Terminologia
Terminologia
Witam
Jako, że to mój pierwszy post to cześć wszystkim.
Zaczynam zbierać armię krasnoludów i w sumie będzie to moja pierwsza przygoda w bitewniakami. Przegryzłem się na razie pobieżnie przez armybooka i podręcznik ale nigdzie nie znalazłem wyjaśnienia tych wszystkich skrótów które tak często pojawiają się na forum. Mógłby ktoś z Was nakierować mnie na jakiś słownik terminologii, ewentualnie wyjaśnić najczęściej używane skróty?
Pozdrawiam
Jako, że to mój pierwszy post to cześć wszystkim.
Zaczynam zbierać armię krasnoludów i w sumie będzie to moja pierwsza przygoda w bitewniakami. Przegryzłem się na razie pobieżnie przez armybooka i podręcznik ale nigdzie nie znalazłem wyjaśnienia tych wszystkich skrótów które tak często pojawiają się na forum. Mógłby ktoś z Was nakierować mnie na jakiś słownik terminologii, ewentualnie wyjaśnić najczęściej używane skróty?
Pozdrawiam
Sprawdź słowniczek z mojego podpisu.
Jest trochę nieaktualny co do niektórych armii (tych niedawno wydanych), ale na pewno rozwieje mnóstwo wątpliwości.
pozdrawiam
A.
Jest trochę nieaktualny co do niektórych armii (tych niedawno wydanych), ale na pewno rozwieje mnóstwo wątpliwości.
pozdrawiam
A.
O właśnie o coś takiego chodziło. Dzięki serdeczne.Asassello pisze:Sprawdź słowniczek z mojego podpisu.
pozdrawiam
A.
bardzo fajny slowniczek
cos od siebie(co chyba warto tam wrzucic):
danonki - Daemons of Chaos
puszka - heros z b. dobrym armor save (0+, 1+...)
wrona - Lord of Change
lamery - Flamers of Tzeentch
caddy - heros z 2x DS
cos od siebie(co chyba warto tam wrzucic):
danonki - Daemons of Chaos
puszka - heros z b. dobrym armor save (0+, 1+...)
wrona - Lord of Change
lamery - Flamers of Tzeentch
caddy - heros z 2x DS
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Boss na wronie to orkowy hero na wywernie.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
W słowniczku nie ma też tak popularnego skrótu jak choćby:
klopa- katapulta
kosiara - Destroyer of Eternities (przedmiot z armii Tomb Kings)
klopa- katapulta
kosiara - Destroyer of Eternities (przedmiot z armii Tomb Kings)
zrobiłem mały update
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
No, teraz jest w miarę kompletny, ale ciągle trochę chaotyczny.
alfabetycznie powinno byc