Kiedy armia Araby w Battlu?
Kiedy armia Araby w Battlu?
Nie od dziś wiadomo, że Warmaster czy Epic są "poligonami", na których dochodzi do testowania nowych armii czy jednostek, zanim zostaną włączone do odpowiadających sobie systemów 28mm.
I dziś w online store GW trafiłem na coś takiego:
http://uk.games-workshop.com/storefront ... nav=300808
Ślinka mi pociekła na myśl, że to może oznaczać pojawienie się armii Araby w WFB. Zbliżająca się kampania letnia to pewnie za wczesne marzenia (zwłaszcza że chodzi o całą armię), ale jak myślicie - może w przyszłym roku?
I dziś w online store GW trafiłem na coś takiego:
http://uk.games-workshop.com/storefront ... nav=300808
Ślinka mi pociekła na myśl, że to może oznaczać pojawienie się armii Araby w WFB. Zbliżająca się kampania letnia to pewnie za wczesne marzenia (zwłaszcza że chodzi o całą armię), ale jak myślicie - może w przyszłym roku?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Hehe świetne figurki, tylko czemu takie to małe... Popieram, Araby powinny się pojawić.
nie powiem.
intrygujace ; )
intrygujace ; )
Może być ciekawie. :] Dżiny, Latające dywany, wielbłądy... klimatu nie brakuje.
Prawa selektywnej grawitacji
Chleb pada zawsze na stronę posmarowaną masłem, a jeśli nie spadnie, oznacza to, że złą stronę posmarowaliśmy
Prawdopodobieństwo, że chleb spadnie posmarowaną stroną na dywan, jest wprost proporcjonalne do ceny dywanu
Chleb pada zawsze na stronę posmarowaną masłem, a jeśli nie spadnie, oznacza to, że złą stronę posmarowaliśmy
Prawdopodobieństwo, że chleb spadnie posmarowaną stroną na dywan, jest wprost proporcjonalne do ceny dywanu
słyszałem, że armia arabii do wfb jest już gotowa od dłuższego czasu, cale projekty leża w szufladach, czyżby GW bało sie czegoś z bliskiego wschodu?? Jakiegoś skandalu? A tak na powaznie cholera wie co strzeli tym fanatykom. Ogólnie byłbym zadowolony jakby ta armia wyszła, a jeszcze bardziej czekam na Kitaj i Nippon
Tak wlasnie mi sie zdaje, ze GW chce podreperowac swoja sprzedajnosc wfb(na zachodzie) wprowadzaniem roznowrodnych nowych armii (co mi sie podoba).
Przykladow jest Duzo, ale dopiero teraz idzie to w szerszym kierunku
(np beasts of chaos, Ogre Kingdoms)
przykladem z kampani byla nowa lista SoC
Armia arabska moze byc kontynuacja tej mysli ekonomicznej (przydalby sie dobry film o arabii z tamtych czasow )
Nippon/Kitaj dlugo nie zagosci w progach wfb, powodow jest kilka - jeden to proba powolnego zasiedlania terenow bliskich
Lustria byla wyjatkiem potwierdzajacym regole
kontynuacja filmowa jakiejs rasy
w koncu brak charakterystycznych jednostek, ktore mozna by nasladdowac innych niz
Ronin
Samurai
Samurai konny
Asigaru
chlop
Ninja
kilka maszyn oblezniczych
procz 3ch pierwszych - reszta juz wystepuje w roznych formach
kontaktach miedzy poczeegolnymi rasami
Miedzy lustria - nowym swiatem i starym swiatem jest stala nic handlowa/wymiana uprzejmosci w postaci zelaza
z Kitajem/nipponem jest kontakt strikte handlowy a nc nikla
Ale to problem nie dla GW...
