8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III

Post autor: szafa@poznan »

Młody Pajak pisze:no cóż... jak smoki będą wchodzić w limit herosów a nie w lordów to na większe punkty wchodzą dwa smoczki :D to i nawet caddy nie jest potrzebny.
Nie znalazlem tego w rulebooku. Zacytujesz/podasz stronę?
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Kasztan de True
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kasztan de True »

z tego co czytalem to smoki podpadaja pod limit lordow
jest pare innych "dispell scrolli", ale nadal masz 1 na maga.
ano tak jak dawniej masz 1 arcane itema na magu.

wiecej "scrolli" maja tylko kraski w runach i demony w giftach, plus roznego rodzaju spelleatery/zamykaczki magic phase. ale sa to szczatkowe ilosci niedostepne w wiekszosci armii.
najważniejsze by najważniejsze było najważniejsze

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

Nie wiadomo co zrobi GW przy okazji errat z tymi właśnie przedmiotami w krasnoludach i demonach. Możliwe będzie, że zostaną one także zrobione one per army i będzie finito. Może w zamian za brak używalności dodatkowych itemów krasnoludom dostana dodatkowy zestaw nowych runów, tak samo u demonów, GW nie musi się ograniczać tylko do zmiany tego co jest, może coś wywalić lub dodać coś nowego.
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

wiecej "scrolli" maja tylko kraski w runach i demony w giftach, plus roznego rodzaju spelleatery/zamykaczki magic phase. ale sa to szczatkowe ilosci niedostepne w wiekszosci armii.
plus z 5 innych itemów w commonach - wbijajace rany, zamieniajace w żabę etc. Będą czesto uzywane, wydaje mi się.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Tak samo jak przedmioty ignorujące pierwszego miscasta.

@szafa@poznań - tylko cytat wobec czego mam podać?

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Virgo pisze:i bardzo dobrze :mrgreen:
eeee, a ja myślałem, że to kolejny mego przydatny skrót. :wink: Taki to ja już znam. :mrgreen: Dzięki.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

theudulf pisze:Nie wiadomo co zrobi GW przy okazji errat z tymi właśnie przedmiotami w krasnoludach i demonach. Możliwe będzie, że zostaną one także zrobione one per army i będzie finito. Może w zamian za brak używalności dodatkowych itemów krasnoludom dostana dodatkowy zestaw nowych runów, tak samo u demonów, GW nie musi się ograniczać tylko do zmiany tego co jest, może coś wywalić lub dodać coś nowego.
co do demonów to chodzą ploty że spell breaker będzie 1 na jednego heralda i każdy będzie mógł bo wsiąść a nie tylko jak teraz herald tzeencha, tak samo GD ( GD możliwe że dostaną 4+warda jak w 40K )... i mają zmienić działanie niektórych giftów a właściwie to je upowszechnić... latanie dla hraldów itp. zobaczymy niedługo eraty... a też mowa była o jakiś utrudnieniach łączeniu demowów danego boga :roll: oby niektóre ploty były prawdziwsze niż to że fear daje 1CR :twisted:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Młody Pajak pisze:Tak samo jak przedmioty ignorujące pierwszego miscasta.

że smoki wchodza w sloty herosów? czy to nie Ty się spierałeś że jest to w RB?

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Khumanor pisze:też mowa była o jakiś utrudnieniach łączeniu demowów danego boga :roll:
No ciekawe ciekawe, mój kumpel który gra samym khornem będzie się cieszył ;) Mnie się takie coś bardzo podoba, bo skoro powszechnie wiadomo ;), że Ci bogowie nie zawsze działają dla wspólnego "zła" ( Khorne i Tzeentch, Nurgle i Slaanesh ) więc takie coś powinno być przynajmniej według mnie właśnie utrudnione.

