|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
| Autor |
Wiadomość |
|
zaborek
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 16:17 |
|
| "Nie jestem powergamerem" |
Dołączył(a): 30 gru 2009, o 18:20 Posty: 161 Lokalizacja: Piła/Warszawa/VA Beach
|
Kurcze... moge tylko zalowac, ze ta imprezka nie dla mnie jest Mam jednak nadzieje, ze jeszcze nie raz i nie dwa przyjdzie razem pokulac kostkami 
_________________ Seek honour as you act and you will know no fear
|
|
| Góra |
|
 |
|
Daw
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 17:04 |
|
| Mudżahedin |
 |
Dołączył(a): 2 maja 2010, o 13:20 Posty: 245 Lokalizacja: Warschau
|
Grolshek napisał(a): A mówiłem że podrzucę ci 10 psów... Już miałbyś do przodu z czasem... Szkielety: góra z wyłażącymi zewsząd łapami głowami nagrobkami... VC to najłatwiejsza do fillerowania armia... Trzaskam cały czas szkiele żeby się z nimi wyrobić także luzik  będzie dobrze  ostatecznie mam pozwolenie na proxy ale to w ostateczności. Wilki mam także luzik.
_________________ Relax! - no flame 

Tak się bawi .... - http://www.youtube.com/watch?v=A0oQM1AHNz4
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dębek
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 17:30 |
|
| Wujek |
 |
Dołączył(a): 14 gru 2006, o 22:50 Posty: 2750 Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru
|
@Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem. 
|
 |
|
Ziemko
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 17:55 |
|
| Pan Spamu |
 |
Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:29 Posty: 8787 Lokalizacja: XIII Kohorta Bydgoszcz
|
Dębek napisał(a): @Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem.  +1 
_________________ http://www.13kohorta.pl Lizaki Z/R/P 21/2/9
|
|
| Góra |
|
 |
|
Pedros
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 17:56 |
|
|
|
Czy kusznicy ala : pierwsze 2=3 szeregi kusze, 4-5 warriorzy w delfach przejda?
No i np. orzel zamiast pegaza ?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Murmandamus
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 18:02 |
|
| Szef Wszystkich Szefów |
 |
Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:47 Posty: 3316 Lokalizacja: Radom
|
Dębek. Ilu zasad? Cytuj: - Armia musi mieć przynajmniej dwa sztandary - nic istotnego, a nawet wręcz konieczne jesli myślimy o blood and glory Cytuj: Purple Sun of Xereus idzie tylko na odległość jednej artyleryjki a nie x3.Signature Spell z magii Death - model, ktory przegra rzut otrzymuje rany (mag moze więc sam się zabić) jedyna dosyć istotna zmiana w stosunku do podręcznika. Do przełknięcia jednak. Cytuj: - Transformation of Kadon - trzeba miec model, w ktory ma zamienić się mag (wersja ligt: Manticora, Hydra, Smok - na podstawkach 50x50; za Mountain Chimere moze robic Manticora, za Great Fire Dragona dowolny model smoka - ale oba monstery sa na podstawkach 50x100) - Steam Tank 0-1 to ma być zmiana zasad wg ciebie Dębku? Uściślenie. A to ze steam tankiem też drobnostka balansująca kompozycję ktora bywała i przed BP na 7 ed Cytuj: - liczymy punkty za połowę oddziałów i pojedynczych modeli (jak w 7 edycji) zmiana do przełknięcia ale to drobnostka niezwiązana z mechaniką Tak samo zasada TLOS która została zmieniona jest na tyle podobna że ogólna idea została zachowana i klaryfikuje pewne rzeczy. Przydatne chociarz chyba nie aż tak konieczne. Akceptuje to.
_________________ wyniki od 8 ed zw/re/po Dark Elves 1/0/0 razem: 1 Empire 1/1/1 razem:3 Ogre Kingdoms 1/1/1 razem: 3 Bretonia 0/0/0 razem: 0 razem: 3/2/2
|
|
| Góra |
|
 |
|
zaborek
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 18:32 |
|
Dołączył(a): 30 gru 2009, o 18:20 Posty: 161 Lokalizacja: Piła/Warszawa/VA Beach
|
Dębek napisał(a): @Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem.  Debek, az dziw mnie bierze, ze grasz w WFB. Tyle w nim dziur i przeciez w to sie nie da tak w ogole grac No i juz wprost nie moge wyjsc z podziwu, ze kupujesz zabawki GW, przeciez sa jednymi z najdrozszych, a wcale nie najladniejszych, a te wszystkie ksiazki i podreczniki... przeciez tyle w nich niescislosci, braku spojnosci... I ze chce Ci sie marnowac na ten bubel made by GW tyle czasu... przeciez tyle jest innych, znacznie mniej dziurawych systemow bitewnych Sorry... ale nie moglem sie powstrzymac 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Fisch
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 18:36 |
|
| <>< |
 |
Dołączył(a): 11 gru 2006, o 20:52 Posty: 2313 Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru
|
zaborek napisał(a): Dębek napisał(a): @Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem.  Debek, az dziw mnie bierze, ze grasz w WFB. Tyle w nim dziur i przeciez w to sie nie da tak w ogole grac No i juz wprost nie moge wyjsc z podziwu, ze kupujesz zabawki GW, przeciez sa jednymi z najdrozszych, a wcale nie najladniejszych, a te wszystkie ksiazki i podreczniki... przeciez tyle w nich niescislosci, braku spojnosci... I ze chce Ci sie marnowac na ten bubel made by GW tyle czasu... przeciez tyle jest innych, znacznie mniej dziurawych systemow bitewnych Sorry... ale nie moglem sie powstrzymac  my po prostu kierwa jesteśmy nienormalni nic nowego nie napisałeś;] kierwa

