Relacja sierżanta 2012

Zajebisty wyjazd, zajebisty squad. Pobłogosławieni przez Horpynę ruszyliśmy bronić ojczyzny!
Jak trudno ukryć to ETC nie należało do moich najlepszych

Bitwa 1 - Walia
Trafiłem na pancerny WoCh.
Sorcerer Lord on Disc of Tzeentch: lvl 4, Tzeentch, Mark of Tzeentch, Bloodcurdling Roar, Stream of Corruption,
Talisman of Preservation, Dragonhelm, Infernal Puppet, Tormentor Sword, Potion of Foolhardiness, 450
Chaos Sorcerer on Barded Chaos Steed: General, lvl 2, Nurgle, Mark of Nurgle, Third Eye of Tzeentch, Necrotic
Phylactery, Power Familiar, Charmed Shield, Ironcurse Icon, 226
Exalted Hero on Barded Chaos Steed: Bsb, Shield, Mark of Tzeentch, The Bronze Armour of Zhrakk, Dawnstone, Favour
of the Gods, Biting blade, 216
18 Chaos Warriors: Musician, Standard, Mark of Tzeentch, Shields, Rapturous Standard, 346
18 Chaos Warriors: Musician, Standard, Mark of Nurgle, Halberds, Razor Banner, 381
9 Chaos Knights: Musician, Standard, Mark of Tzeentch, Standard of Discipline, 425
1 Chaos Warshrine: Mark of Tzeentch, 150
1 Hellcannon: 205
Zacząłem. W pierwszej turze zabiłem helenę z chamów i terków. Rzuciłem niestety na IFce chaina w lorda na dysku i zadałem mu 2 rany, wiec sie ucieszyłem, niestety straciłem z miscasta 3 poziomy na slannie i same dobre czary. Na szczescie na małym skinku mialem kometę i jednych warriorów załatwiłem spuszczając na nich 3 wciagu gry, ale został jeden model, którego dwoch kowbojow nie dało rady zabić w ostatniej fazie walki

Bitwa 2 - Austria Lizaki
Slann Mage-Priest: general, Lvl 4, Shadow, Higher State of Consciousness, 275
Slann Mage-Priest: Lvl 4, Death, The Focused Rumination, Higher State of Consciousness, 325
Saurus Scar-Veteran: BSB, Great Weapon, Light Armor, Talisman of Preservation, Charmed Shield, 171
Saurus Scar-Veteran on Cold One: Great Weapon, Light Armor, Venom of the Firefly Frog, Amulet of Itzl,
Dragonhelm, 166
Skink Priest: Lvl 1, Heaven, Dispel Scroll, 90
33 Saurus Warriors: FCG, 393
34 Saurus Warriors: FCG, 404
10 Skink Skirmishers: 70
10 Skink Skirmishers: 70
10 Skinks: Musician, 56
10 Skinks: 50
3 Teradon Riders: 90
3 Teradon Riders: 90
2 Salamander Hunting Pack: 150
Najmniej przyjemna bitwa. Śmieszne jest to, że jak czytaliśmy ich rozpy na zewnątrz i spytano mnie czy mogę z tym grać to ktoś podał mi nie tę rozpę co trzeba

Bitwa 3 - United Nations Chaos Dwarfy
Miał taurusa, dwoch kowbojow centaurów, 5 centaurów, bez maszyn
Generalnie bardzo bezpiecznie, powoli punktowałem, bo to jednak bardzo pancerne. Jak się okazało Kalesoner powiedział mu, że wolno gram i że jak będzie wolno grał to nie dogramy

