wiekszy kontrast. Zobacz jak to robie miszcze w tej dziedzinie. Imo zaczynasz od zbyt jasnego koloru (szary i zolty) przez co te elementy wygladaja jak szary/zolty pancerz ,a nie zloto czy srebro.
Oglądam właśnie na telefonie i wrażenie przeswietlenia jakby mniejsze. Może wrzuć po prostu jakiś filtr w fotoshopie, lekkie przyciemnianie i będzie git. Malowanie ładne, mam wrażenie że na żywo prezentuje się jeszcze lepiej.
Wystarczy trochę pobawić się ustawieniami gamma i brightness i już to wygląda lepiej
Mógłbyś jednak spróbować pobawić się ustawieniami aparatu, bo mimo zmniejszenia jasności zdjęć i tak widać kosmiczne prześwietlenia (np. śnieg na podstawce to nadal biała, świecąca plama).
Tak czy siak, malowanie świetne, bardzo mi się podobają Twoje prace