Klub Miłośników Gier Bitewnych "Ośmiornica" zaprasza na turniej Warhammer Fantasy Battle
"Krwawy Buhaj", 21 sierpnia 2011r, 1500p
Łódzki Dom Kultury, ul Traugutta 18 (tuż obok dworca Łódź Fabryczna)
Udział w turnieju - 5zł, ilość miejsc bez ograniczeń.
Nadesłanie rozpiski na adres michchudz@wp.pl przed dniem turnieju premiowane jest dodatkowym punktem do klasyfikacji.
Zapisy od 9:30, rozpoczęcie bitew o godz 10:00. Każda bitwa to maksymalnie 2 godziny. Po drugiej bitwie długa przerwa na obiad.
Gramy 3 bitwy, każda 6 tur lub wypełnienie zasad scenariusza lub koniec czasu przeznaczonego na bitwę.
Nagrody proporcjonalne, do liczby zgłoszonych uczestników. Zapraszam więc do zapisów. Dodatkowo każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy dyplom oraz bon na zakupy z 10% zniżką w łódzkim sklepie wargamingowym "Stagraf Studio"
Zasady turnieju:
- turniej single, zgodny z 8 edycją,
- obowiązują aktualne, oficjalne podręczniki, erraty, FAQ + dobre maniery,
- rozpiski jawne,
- bohaterowie imienni dopuszczeni na warunkach opublikowanych w Młotkowym nr 3 (gracz musi posiadać odpowiedni model lub konwersję zgodną z wyglądem bohatera), http://mlotkowy.org/bohaterowie_specjalni.pdf
- jednostki zamieszczane w magazynie White Dwarf dopuszczone pod warunkiem posiadania modelu,
- proxowanie w granicach przyzwoitości (do omówienia z organizatorem przed dniem turnieju),
- w ramach 1500p możliwość wystawienia od 0 do 300p jednostek, paktów lub przedmiotów z Storm of Magic. Jeśli jakaś zasada przedmiotu lub jednostki odnosi się do zasad magii z SoM, to na potrzeby turnieju jest pomijana.
Ograniczenia
- od czarów przysługuje Look out Sir
- VLoS
- 50% wartości uciekającego bądź oddziału poniżej 1/4 liczebności.
Stoły i scenariusze:
- gramy na stołach 72x48", każdy z sześcioma elementami terenu, w tym 3 LoS blokery.
- scenariusze będą losowane przed każdą rundą turnieju (bez Watchtower).
- w scenariuszach z zasadą deploy wystawiamy jednostki po wszystkich rzutach przydzielających miejsce,
- blood & glory daje punktację 20:0 przy osiągnięciu celu scenariusza lub 10:10 (z naliczeniem różnicy zdobytych breaking points),
- progi punktowe co 100p
W trakcie turnieju odbędzie się ocena modelarska dająca możliwość zdobycia 3p do klasyfikacji. Podczas długiej przerwy odbędzie się ocena pojedyńczego modelu każdego z graczy przez samych uczestników z możliwością zdobycia kolejnych 1,2 lub 3p do klasyfikacji dla trzech zwycięskich modeli.
Zastrzegam sobie prawo do drobnych modyfikacji regulaminu. Ewentualne zmiany będą obwieszczone, a osoby ze zgłoszonymi rozpiskami powiadomione mailowo.
Zapraszam do udziału
0. Misiek (gracz rezerwowy) Beastmen
1. Emi
2. Adasko
3. ReyQ
4. TomekJar
5. Gorbag
6. Magus
7. Kwaśny
8. Zembol
9. Loku
10. Grichalk
11. Zathor
12. Amdor
13. Idaia
14. Voodoo
15. Loki
16. Albert Bagieński
17. Bizim
18. Lyssander
...
Krwawy Buhaj, Łódź 21.08.11r, 1500p, SC wg Młotkowego, SoM
Krwawy Buhaj, Łódź 21.08.11r, 1500p, SC wg Młotkowego, SoM
Ostatnio zmieniony 20 sie 2011, o 21:59 przez MlSlEK, łącznie zmieniany 7 razy.
Bardzo fajny turniej, szkoda że nie mogę podjechać do Was w tym terminie bo bardzo chętnie bym sobie zagrał na takie zasady
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Up zgłoszeń.
Każdy kto przyprowadzi na turniej własne stado otrzyma pamiątkowy dyplom. Ponadto każdy otrzyma bon rabatowy 10% na zakupy w łódzkim sklepie z bitewniakami Stagraf. Trzy pierwsze miejsca premiowane będą bonami na zakupy w Stagrafie o wartości odpowiednio 50%, 25%, 25% sumy uzbieranej ze składki turniejowej.
