NEW HOPE - 8ed. 11/09/10 Warszawa 2900pts
Re: NEW HOPE - 8ed. 11/09/10 Warszawa 2900pts
Zgłoszenie poszło - obecność niestety potwierdzić w 100% nie mogę.
- swieta_barbara
- habydysz
Jeszcze nie dzwonilem, ale Bartys prosil o teatralna, czyli tam gdzie ostatnio na naszym turze.
44 osoby 

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
pozwolę sobie aż Mannfreda zacytować że niepotrzebnie się martwił 8ed i małą ilością osób jak widać po zgłoszeniach na tydzień przed rozpoczęciem.PostNapisane: Pn 06 wrz 2010, 19:56
wspaniała 8 edycja 14 osób zapisanych po miesiącu na turniej !
argument o wakacjach już odpadł![]()
- swieta_barbara
- habydysz
Korytarz i 107 zaklepane. Znacie procedure? Przygotowac koperte i zaadresowac, ewentualnie po drugiej stronie jest papiernik.
- swieta_barbara
- habydysz
(Tez sie wpadne polansowac, ale grac nie moge.
Co Ty wygadujesz? Co to jest 30 parę osob w swietle NOWEJ edycji. Przy wejsciu nowego produktu na rynek zazwyczaj na dzieńdobry wszyscy się na niego rzucają. Skoro frekfencja na poczatku 8ed, na turnieju gdzie wolno proksować, nie jest w stanie przebić frekfencji 7ed po paru latach grania, to o czym my rozmawiamy.Murmandamus pisze:pozwolę sobie aż Mannfreda zacytować że niepotrzebnie się martwił 8ed i małą ilością osób jak widać po zgłoszeniach na tydzień przed rozpoczęciem.PostNapisane: Pn 06 wrz 2010, 19:56
wspaniała 8 edycja 14 osób zapisanych po miesiącu na turniej !
argument o wakacjach już odpadł![]()

Mi się wydaję, że prawda leży gdzieś po środku. Z jednej strony tak jak napisał Dębek czyli nowy produkt i ludzie są ciekawi, chcą spróbować. Z drugiej strony to chyba pierwsza taka edycja, że ludzie są już na starcie tak sceptycznie nastawieni i zrezygnowani i nawet nie dają szansy temu systemowi. Rozwinie się to albo tak, że ludzie trochę pograją i stwierdzą: "eee, faktycznie chujnia" i przerzucą się na okrąglaki albo stwierdzą, że gra ma potencjał i przekonają część tych sceptyków.

nie perwsza. Smety na temat edycji przy przejsciu z 5 na 6ta byly podobne. Lecz tam nie bylo az takich zmian w sztandarowych zasadach gry (losowe szarze, mierzenie wszystkiego wszedzie czy bicie po I w szarzy - wczesniej zawsze bylo z tym tak samo podobnie jak z multiplikowaniem scroli). A co przyniesie ta edycja to zobaczymy obawiam sie dopiero w listopadzie/grudniuLazur pisze:Z drugiej strony to chyba pierwsza taka edycja, że ludzie są już na starcie tak sceptycznie nastawieni i zrezygnowani i nawet nie dają szansy temu systemowi.
Shino, pamiętam to doskonale, trzech kumpli, którzy mnie wkręcili właśnie z 6ed. przestali grać, powód był prozaiczny, "bo GW zmusza ich do kupna nowych modeli"
, wykrystalizowało się nowe środowisko i życie potoczyło się dalej....więc nie ma co się fochować, jeszcze kilka lat później patrzyli z podziwem jak to wszystko poszło do przodu, że nie ma high fly, lordów/herosów kilujących całe armie, podwójnych/potrójnych ward save' ów i innych smaczków.
a na turniejowej liście jest 44 graczy
czyżby wakacje się skończyły
nawet jak kilku nie przyjdzie to i tak sporo 

a na turniejowej liście jest 44 graczy

wrocilem... bylo bardzo fajnie... dzieki dla przeciwnikow i organizatorow 
bylo fajnie ale wiem ze jeszcze sporo musze ogarnac w kwestji zasad jak i dostosowania armi do wymogow 8ed, ktora wcale nie jest taka zla... (sloneczko zabilo mi tylko 19 hammererow
)

bylo fajnie ale wiem ze jeszcze sporo musze ogarnac w kwestji zasad jak i dostosowania armi do wymogow 8ed, ktora wcale nie jest taka zla... (sloneczko zabilo mi tylko 19 hammererow

