Imperialny fluff
Moderator: #helion#
Jak rozmawiamy o Ambasadorze kojarzy ktoś czy wyszły spolszczone 2 kolejne części? Mam tylko ambasadora a są jeszcze Ursun's Teeth cz 2, oraz The Ambassador Chronicles cz3... spolszczono to...interesuje mnie rozwiniecie szczególnie watka skaveńskiego
Wiem, że to trochę nekromancja, ale niedawno wpadła mi w łapki pozycja "Empire at war" i tam jest opis między innymi Black Guard, czyli greatswordów z Ostlandu. Jednak dobrze mi się kojarzyło parę postów wcześniej.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
W Stirland'zie jest też zakon Morra, wyleciała mi nazwa. A opisany w Dziedzictwie Sigmara.
Swoją drogą, ma ktoś dodatek do bitewniaka Uniforms&coś tam do Empire. Gdzie są wszystkie schematy kolorystyczne itp ?
Swoją drogą, ma ktoś dodatek do bitewniaka Uniforms&coś tam do Empire. Gdzie są wszystkie schematy kolorystyczne itp ?
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
mam pytanie:jak byscie widzieli greatswordow pomalowanych w różne kolorki,cały klocek w nie jednakowe schematy kolorków,tak w stylu landknechtow,z tego co wyczytałem to takie odpowiedniki gs w whfb.historycznie to byli pstrokato ubarwieni,każdy inne kolory.paski,serca,kropeczki,centki mam zagwozdke czy malnąć 20 chłopa w ten sam schemat zielony i pomarańcz czy każdego inaczej?nie miałem okazji obejrzeć dodatku do empire heraldry i uniforms.ktoś jak ma to czy mógłby tam zobaczyć czy jest tam może taki klocek pstrokato pomalowany?pls
pstrokatych nie ma, dodatkowo żeby skomplikować, niektóre regony gwardii wcale nie noszą uniformów identycznych z kolorami prowincji, poza tym możesz stworzyć oddział jakiegoś hrabiego czy coś o zupełnie innych barwach albo zaginiony rego prowincji Solland , nie żeby autoreklama, ale ja przy swoich również dałem trochę purpury żeby odróżniali się od innych regonów (jak kiedyś pomaluję je ): http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... ce+heliona
nie długo update, tylko muszę zabrać się za zrobienie zdjęć
nie długo update, tylko muszę zabrać się za zrobienie zdjęć
Ooo...zarąbiści gs,nie widziałem ich jeszcze!no o to mi chodziło,coś w tym stylu.dzięki
Witam wszystkich
Mam pewien problemik: staram się całą armie pomalować w jeden schemat tj. zielono-niebieski(można zerknąć w linka poniżej), nie wszystkim się podoba ale mnie tak:D
Wiem, że to nie są żadne barwy prowincji, ale w końcu ile wystawiacie figsów podczas bitwy? Dla mnie to małą armia jakiegoś hrabiego czy innego szlachetki(poza Luthorem nie wystawiam speciali).
I tu moje pytanie: może ktoś z was wie pod jakie miasto czy innego hrabiego mogę to podczepić?
Wszelkie info mile widziane
Mam pewien problemik: staram się całą armie pomalować w jeden schemat tj. zielono-niebieski(można zerknąć w linka poniżej), nie wszystkim się podoba ale mnie tak:D
Wiem, że to nie są żadne barwy prowincji, ale w końcu ile wystawiacie figsów podczas bitwy? Dla mnie to małą armia jakiegoś hrabiego czy innego szlachetki(poza Luthorem nie wystawiam speciali).
I tu moje pytanie: może ktoś z was wie pod jakie miasto czy innego hrabiego mogę to podczepić?
Wszelkie info mile widziane
Grejt Puzon of de Empajer
Ano opcji jest tyle, ile hrabiostw na dobrą sprawę Toż to dowolność jest wielka. Jaki klimat Ci pasuje prowincji, pod to ją podciągasz.
Ale że takie stwierdzenie niewiele pomaga, to również i przedstawię pewien pomysł.
Skoro masz niebieski i zielony, to na pierwsze czoło wysuwają się Middenland (niebieski) oraz Stirland (zielono-żółty).
Więc albo do niebieskiego dodajesz kolor zielony Hrabiego i masz armię z większym kultem Ulryka i w ten deseń możesz robić armię, albo zielony to kolor prowincji i dochodzi niebieski Hrabia a armia ogólnie Sigmarycko-Taalowa ale jak i Ulryk się pojawi, to jest ok.
Te prowincje ze sobą nie graniczą, więc motyw współpracy odpada niestety.
Posiadam Dziedzictwo Sigmara, tam możesz znaleźć pełny opis każdej prowincji, ale i przede wszystkim imiona Hrabiów, wraz z terenami jakimi władają oraz ilością ludności i ogólne bogactwo. Choć nie wiem, czy to przydatne w ogóle
Ale że takie stwierdzenie niewiele pomaga, to również i przedstawię pewien pomysł.
Skoro masz niebieski i zielony, to na pierwsze czoło wysuwają się Middenland (niebieski) oraz Stirland (zielono-żółty).
Więc albo do niebieskiego dodajesz kolor zielony Hrabiego i masz armię z większym kultem Ulryka i w ten deseń możesz robić armię, albo zielony to kolor prowincji i dochodzi niebieski Hrabia a armia ogólnie Sigmarycko-Taalowa ale jak i Ulryk się pojawi, to jest ok.
Te prowincje ze sobą nie graniczą, więc motyw współpracy odpada niestety.
Posiadam Dziedzictwo Sigmara, tam możesz znaleźć pełny opis każdej prowincji, ale i przede wszystkim imiona Hrabiów, wraz z terenami jakimi władają oraz ilością ludności i ogólne bogactwo. Choć nie wiem, czy to przydatne w ogóle
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Osobiście mam w wersji starodawnej, papier i twarda oprawa
-
- Powergamer Rozpiskowy
zaczynam gre imperium i mam pytania
1 spodobały mi się barwy nuln ale ich armia jest bardziej defensywna a ja chce grać na armi ofensywnej i nie wiem czy mogę swoją armie pomalować na kolory nuln
2 czy sztandary mogę sobie wymyslać
3 i jaki jest najgorszy wróg imperium jesli taki jest
a i przepraszam że nie ma si ale nie mogę napisać a i dzięnkuje za pomoc.
1 spodobały mi się barwy nuln ale ich armia jest bardziej defensywna a ja chce grać na armi ofensywnej i nie wiem czy mogę swoją armie pomalować na kolory nuln
2 czy sztandary mogę sobie wymyslać
3 i jaki jest najgorszy wróg imperium jesli taki jest
a i przepraszam że nie ma si ale nie mogę napisać a i dzięnkuje za pomoc.