Każdy kto przyprowadzi na turniej własne stado otrzyma pamiątkowy dyplom. Ponadto każdy otrzyma bon rabatowy 10% na zakupy w łódzkim sklepie z bitewniakami Stagraf. Trzy pierwsze miejsca premiowane będą bonami na zakupy w Stagrafie o wartości odpowiednio 50%, 25%, 25% sumy uzbieranej ze składki turniejowej.
1 Jacek Kaczmarski Doch 64p
2 Amdor SKV 45p
3 Loki DW 43p
4 Voodoo SKV 43p
5 Idaia HE 36p
6 Grichalk DW 35p
7 Bizim EMP 28p
8 Albert BE 25p
9 Misiek BE 25p
10 Lyssander EMP 20p
11 Zathor TK 20p
12 Adasko O&G 5p
Ocena uwzględna dwie modelarki, tam gdzie wyniki są jednakowe, przeważa ocena z bitew. Pojawiły się dwa SC. Mogę jedynie powiedzieć coś o Grimgorze u Adama, spisywał się dobrze, ale nie wynaturzał gry. SoM było tylko u Zembola, którego zastąpiłem po pierwszej bitwie w postaci pajonka, Idaia wystawiła orzełki, a ja cygora. O swoim monstrze tańszym o 25p niż ten z AB mogę powiedzieć, że się przydaje ale wciąż jest drogi. Nad katapą ma tę przewagę, że może się ruszać i strzelać, a także rzucać na mniej niż 12", daje to sporo możliwości. Jednak do hydry czy abomki mu brakuje.
Podziękowania dla tych którzy przybyli, mam nadzieję że nie odczuliście mocno mojego startu w ogrowaniu. Sporo kłopotów sprawiał programik, ma jeszcze jakąś usterkę, końcowe wyniki dla pewności przeliczyłem odręcznie czy się zgadzają z sędziówką.
edit
Z pozostawionych rzeczy leży u mnie klej, mały czerwony scatter, biała kość gw.
2 Amdor SKV 45p
3 Loki DW 43p
4 Voodoo SKV 43p
5 Idaia HE 36p
6 Grichalk DW 35p
7 Bizim EMP 28p
8 Albert BE 25p
9 Misiek BE 25p
10 Lyssander EMP 20p
11 Zathor TK 20p
12 Adasko O&G 5p
Ocena uwzględna dwie modelarki, tam gdzie wyniki są jednakowe, przeważa ocena z bitew. Pojawiły się dwa SC. Mogę jedynie powiedzieć coś o Grimgorze u Adama, spisywał się dobrze, ale nie wynaturzał gry. SoM było tylko u Zembola, którego zastąpiłem po pierwszej bitwie w postaci pajonka, Idaia wystawiła orzełki, a ja cygora. O swoim monstrze tańszym o 25p niż ten z AB mogę powiedzieć, że się przydaje ale wciąż jest drogi. Nad katapą ma tę przewagę, że może się ruszać i strzelać, a także rzucać na mniej niż 12", daje to sporo możliwości. Jednak do hydry czy abomki mu brakuje.
Podziękowania dla tych którzy przybyli, mam nadzieję że nie odczuliście mocno mojego startu w ogrowaniu. Sporo kłopotów sprawiał programik, ma jeszcze jakąś usterkę, końcowe wyniki dla pewności przeliczyłem odręcznie czy się zgadzają z sędziówką.
edit
Z pozostawionych rzeczy leży u mnie klej, mały czerwony scatter, biała kość gw.
Widzę że wraca wszystko do normy. Są przyjezdni i zgarniają wszystkie miejsca od góry a Łódź klasycznie od końca tabeli.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Dzięki wielkie za turniej. Mój pierwszy turniej ale przynajmniej nie byłem ostatni. Bitwy ze wszystkimi przeciwnikami (trzeba dodać, że chyba wszyscy to byli warszawiacy) grało mi się bardzo fajnie i w miłej atmosferze, a to przecież najważniejsze.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Reyki, weź się powstrzymaj od takich uwag, bo to się wkurzające robi (prawie jak moje znienawidzenie do homo dla niektórych osób ). Jeśli tak Ci źle, to weź udział i wygraj. Ja biorąc udział w turnieju battlowym wyżej stawiam dobrą zabawę niż wygraną za wszelką cenę (od czasu do czasu jednak się uda, co jest fajne)
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."