Dzięki za turniej bardzo sympatyczny jak to nowa edycja brak jakich kolwiek napięć
He gra sie teraz zupełnie inaczej:D mały raporcik:
Rozpa smok z crown of comand wordem na 4+ i sejwem 2+ z przerzutem
3 małych magów zabieranie kości niszczący skrol i 2+ ward na magie(do wl)
bsb 2+sejw z przerzutem
22Wl +1 liderki magiczne ataki
9pg bos mr1
17 łuków
10 łuków
30 seegardów płonące
4 orzełki
Pierwsza z bretką blodglory
ogólnie wl szarżują pedzie te uciekają no to wjazd w lance rilmów z gieńkiem pogoniona zebrała sie i znowu wbitka lord siada. smok od przodu i seegardzi od boczku z zdejmuje lance grali orły zdejmują jakieś łuki i jednego trebka drugi sie wysadził luki rozstrzeliwują resztę łuków i w 3 turze win 19;1
Druga orkasy sztandary w strefie przeciwnika
Smok za obelisk na szczęście nie trafiły go klopy z indirecta wylatuje przed klocek z ziania zchodzi 7 orkasów one wpadają w smoka i kroimy najpierw czempion potem mag dobiły sie dwa trole z 6(płonące ataki na seegardach trochę je przetrzebiły:D) zabijam trole zabijam klocek potem w klope i w drugą orłem. Wl w czarnuchów skroiłem w turę zostały nocniki z lordem i 2 herosami tu poszła kanapka 17 łuków na bok 30 seegardów na przód i smok na tył tura walki siadło. skończyłem z 4 oddziałami w strefie straciłem 4 orły a przeciwnik miał małą kawe i pająka w mojej strefie i nic więcej 20:0
Trzecia VC zielonego na 11 blod knight znaczniki
Tu dużo nie ma co pisać pierwsza tura zielony turla uduchowienie z lorda na 5 kostkach ifka:D efekt 4 i wampira wsysa po bitwie
20:0

Rozpa smok z crown of comand wordem na 4+ i sejwem 2+ z przerzutem
3 małych magów zabieranie kości niszczący skrol i 2+ ward na magie(do wl)
bsb 2+sejw z przerzutem
22Wl +1 liderki magiczne ataki
9pg bos mr1
17 łuków
10 łuków
30 seegardów płonące
4 orzełki
Pierwsza z bretką blodglory
ogólnie wl szarżują pedzie te uciekają no to wjazd w lance rilmów z gieńkiem pogoniona zebrała sie i znowu wbitka lord siada. smok od przodu i seegardzi od boczku z zdejmuje lance grali orły zdejmują jakieś łuki i jednego trebka drugi sie wysadził luki rozstrzeliwują resztę łuków i w 3 turze win 19;1
Druga orkasy sztandary w strefie przeciwnika
Smok za obelisk na szczęście nie trafiły go klopy z indirecta wylatuje przed klocek z ziania zchodzi 7 orkasów one wpadają w smoka i kroimy najpierw czempion potem mag dobiły sie dwa trole z 6(płonące ataki na seegardach trochę je przetrzebiły:D) zabijam trole zabijam klocek potem w klope i w drugą orłem. Wl w czarnuchów skroiłem w turę zostały nocniki z lordem i 2 herosami tu poszła kanapka 17 łuków na bok 30 seegardów na przód i smok na tył tura walki siadło. skończyłem z 4 oddziałami w strefie straciłem 4 orły a przeciwnik miał małą kawe i pająka w mojej strefie i nic więcej 20:0
Trzecia VC zielonego na 11 blod knight znaczniki
Tu dużo nie ma co pisać pierwsza tura zielony turla uduchowienie z lorda na 5 kostkach ifka:D efekt 4 i wampira wsysa po bitwie

Fajny turniej, dzięki dla wszystkich przeciwników. Nowa edycja jest świetna, usunięto wszystkie rzeczy o które zawsze gówniarstwo się tak wykłócało, a większa losowość daje szanse pograć słabszym armiom. Chyba zacznę częściej wpadać na turnieje.