Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 21 paź 2017, o 14:55

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3085 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 155  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kila pytan poczatkujacego :P
PostNapisane: 23 sty 2009, o 10:38 
Wodzirej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 gru 2008, o 11:53
Posty: 770
Lokalizacja: Prudnik - The Gamblers
Grałem chaosem i ogrami ,dlatego nie wiem jak sie sprawdzaja luki :P myslalem o kupnie armi WE i wystawieniu jej na samych lukach i tam kilu jednostkach wsparcia, np 2 oddzialy driad czy cos podobnego. Daloby cos takiego rade? np 2 oddzialy driad po 8 jakis hero z wypasonym lukiem ent i za reszte lucznicy np na 1600pkt ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2009, o 11:14 
Wielki Nieczysty Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2008, o 14:25
Posty: 6953
Lokalizacja: Kraków
nie, nie jestes w stanie wszystkiego wystrzelac.
jest tylko jeden (prawie) wypasiony luk i to tylko na lordzie w odpowiedniej kombinacji


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 sty 2009, o 20:52 
"Nie jestem powergamerem"

Dołączył(a): 5 sty 2009, o 15:59
Posty: 129
czyli w jakiej kombinacji i co moze zrobic???


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 sty 2009, o 21:19 
Wielki Nieczysty Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2008, o 14:25
Posty: 6953
Lokalizacja: Kraków
Ja go lubie dawac lordowi alterowi - bow of loren, aracne bodkins (daje to 5 strzalow na ture bez AS), do tego enchanted shield, glamourweave, LA i GW.
Ladnie taki lord strzela szczegolnie do kawalerii z ktorymi mamy problemy, udalo mu sie tez bloodthristera ubic:D - widok bloodthristera zmykajacego za najdalszy las na swojej polowie - bezcenny.

minusem tego rozwiazania jest to ze latwo mozna go ubic (czasami wystarczy D6 S4...)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2009, o 14:40 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lut 2008, o 22:18
Posty: 2963
Lokalizacja: Kraków
Dlatego właśnie Laiku nie wiem czy nie lepiej jest dać bol highbornowi zwykłemu i wsadzić go do tancerzy lub, o zgrozo, eterhali ;-) Wtedy możesz w miarę bezpiecznie zbliżać się do celu :-) Oczywiście tracisz jeden atak, czyli strzał - życie. Alter albo z glamourweave, albo amarantine brooch.

_________________
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2009, o 14:54 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2008, o 08:41
Posty: 139
Lokalizacja: Athel Loren
Uważam, że lord alter to strata punktów. Moim zdaniem czarodziej 4 poziomu z magią bestii będzie o wiele lepszy, a jak chcesz koniecznie lorda to na orle lub smoku polecam :) Bo pamiętaj, że altar nie może się przyłączyć do żadnej jednostki i biega sam przez co staje się łatwy do ubicia.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2009, o 15:28 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 mar 2008, o 16:45
Posty: 3202
Lokalizacja: Krotoszyn/Poznań
A to smok lub orzeł mogą sie przylaczac do unitow? :)

Akurat lordzina u WE to rzecz subiektywna. Co kto lubi...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2009, o 17:26 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2008, o 08:41
Posty: 139
Lokalizacja: Athel Loren
Piotras napisał(a):
A to smok lub orzeł mogą sie przylaczac do unitow? :)


Nic takiego nie napisałem. Czytaj między wierszami.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2009, o 17:49 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 mar 2008, o 16:45
Posty: 3202
Lokalizacja: Krotoszyn/Poznań
Czytam, to było pytanie retoryczne. Między wierszami pojąłbyś, że każdy lord ma inne zastosowanie dla innej armii. Osobiście grałem bardzo dużo na lordzie alterku i mi się wyśmienicie sprawdzał (do wyjścia VC i DoCh :P).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2009, o 18:55 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2008, o 08:41
Posty: 139
Lokalizacja: Athel Loren
Mi jest po prostu szkoda tych punktów, wydawać na coś z T3. Skoro już wszystkie nasze elfy to mają to należy im się jakieś wsparcie, a już lordom w szczególności. Bo wystarczy jeden zły rzut i te bagatela ok.300 pkt idzie się !@#$%.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2009, o 19:35 
Wielki Nieczysty Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2008, o 14:25
Posty: 6953
Lokalizacja: Kraków
lord alter z bow of loren i arcane bodkinsami ma oczywiscie sava(ja daje glamourweave) ma oprocz strzelania wiele zalet - jest bardzo mobilny, mozna go latwiej poscreenowac innymi oddzialami/w lesie no i bardzo ladnie sie bije - idealem jest strzelanie do czegos przez 2 tury a pozniej wjechanie w resztki w celu obciazenia sie sztandarem.
U mnie taki lord calkiem dobrze spisuje sie przeciw demonom, troche gorzej z wampirami (magia boli) ale tez nie tak zle


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2009, o 22:02 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2008, o 21:29
Posty: 2016
Lokalizacja: Włocławek - Klub Fantasy "FENIX", teraz już Gdańsk
Witam. Wczoraj jak grałem na turnieju zdarzyła mi się taka ch...a sytuacja, że w ancient treemana krzyknęła bansheetka i oczywiście jeb...ła dwie szóstki ;/ Został na jednym woundzie po chwili i tak padł. Po turnieju dowiedziałem się, że ona ma tylko w CC magiczne ataki, a krzyk jest niemagiczny i przysługiwał mi WS na 5+ od niemagicznych ataków, czy to prawda i jeżeli tak to gdzie to jest napisane?
I drugie, czy jak ranię lasem wroga to jest to bezzasięgowe, pierwszy czar?