Bitwa 4 - Anglia Ogre kingdoms
Slaughtermaster: General, Lvl 4, Great Maw, Glittering Scales, Fencers Blades, Talisman of Endurance, 375
Bruiser: Battle Standard Bearer, Heavy Armour, Crown of Command, Enchanted Shield, Biting Blade, , 184
Firebelly: Lvl 1, Fire, Additional Hand Weapon, Dispel Scroll, Ring of Ruby Ruin, 172
9 Ironguts: Standard, Musician, Lookout Gnoblar, Standard of Discipline 427
9 Ogre Bulls: Musician, 280
1 Sabretusk, 21
1 Sabretusk, 21
4 Mournfang Cavalry: Ironfists, Heavy Armour, Musician, Standard, Dragonhide Banner, 350
9 Lead Belchers: Musician, 397
1 Ironblaster: 170
Cóż wybrali mnie jako przeciwnika do ogrów :)Niestety wybrał stronę z domkiem, polem i długim obeliskiem, co znacznie utrudniło mi wystrzeliwanie. Bitwa kiepsko się dla mnie zaczęła, bo z IFki dostałem firebala z boundspella, który zabił 5 chamów, w tej samej turze miałem misdispela na drugiego fireballa i został jeden cham

Bitwa 5 - Niemcy VC
Vampire Lord: General, lvl 1, Vampires, Red Fury, Quickblood, Shield, Sword of Might, Talisman of Preservation,
Glittering Scales, 393
Necromancer Lord: lvl 4, Death, 200
Wight King: BSB, Heavy Armour, Sword of Anti-Heroes, The other Trickster's Shard, Charmed Shield, 160
Necromancer: lvl 1, Vampires, Dispel Scroll, 90
Necromancer: lvl 1, Vampires, Obsidian Lodestone, 110
Cairn Wraith: 60
39 Crypt Ghouls: Champion, 400
30 Zombies: Musician, Standard, 100
30 Zombies: Musician, Standard, 100
8 Vargheists: Champion, 378
2 Fell Bats: 32
2 Fell Bats: 32
1 Terrorgheist: 225
Jak się dowiedziałem, że dostałem VC bardzo się ucieszyłem, bo powinienem był zrobić 17+

2 tura: Wyszarżował w jedne terki wraithem ja dałem flee i spalił poza oddział. Vargi zaszarżowały na skinki i dałem flee 2 razy (business as usual

3 tura wyszarzował samym wraithem z ghouli w salki, przyjąłem to (miałem kowboja na kontre i Ld slanna), uciekł herosami do drugich zombie, ktore były tez koło tamtej komety i imho szybko moglem doprowadzić do podobnej sytuacji jak wcześniej, ale nawet z większą ilością strzelania. kometa nie spadła. Teraz zaczął się pierwszy element, który doprowadził do katastrofy. Niestety miałem misdispella na snipere liderkowa w kowboja (jego 3 kosci na moje 4) i mimo warda zszedł. Nie jest to jakiś mega pech, ale jest bezpośrednio powiązany z resztą wydarzeń. Wrzucił mi Doom and Darkness na IFce w slanna co było mało komfortowe

Przegrywam 4-16 co uznaję za jedną z największych porażek w mojej karierze battlowca

Bitwa 6 - Grecja TK
1 Liche High Priest: General, L4, Light, Dispel Scroll 235 Pts
1 Liche High Priest: Hierophant, L4, Nehekhara, Sceptre of Stability 225 Pts
1 Liche Priest: L1, Light, Scroll of Shielding 85 Pts
1 Liche Priest: L1, Light 70 Pts
20 Skeleton Warriors: Musician , Champion 100 Pts
5 Skeleton Horse Αrchers: 70 Pts
6 Skeleton Chariots: Musician 340 Pts
19 Skeleton Archers: 114 Pts
10 Skeleton Archers: 60 Pts
6 Necropolis Knights: Musician, Champion 410 Pts
5 Necropolis Knights: Musician, Champion 345 Pts
1 Warsphinx, Fiery Roar: 230 Pts
1 Screaming Skull Catapult: 90 Pts
1 Screaming Skull Catapult: 90 Pts
1 Casket of Souls: 135 pts
Wygraną już mieliśmy praktycznie w kieszeni, dlatego paringi i gry poszły bardziej na loozie. Ja trafiłem na khemri, na które tak naprawdę nie powinienem był trafić, ale grało się bardzo miło

nic z tego nie wyszło. Przegrałem 14-6 - po bitwie Grek przeprosił mnie za rzuty i dał pare szczęśliwych kostek

Występ indywidualnie kiepski, jednakże squad doborowy i super radość z pierwszej w historii ETC WFB obrony tytułu