Awatar użytkownika
MORFI
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MORFI »

Miałem przyjemność oglądać grę 8 edycyjną w Warhammera i powiem ze ta gra ma spore zmiany trzeba się przestawić na większy zasięg szarż piechoty,lasy nie są już oazą(widać przez las) spokoju, oddziały dają sobie Covera (-2 do trafienia). Do tego magia tak fakt ze w jednej turze wysadzasz sobie maga albo ranisz każdego na stole ale co z tego jak zamienia się slan w smoka z statami 8 wszystkiego i 2 + save gra się ablo chain lighning który skacze na 3+ po testy inicjatywy kończy szybko (5 tura) a to tylko było by dobijanie niedobitków bo w 4 tej też mógł by być koniec. Ale reasumując narzazie jest spoko jeśli erraty będą na poziomie odpowiednim gra będzie grywalna
Ostatnio zmieniony 1 lip 2010, o 13:33 przez MORFI, łącznie zmieniany 1 raz.
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

też zbieram Khornowe demonki... no furie się wyróżniają ;)

kiedyś tak było fajnie... wszędzie widziano jakieś ciekawe utrudnienia a w tych nowych AB przyszedł jakiś "palant" nazwał się sigmaren po złej stronie mocy i myśli że bogowie są z nim... B Z D U R A :?

oby zmienili na właściwy tor te historię... a znając "fantazję" GW to dowiemy się że Khorne i slaanesh to dwaj zniewieściali transwestyczny kumple, a nurgle z tzeenczem mają podobny poglądy ekologiczne i ustrojowe swoich "państw" :roll:

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

szafa@poznan pisze:
Młody Pajak pisze:Tak samo jak przedmioty ignorujące pierwszego miscasta.

że smoki wchodza w sloty herosów? czy to nie Ty się spierałeś że jest to w RB?
nie to nie byłem ja. :wink:
Ale skoro tera smoki zużywały slot hero to dlaczego w sumie teraz miałyby zużywać slot lord? mhm... no cóż... Trudno. Będzie się grało na dwóch arcy :D

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Przecież nie ma slotów na/dla Lordów. Smok zużywa punkty dostępne na Lorda i to już było wcześniej podawane. Imo jest to logiczne skoro smok jest dla Lorda to czemu Hero ma za to płacić? :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Będzie się grało na dwóch arcy
Bedzie Ci żal punków. Jeden 4 poziomowy mag bezpiecznie zużyje te 5-9 kości które zazwyczaj dostaniesz, dopłacisz dodatkowe 300+ punktów by miec drugiego maga który g***o robi przez większośc bitew? Może zapasowy 2 level to jeszcze, ale dwóch arcy to będzie mega nieopłacalność.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

pamiętaj, że jeśli rzucisz mniej niż casting value czaru to mag nie może już więcej czarować w tej turze

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

to trzeba inteligentnie dobierać ilośc kości do casting value czaru, i do ilości pozostałych kostek (wali mnie to jak zużywam ostatnie kostki). A jako rezerwa na takie okazje starczy mały 2 levelowiec za 15 punktów mniej.

Zobaczymy w praktyce, osobiście na 100% nigdy nie wezmę 2 maglordów.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

każdy bierze inną lorę, a nóż przydadzą się obaj..

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

To tak jakbys zapłacił dodatkowe 300-400 punktów za item "magik losuje po 4 czary z dwóch lorów, i jak wtopi casting roll z 1 to może rzucać z 2giego.". Never ever :P

Ale dobrze że koncepcje są rózne, może odejmie to troche monotonii z rozpisek ;)

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Ja myślałem coś na Dużym magu i lataczu na orle (lord oczywiście) mały mag i bsb.

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

W bretce na 2k spokojnie będzie można wystawić lorda na hipku, 2x sorcki lvl 2, bsb i hero. Jak się nie weźmie hipogryfa to spokojnie można zabrać czarodziejkę lvl 4 lub 2giego lorda. Mnie się ilość punktów w hero raczej nie zmieni, będzie to jakieś 900 punktów ;)

ODPOWIEDZ