_________________
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2009, o 22:11 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 14:41
Posty: 3012
Lokalizacja: KGB "Rogaty Szczur" Gorzów Wlkp.
W AB do VC jest napisane, że ataki eteryków w walce wręcz są magiczne. Opis krzyku banszetki, nie wskazuje, żeby był on magiczny. Trzeba by ewentualnie sprawdzić faqi bądź uściślenia.

Co do drugiego pytania. Tak, hity z treesinging są bez zasięgowe (faq do WE).

_________________
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2009, o 14:55 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2008, o 08:41
Posty: 139
Lokalizacja: Athel Loren
Czyli, że mogę z jednego końca stołu na drugi rzucić ten czar? Jak masz ten FAQ to podaj :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2009, o 15:57 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 14:41
Posty: 3012
Lokalizacja: KGB "Rogaty Szczur" Gorzów Wlkp.
Dokładnie tak. Faq jest na stronie GW.

_________________
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2009, o 17:31 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lut 2008, o 14:12
Posty: 2218
Lokalizacja: Szczawnica/Kraków
Faq = errata

_________________
Traye metalowe pod figsy
Każdy wymiar - SZYBKO, TANIO, PORZĄDNIE!
Dowolnie modelowane/pół-modelowane, dla każdej armii + tanie magnesy. <=> Zajrzyj: viewtopic.php?f=110&t=31601


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2009, o 22:24 
Wałkarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2008, o 08:50
Posty: 60
Lokalizacja: Otwock . Mazowieckie
A ja mam kilka noobowskich pytań - wiem, że jest dział zasad, ale tutaj zawsze jakoś szybko i przejrzyście odpowiedzi :P

Więc :

1 - Jak to jest z kostkami magii? Jeżeli np. mam 2 lvlowego Spellsingera, to dostaje 2 kostki czaru co turę?

2 - Czy kostki rozproszenia, to kostki, które nie sumują się co turę i można ich używać nawet nie posiadając żadnej magicznej postaci w armii?

3 - Znacie może stronę z aktualną erratą? xD Jest w tym głównym temacie, ale strona nie działa a w googlach nie wiem czy są aktualne ;)

Dzięki - Brożek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2009, o 22:46 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 14:41
Posty: 3012
Lokalizacja: KGB "Rogaty Szczur" Gorzów Wlkp.
1. Tak. Przy czym te 2 kostki może wykorzystać mag, który je sobie generuje.
2. Nie mając magów w armii masz standardowo 2 kości dispela na turę.
3. http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... dition.pdf

_________________
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2009, o 22:49 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 mar 2008, o 16:45
Posty: 3202
Lokalizacja: Krotoszyn/Poznań
1. 2 kostki powera i 2 kostki dispela dostajesz za armie. 1 kosc powera za 1 poziom czarujacego. 1 kostka dispela za 1 poziom, potem 3 poziom (czyli 2 kosci dispela, 3 powera) itd.

2. Kostki - 2 za armie, reszta zalezy od postaci w armii.

3. Jest na stronie gw, wystarczy poszukac.

Pozdrawiam Piotras ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2009, o 10:17 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lut 2008, o 14:12
Posty: 2218
Lokalizacja: Szczawnica/Kraków
Piotras napisał(a):
1. 2 kostki powera i 2 kostki dispela dostajesz za armie. 1 kosc powera za 1 poziom czarujacego. 1 kostka dispela za 1 poziom, potem 3 poziom (czyli 2 kosci dispela, 3 powera) itd.

2. Kostki - 2 za armie, reszta zalezy od postaci w armii.


ad.2 bazowo masz 2 kości dispela przysługujące armii, wyjątkiem są krasnale które bazowo maja 4 kości dispela.

ad 1. W zalezności od w/w postaci:

mag generuje Kości Powera | Kośco Dispela

1 lev ~~~~~~~~ 1 ~~~~~~ 1
2 lev ~~~~~~~~ 2 ~~~~~~ 1
3 lev ~~~~~~~~ 3 ~~~~~~ 2
4 lev ~~~~~~~~ 4 ~~~~~~ 2

Przy czym kości powera przysługuja tylko temu magowi który je sobie wygenerował jak to pisał Krassus. Masz to wszystko w podręczniku z zasadami w rozdziale magia. Czasami warto tam zajrzeć, bo w jakims celu ktos je napisał.

_________________
Traye metalowe pod figsy
Każdy wymiar - SZYBKO, TANIO, PORZĄDNIE!
Dowolnie modelowane/pół-modelowane, dla każdej armii + tanie magnesy. <=> Zajrzyj: viewtopic.php?f=110&t=31601


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3085 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 155  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.045s | 12 Queries | GZIP : Off ]