Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 23 paź 2017, o 05:22

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2008, o 19:19 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 22:42
Posty: 1172
Lokalizacja: 4 piramida od lewej
Najlepiej i klopa i gigant i nie ma sprawy :D

A tak na poważnie to klopa ci gwarantuje, że już od pierwszej tury masz na co zużywać inkantacje, więc scrolle już mogą lecieć od pierwszej tury. Z kolei przy armii bez klopy nie zawsze jest aż tak potrzebne popychanie oddziałów do przodu.

_________________
And the ground did tremble as the king marched to war...
********
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2008, o 20:28 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lut 2008, o 22:43
Posty: 263
Lokalizacja: CLANE, Co.Kildare, EIRE
Mam mieszane uczucia do tego pana. Może dlatego że grałem z O&G na 4 chukki co przy zasadzie Large Target dla Gaganta jest zabójcze. Chociaż szczerze mówiąc wytrzymał do ostatniej rundy :wink:
Jak można kola chronić w takich przypadkach (oprócz trzymania go za lasem i desygnowania jednego licza do leczenia/popychania tylko i wyłącznie giga)?

_________________
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2008, o 20:30 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 09:27
Posty: 1423
Lokalizacja: Oko Terroru - Bydgoszcz
sprawic zeby balisty mialy inny cel - skorpy,kawa,carriony ... lub je po prostu zalatwic :P

jesli strzelaja w giganta to nie strzelaja w cos innego - trzeba patrzec tez z tej strony

_________________
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2008, o 12:20 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 paź 2008, o 20:20
Posty: 334
Lokalizacja: Warszawa
Witam wszystkich . Przeczytałem ten temat i nadal nie mogę pojąc na czym polega zasada unstoppable assault . Prosił bym aby ktoś mógł poświęcić mi chwilkę i jednego posta to będę wdzięczny .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2008, o 12:31 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:51
Posty: 551
Lokalizacja: Lubartów - Zielony Smok
za każdy udany atak w szarży (przed rzutami na save) gigant wypłaca kolejny atak. Przykład:
Gigant szarżuje na 10 dwarf warriors. Wypłaca swoje 5 ataków i rzuca 4,4,4,3,1 Wniosek: Trafia 3 razy. Wounduje i rzuca: 6,2,1. Zadaje 2 woundy. Teraz jako że zadał 2 woundy to wykonuje kolejne 2 ataki. Rzuca 5,1 - trafia raz, wounduje - 3 zwoundował kolejny raz. I jako ze zadał kolejnego wounda ma kolejny atak - rzuca 3 - nietrafia. Teraz dwarfy wykonują 3 save'y.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2008, o 12:40 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 paź 2008, o 20:20
Posty: 334
Lokalizacja: Warszawa
bardzo dziekuje .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gigant Khemrii
PostNapisane: 6 lut 2015, o 10:34 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2012, o 15:16
Posty: 211
Lokalizacja: Włocławek - Klub Fantasy "FENIX"
Nie wiem, czy umieściłem pytanie w dobrym miejscu, ale najbardziej mi tu pasowało. Nekrolityczny Kolos posiada zasadę Niepowstrzymany Atak: "W turze w której Nekrolityczny Kolos szarżuje, każda niewybroniona rana, którą zada, pozwala mu wykonać dodatkowy Atak. Zauważ, że te dodatkowe ataki same również podlegają zasadzie specjalnej Niepowstrzymany Atak, nie podlegają jej natomiast ataki z Tratowania." Dzięki czarowi nr1 z Domeny Nehekhary może on otrzymać zasadę specjalną Zabójczy Cios. Jeśli następnie walczy z oddziałem piechoty , kawalerii lub zwierząt bojowych którego modele posiadają więcej niż jeden ptk żywotności, to za każdy zabity model mogę wykonać 1 atak czy tyle ile miał żywotności? Wygląda to trochę jak atrybut domeny śmierci w przypadku 6ego czaru tylko czy tak samo działa?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gigant Khemrii
PostNapisane: 6 lut 2015, o 11:33 
Wielki Nieczysty Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 20:24
Posty: 6103
Ciekawe combo. Wydaje się, że w przypadku wielowoundowych modeli zabitych killing blowem (zabójczym ciosem) Necrolith Colossus powinien dostać tyle ataków, ile ran miał zabity model.

