[Katowice] 11.10. Szwedzi w INNYM WYMIARZE

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

[Katowice] 11.10. Szwedzi w INNYM WYMIARZE

Post autor: Heretic »

Termin: 11.10.2015 r.

Godzina rozpoczęcia: 10:00

Miejsce: Siedziba Główna Klubu Gier Wszelakich Szybki Szpil

Adres: ul. Dębowa 49 Katowice( Za supermarketem Aldi. Najlepiej wjeżdżać od strony Silesii

Telefon do mnie: 532-830-072

Format: 2400 9th Age

Wstęp: 10 PLN

Nagrody:

Zależne od ilości graczy. Za pewne bony do Gnoma Katowice. Cześć do puli klubu.

Punktowanie przygotowania do turnieju:

W razie braku:

- czytelnej rozpiski( przez czytelność rozumiem możliwość jej odczytania oraz zaznaczenie każdej rzeczy, którą dany unit posiada wraz z kosztem punktowym) -3pkt.

- movement trayów(których brak utrudnia grę np. pod hordę 30 orków) lub podręcznika armii, -2pkt

- miarki lub kości(przynajmniej 10-ciu) lub wzorników(tych, które mogą być użyte) -1pkt

PROXY:

Dopuszczam drobne proxowanie. Jeżeli to zbyt ogólnikowe to pytajcie na priv czy dopuszczę.

Rozkład jazdy:

9:50-10:00- zapisy
10:00-12:45- pierwsza bitwa
12:45- 15:30- druga bitwa
15:30- 16:00- przerwa obiadowa
16:00- 18:45- trzecia bitwa
18:45- 19:00 zakończenie turnieju/wręczenie nagród

PANOWIE I PANIE!!!

Jeżeli ktoś dokona przedpłaty i nie pojawi się na turnieju traci ją(kasa zostanie dołączona do puli nagród).

Pamiętajcie, że kto pierwszy ten lepszy(decyduje kolejność zaksięgowania pieniędzy na moim koncie bankowym, a nie kolejność zgłoszeń na forum, zgłoszenia telefonicznie czy gołębiem pocztowym)

Proszę wpłacać przedpłatę na następujący numer konta bankowego:

08 1020 5040 0000 6802 0111 5419
Robert Brzezina

W tytule przelewu proszę podać Imię, nazwisko, nick i numer ID z ligi WFB

Zapisani( osoby , które wyraziły chęć udziału w turnieju)

Chętni:
1. Laik
2. Andrzej
3. Bretonnian
4. Glonojad
5. Butan
6. Solo
7. Zeppelin
8. Dużo Paweł
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
...

Zapisani( osoby, które wpłaciły przedpłatę i mają pewne miejsce na turnieju):
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
.....
Ostatnio zmieniony 10 paź 2015, o 12:43 przez Heretic, łącznie zmieniany 9 razy.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Jakieś sugestie co do formatu. Na co tam sie teraz gra :wink:
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2015, o 20:18 przez Heretic, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Cóż, an razie zanosi się na to, że będzie w Polsce grało w szwedzką wersję, nie w furiona. Czy to dobrze czy źle, ciężko mi ocenić, ale takie są fakty.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Z czego wnosisz? Turniei chyba więcej w FH...
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Jezelj ludzie graja glownie na furionowe to my moglibysmy sprobowac zagrac na szwedzki(miedzynarodowy) comp.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Najpewniej będziemy grali na Euro. A 9th Age najprawdopodobniej będzie grany na euro.

Proszę o zapisanie - chętnie sprawdzę jak to wygląda w praktyce.

Co do formatu - 2400☺
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Może dla urozmaicenia 2500? :P
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Wrzucisz pelne zasady kompozycji rozpisek?
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

To jest nowa edycja więc trzeba będzie więcej niż tylko przeczytać comp.
Wszystkie linki znajdziesz tutaj http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 40&start=0
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Zapisz, dowolny format, byle wybrać go z głową

Rozumiem, że ten turneij nie liczy się do tej całej ligi i masakratora?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

liga ma byc w calosci na 8 edycje ETC, stad i inna nazwa turnieju i tydzien odstepu od ligi (tak kojarze slowa Roberta, mam nadzieje ze dobrze :) )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Andrzej pisze:Zapisz, dowolny format, byle wybrać go z głową

Rozumiem, że ten turneij nie liczy się do tej całej ligi i masakratora?

Dokładnie, nie jest on liczony do ligi. Adam dobrze napisał.

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Ale do krajowej zgłosić można ;) .

Wstępnie wyrażam zainteresowanie, ale pozostają do ustalenia szczegóły rodzinne i logistyczne.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Glonojad pisze:Ale do krajowej zgłosić można ;) . .
Zgłoszone.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Ja to bym chyba zmienił jednak format na furiona. Chyba, ze jest zainteresowanie tylko, ze kuluarowe ;)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

wind_sower pisze:Ja to bym chyba zmienił jednak format na furiona. Chyba, ze jest zainteresowanie tylko, ze kuluarowe ;)

Myślę że dzień po wyborze 9th Age na ETC taka zmiana to słaby pomysł - frekwencja na zasady Furiona była w rejonie dość słaba.

@Cichy
Mudżahedin

Post autor: @Cichy »

Jak będzie Euro lub Furion to postaram się pojawić.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

@Cichy pisze:Jak będzie Euro lub Furion to postaram się pojawić.
Euro juz nie ma - tego 8 edycyjnego. - To se ne vrati.

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Bilety kupione, zainteresowany jestem, choc co wziac - jestem w kropce. Kusi ten hipogryf MC, ale z drugiej strony drogie rycerstwo jest (i jeszcze czempioni platni)...
ObrazekObrazekObrazek

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Postaram się być :wink:

ODPOWIEDZ