No to niezła wyrzynka była...
Rozumiem że elektor umocnił swoją pozycję względem pretendenta

Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Przecież 4 demisie w kawe imperialną zadają 2,5 rany + ok 0,25 rany z rycerzy więc bez przesady z tym pechemByro pisze:szarża postrzępionej kawalerii Piotra na 4 demigryfy od frontu, demisie pękły wbijając raptem 2 rany).
A ja miałem szarżę i bsb, czyli 2 na wejściu. I statystycznie zadawałem 4 rany z szarży (w oddziale był kapłan i kapitan z dwurakiem). Szarża wydawał mi się ryzykowna jedynie w obliczy wcześniejszych rzutów Byra.Jagal pisze:Przecież 4 demisie w kawe imperialną zadają 2,5 rany + ok 0,25 rany z rycerzy więc bez przesady z tym pechemByro pisze:szarża postrzępionej kawalerii Piotra na 4 demigryfy od frontu, demisie pękły wbijając raptem 2 rany).
Piotr pisze:Zapodam przykłady, bo do teraz nie mogę spać...
Zaczynam. Pierwsza armata nie trafia, druga rzuca pałę na zranienie. Byro w swojej pierwszej strzela z jedynego działa i rozwala mi pierwszą armatę. Druga tura. Strzelam. Pała na zranienie. Byro w swojej drugiej strzela i rozwala mi drugą armatę. Od tego momentu czołg Byra jest nieśmiertelny.
Trzecia tura. Pistolierzy strzelają do Reiksguardów. Masa trafień, trzy rany, dwa zgony, panika, za planszę.
Czwarta tura. trzech rycerzy Byra szarżuje przez las na demigryfa. Wiadomo, co się dzieje...
Jeśli kiedykolwiek ktoś mi będzie wmawiał, że Byro ma pecha w kościach, to mu połamię nogi. Ktosiowi, nie Byrowi.
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
krzychoss pisze:Jest już generalka po III rundzie;]
1. Piotr - 45
2. Pasiak - 43
3. Byro - 41
4. ja - 34
5. Mały (mniej mp) - 34
6. Lubin - 17
7. Duży - 13
8. Pacek - 9
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.