Murmadamus napisał(a): tylko kombinować potraficie jak najbardziej wygiąć....niedobrze mi. 
|
|
| Góra |
|
 |
|
zaborek
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 18:41 |
|
|
Fisch napisał(a): zaborek napisał(a): Dębek napisał(a): @Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem.  Debek, az dziw mnie bierze, ze grasz w WFB. Tyle w nim dziur i przeciez w to sie nie da tak w ogole grac No i juz wprost nie moge wyjsc z podziwu, ze kupujesz zabawki GW, przeciez sa jednymi z najdrozszych, a wcale nie najladniejszych, a te wszystkie ksiazki i podreczniki... przeciez tyle w nich niescislosci, braku spojnosci... I ze chce Ci sie marnowac na ten bubel made by GW tyle czasu... przeciez tyle jest innych, znacznie mniej dziurawych systemow bitewnych Sorry... ale nie moglem sie powstrzymac  my po prostu kierwa jesteśmy nienormalni nic nowego nie napisałeś;] kierwa Podobnie jak wiekszosc na tym forum Najwyrazniej czasem trzeba cos do usranej smierci powtarzac, zeby nie zostac zakrzyczanym Pozdrawiam
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dębek
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 22:10 |
|
| Wujek |
 |
Dołączył(a): 14 gru 2006, o 22:50 Posty: 2750 Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru
|
@Murmandamus: Jak więc widać czystosć zasad to rzecz bardzo względna. Dla jednogo to jest do przełkniecia, dla innego jeszcze cos innego. Zresztą mi sie nie musisz tłumaczyć. 
|
 |
|
Lazur
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 22:27 |
|
| Oszukista |
 |
|
Nie wiem po co robicie Blessowi spam w temacie. Podsumuję waszą dyskusję jednym zdaniem: Każdy bawi się jak lubi 
Cosmo napisał(a): Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
|
|
| Góra |
|
 |
|
bless
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 22:45 |
|
| Niszczyciel Światów |
 |
Dołączył(a): 10 gru 2006, o 21:01 Posty: 4396 Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru
|
Dobrze, dobrze.... trzymaja temat na topie, gdzie go lepiej widac. 
|
 |
|
Varinastari
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 28 lip 2010, o 22:48 |
|
Dołączył(a): 21 sie 2009, o 12:29 Posty: 2012 Lokalizacja: Pustkowia Chaosu/MDP
|
Murm jedzie, gdyż na ze mną czelendżyka Tak na poważnie, policzyłem modele. 13% proxów styknie?
| Góra |
|
 |
|
Barbarossa
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 29 lip 2010, o 13:02 |
|
|
Je będę, więc proszę o wpis. Wszak 8 ed. testować trzeba Jedynym minusem jest konieczność zrobienia podstawki 50x100 do smoka. Nie da się tego nigdzie kupić za bardzo 
_________________ Aktualna wersja uściśleń: http://strony.aster.pl/barbaros/
|
|
| Góra |
|
 |
|
Fisch
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 29 lip 2010, o 13:37 |
|
| <>< |
 |
Dołączył(a): 11 gru 2006, o 20:52 Posty: 2313 Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru
|
|
spoko, mogę Ci wyciąć z płytki PCV

Murmadamus napisał(a): tylko kombinować potraficie jak najbardziej wygiąć....niedobrze mi. 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Gasior
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 29 lip 2010, o 15:15 |
|
| Kradziej |
 |
Dołączył(a): 24 gru 2006, o 11:27 Posty: 945 Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru
|
Fisch napisał(a): spoko, mogę Ci wyciąć z płytki PCV ja tez poprosze. serio serio. 

always Vampire
|
|
| Góra |
|
 |
|
Barbarossa
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.? Napisane: 29 lip 2010, o 15:41 |
|
|
|
Jak dajesz, to biorę! Nie mam sam płytki PCV. Mam za to ładnego czerwono-złotego smoczura. Nada się.
_________________ Aktualna wersja uściśleń: http://strony.aster.pl/barbaros/
|
|
| Góra |
|
 |
|
bless
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08. Napisane: 29 lip 2010, o 16:05 |
|
| Niszczyciel Światów |
 |
|
|
Update zasad: - uproszczenie zasad TLOS - doprecyzowanie, ze magiczne własciwosci terenu losuje sie juz po jego wystawieniu.
|
 |
|
goboss
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08. Napisane: 29 lip 2010, o 17:21 |
|
| Wodzirej |
 |
|
|
ja pewnie wpadne, rozpe niedługo dośle. pożyczę tancerzy, 8 driadek, herosa na orle albo samego orła
czy stare ogry mogą robic za treekiny?
|
|
| Góra |
|
 |
|
bless
|
Tytuł: Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08. Napisane: 29 lip 2010, o 21:08 |
|
| Niszczyciel Światów |
 |
|
|
Przemcio, Poniewaz uwazam, ze w kwestii typów jednostek" RB jest nadrzedny wobec AB (AB nie regulowaly tej kwestii w sposob, ktory bylby przydatny w 8edycji, a nawet nie bylo wtedy polowy typów jednostek, ktore są teraz) a w RB jest jasno napisane, ze Juggernaut jest Monstrous Beast ("Bestiary") a przy Monstrous Beast (str. 85) jest jasno napisane, ze jezdzący na Monstrous Beast są traktowani, jako Monstrous Cavalry, wiec uznaję i tak będzie obowiązywało na turnieju, że heros na Juggernaucie jest Monstrous Cavalry ze wszystkimi tego konsekwencjami. Decyzja ostateczna.
|
 |
|