Cytuj:
"W turze w której Nekrolityczny Kolos szarżuje, każda niewybroniona rana, którą zada, pozwala mu wykonać dodatkowy Atak. Zauważ, że te dodatkowe ataki same również podlegają zasadzie specjalnej Niepowstrzymany Atak, nie podlegają jej natomiast ataki z Tratowania."

Nie pamiętam angielskiego opisu tej zasady, ale jeśli mówi ona, tak jak polska, że bonusowe ataki przysługują za każdą zadaną ranę, to faktycznie zabicie modelu, który miał 4 woundy jednym atakiem daje dodatkowe 4 ataki.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gigant Khemrii
PostNapisane: 6 lut 2015, o 11:46 
Kradziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2011, o 18:24
Posty: 902
W ang jest:
Cytuj:
...every unsaved Wound that it inflicts in close combat immediately allows it to make an additional Attack. ...


Czyli wychodzi na to, że zadziała twoje combo.

_________________
Polskie tłumaczenie 9th Age :
9th Age PL

Tłumaczenie na zamówienie (np. AoS, Mordheim) => PW


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gigant Khemrii
PostNapisane: 6 lut 2015, o 12:02 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2009, o 12:03
Posty: 1160
Lokalizacja: Tarnów\Lublin
Tylko rzadko kiedy zadziała.

_________________
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gigant Khemrii
PostNapisane: 6 lut 2015, o 12:04 
Wielki Nieczysty Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 20:24
Posty: 6103
Plewność kolosa jest odrębną kwestią. ;)

Kiedyś ten model mógł mieć save'a 2+. Było to kosztowne, ale czasem przydatne. Wtedy też opłacało się czasem brać Bone gianta z great weaponem, p[onieważ z savem 3+ (heavy armour) nadal był odporny, a z Siłą 8 był fajną odpowiedzią na czołg i duże monstery, których było wtedy bardzo dużo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gigant Khemrii
PostNapisane: 6 lut 2015, o 12:08 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2012, o 15:16
Posty: 211
Lokalizacja: Włocławek - Klub Fantasy "FENIX"
:) Ale rzuty obronne są przed przyznaniem dodatkowych ataków czy po, jak pisał trochę wyżej Gelo?

Gelo napisał(a):
za każdy udany atak w szarży (przed rzutami na save) gigant wypłaca kolejny atak. Przykład:

Gigant szarżuje na 10 dwarf warriors. Wypłaca swoje 5 ataków i rzuca 4,4,4,3,1 Wniosek: Trafia 3 razy. Wounduje i rzuca: 6,2,1. Zadaje 2 woundy. Teraz jako że zadał 2 woundy to wykonuje kolejne 2 ataki. Rzuca 5,1 - trafia raz, wounduje - 3 zwoundował kolejny raz. I jako ze zadał kolejnego wounda ma kolejny atak - rzuca 3 - nietrafia. Teraz dwarfy wykonują 3 save'y.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gigant Khemrii
PostNapisane: 6 lut 2015, o 14:17 
Wielki Nieczysty Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 20:24
Posty: 6103
W 6 edycji dodatkowe ataki były po zranieniu, ale przed rzutami na save'y. W 8 edycji dodatkowe ataki są od zadanych, niewysejwowanych ran.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gigant Khemrii
PostNapisane: 6 lut 2015, o 16:58 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:52
Posty: 4211
Lokalizacja: W-wa
w 6 ed. to ja wystawiałem 2 takich panów :wink:

_________________
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gigant Khemrii
PostNapisane: 9 lut 2015, o 08:35 
Wielki Nieczysty Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 20:24
Posty: 6103
Zdarzało się. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.032s | 12 Queries | GZIP : Off ]