Świąteczna liga Kohortowa

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Re: Świąteczna liga Kohortowa

Post autor: bigpasiak »

:shock:
No to niezła wyrzynka była...
Rozumiem że elektor umocnił swoją pozycję względem pretendenta ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Oj tam oj tam, Piotr miał tyle pecha w tej bitwie, a ja sporo szczęścia, że tak naprawdę niewiele brakowało do mojej wygranej (szarża postrzępionej kawalerii Piotra na 4 demigryfy od frontu, demisie pękły wbijając raptem 2 rany). Ale we wcześniejszych etapach bitwy sytuacje bywały abstrakcyjne na moją korzyść.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Byro pisze:szarża postrzępionej kawalerii Piotra na 4 demigryfy od frontu, demisie pękły wbijając raptem 2 rany).
Przecież 4 demisie w kawe imperialną zadają 2,5 rany + ok 0,25 rany z rycerzy więc bez przesady z tym pechem :P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Zapodam przykłady, bo do teraz nie mogę spać...

Zaczynam. Pierwsza armata nie trafia, druga rzuca pałę na zranienie. Byro w swojej pierwszej strzela z jedynego działa i rozwala mi pierwszą armatę. Druga tura. Strzelam. Pała na zranienie. Byro w swojej drugiej strzela i rozwala mi drugą armatę. Od tego momentu czołg Byra jest nieśmiertelny.

Trzecia tura. Pistolierzy strzelają do Reiksguardów. Masa trafień, trzy rany, dwa zgony, panika, za planszę.

Czwarta tura. trzech rycerzy Byra szarżuje przez las na demigryfa. Wiadomo, co się dzieje...

Jeśli kiedykolwiek ktoś mi będzie wmawiał, że Byro ma pecha w kościach, to mu połamię nogi. Ktosiowi, nie Byrowi.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Jagal pisze:
Byro pisze:szarża postrzępionej kawalerii Piotra na 4 demigryfy od frontu, demisie pękły wbijając raptem 2 rany).
Przecież 4 demisie w kawe imperialną zadają 2,5 rany + ok 0,25 rany z rycerzy więc bez przesady z tym pechem :P
A ja miałem szarżę i bsb, czyli 2 na wejściu. I statystycznie zadawałem 4 rany z szarży (w oddziale był kapłan i kapitan z dwurakiem). Szarża wydawał mi się ryzykowna jedynie w obliczy wcześniejszych rzutów Byra.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Piotr pisze:Zapodam przykłady, bo do teraz nie mogę spać...

Zaczynam. Pierwsza armata nie trafia, druga rzuca pałę na zranienie. Byro w swojej pierwszej strzela z jedynego działa i rozwala mi pierwszą armatę. Druga tura. Strzelam. Pała na zranienie. Byro w swojej drugiej strzela i rozwala mi drugą armatę. Od tego momentu czołg Byra jest nieśmiertelny.

Trzecia tura. Pistolierzy strzelają do Reiksguardów. Masa trafień, trzy rany, dwa zgony, panika, za planszę.

Czwarta tura. trzech rycerzy Byra szarżuje przez las na demigryfa. Wiadomo, co się dzieje...

Jeśli kiedykolwiek ktoś mi będzie wmawiał, że Byro ma pecha w kościach, to mu połamię nogi. Ktosiowi, nie Byrowi.

Byro ma pecha w kościach. Ale jak się to wszystko skumuluje to gorsze rzeczy na stole się prezentują niż na końcu świata :P
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

Jest już generalka po III rundzie;]
1. Piotr - 45
2. Pasiak - 43
3. Byro - 41
4. ja - 34
5. Mały (mniej mp) - 34
6. Lubin - 17
7. Duży - 13
8. Pacek - 9

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Panowie, akcja z wynikami wygląda, oględnie rzecz ujmując, źle.
Pomimo całej mojej sympatii do Waszego klubu i poszczególnych jego członków, wyniki zostaną skasowane a turniej nie będzie zaliczony.

Chyba że jest jakieś wytłumaczenie na rozbieżność między wynikami powyżej a tym co nam przysłaliście do ligi. Ale póki co wychodzi z tego jakiś niefajny skok na punkty, w wykonaniu ludzi po którym bym się takich krzywych akcji nie spodziewał. :-?

EDIT: Wklejam screenshota ze strony Ligi, żeby była jasność o co chodzi. O cudowne rozmnożenie uczestników w wynikach wysłanych do ligi:
Obrazek
photo sharing sites
w stosunku do podanych wyników po III rundzie:
krzychoss pisze:Jest już generalka po III rundzie;]
1. Piotr - 45
2. Pasiak - 43
3. Byro - 41
4. ja - 34
5. Mały (mniej mp) - 34
6. Lubin - 17
7. Duży - 13
8. Pacek - 9

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

:/ Co więcej, jeżeli nie ma tego turnieju, muszę Waszego człowieka na LL odłączyć od grupy. Jak się nie mylę i tak nie zagłosowaliście jeszcze na mastery - jeżeli do 22:00 dziś (termin głosowania) nie uda się znaleźć jakiegoś rozsądnego wyjaśnienia nie zagłosujecie. Jestem głęboko przekonany, że to jakieś nieporozumienie i za chwilę wszystko się wyjaśni!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