Najwiekszym jest brak sygnalow, ze akurat w wfb sa potrzebne te armie - nie ma boomu jak na szreka/mumie/jurajski park itp na daleki wschod. Ktory jest barwny, jednak nie wiadom o czy na tyle, zeby ludzie zaczeli akurat wybierac ta armie.
koncze bo zaraz skonczy mi sie wolny czas
Przykladow jest Duzo, ale dopiero teraz idzie to w szerszym kierunku
(np beasts of chaos, Ogre Kingdoms)
przykladem z kampani byla nowa lista SoC
Armia arabska moze byc kontynuacja tej mysli ekonomicznej (przydalby sie dobry film o arabii z tamtych czasow )
Nippon/Kitaj dlugo nie zagosci w progach wfb, powodow jest kilka - jeden to proba powolnego zasiedlania terenow bliskich
Lustria byla wyjatkiem potwierdzajacym regole
kontynuacja filmowa jakiejs rasy
w koncu brak charakterystycznych jednostek, ktore mozna by nasladdowac innych niz
Ronin
Samurai
Samurai konny
Asigaru
chlop
Ninja
Miedzy lustria - nowym swiatem i starym swiatem jest stala nic handlowa/wymiana uprzejmosci w postaci zelaza
z Kitajem/nipponem jest kontakt strikte handlowy a nc nikla
Ale to problem nie dla GW...
Najwiekszym jest brak sygnalow, ze akurat w wfb sa potrzebne te armie - nie ma boomu jak na szreka/mumie/jurajski park itp na daleki wschod. Ktory jest barwny, jednak nie wiadom o czy na tyle, zeby ludzie zaczeli akurat wybierac ta armie.
koncze bo zaraz skonczy mi sie wolny czas
a kto Ci obecnie nakręci film o Arabii?? i tu jest problem... ja tez uwielbiam teń świat ale co poradzisz
Wiesz, ja tam się na kulturze Japonii nie znam, moim konikiem są raczej Chiny. I te ostatnie mają całkiem okazały panteon bóstw, demonów, potworów i bohaterów. Podejrzewam, że w Japonii też by się sporo znalazło.
A skoro Arabia trafiła do Warmastera, to tylko wyglądać jej w Battlu
A skoro Arabia trafiła do Warmastera, to tylko wyglądać jej w Battlu
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- Chaoschild
- Chuck Norris
Jak dla mnie to ta armia moglaby sie wogole nie pojawic. Kolejne dziwactwa i nabijanie kasy z chlonnego rynku brytyjskiego gdzie jest akurat duzo "kolorowych" graczy.
Sloniki i turbaniarzy mamy juz w LOTR'ze, wystarczy chyba.
To takie wciskanie kolejnej armii na sile....ale pewnie sprawa nieuchronna.
Sloniki i turbaniarzy mamy juz w LOTR'ze, wystarczy chyba.
To takie wciskanie kolejnej armii na sile....ale pewnie sprawa nieuchronna.
nipon byl - przelom 2 - 3 edycji... i nawet mial swoja armetezafael pisze:T
Nippon/Kitaj dlugo nie zagosci w progach wfb, powodow jest kilka - jeden to proba powolnego zasiedlania terenow bliskich [...]
Ronin
Samurai
Samurai konny
Asigaru
chlop
Ninja
tomash - zaraz po tym jak tk dostanie sphinxa i smoka pod mumie... tak serio to raczej nigdy...
-
- Kretozord
jesli sa TK to powinna byc arabia, dlaczego? bo jest po drodze, zreszta tak samo jak Tilea czyli DoW
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- Mudżahedin
Bo koncepcja byla z d... . A taka arabia albo nippon maja o wiele wiecej klimatu przy rownie duzych mozliwosciach stworzenia czegos ciekawego. To juz Tau do 40k byli lepsi od ogrow bo chociaz mieli fluff adresowany do konkretnego odbiorcy (takiego malego - 12 letniego )Belaner7 pisze:Wszystko fajnie,tylko gw ma problem cy by ktoś tym grał,bo z ogrami to była taka porażka marketingowa że musieli ich do ror dać