Poznański format ale bez lordów.
1 Necromancer @ 125.0 Pts
General; Lore of Vampires; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
1 Necromancer @ 140.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Vampires
Ruby Ring of Ruin [25.0]
Sceptre of Stability [15.0]
30 Zombies @ 90.0 Pts
30 Zombies @ 90.0 Pts
4 Dire Wolves @ 50.0 Pts
1 Doom Wolf @ [10.0] Pts
4 Dire Wolves @ 50.0 Pts
1 Doom Wolf @ [10.0] Pts
8 Crypt Horrors @ 304.0 Pts
5 Cairn Wraiths @ 250.0 Pts
Models in Army: 83
Total Army Cost: 1099.0
Co sądzicie? Moja pierwsza rozpiska od baaaardzo dawna na małe punkty. Zastanawiam się nad wywaleniem ruby ringa i dodaniem banshee na wraithach (wybrałem ich ponieważ dawno nimi nie grałem ^^) oraz zamianą LoV na Death na necro jednym (wtedy mógłbym też w sumie obniżyć mu lvl do 1)
VC 1100
No niestety ten format nie jest dla wampirów zbyt dobry. W dodatku te 100p mniej w stosunku do 1200 bazowego formatu wiele zmienia...
Wydaje mi się, że lepszym wyborem na te punkty są vargeisty zamiast crypt horrorów - duża mobilność, po stracie generała się nie sypią, większe pierdolnięcie. Magii aż tyle na te punkty nie ma, więc tak łatwo nie będzie ich ściągnąc.
Na 1 necrosie dałbym wtedy rzeczywiście death bo ty nie masz jak kowbojów ściągać skoro nie masz banshee. I te wraithy zamieniłbym lepiej na terrorgeista bo bardzo ładnie ściąga opancerzone jednostki
Tyle ode mnie
Wydaje mi się, że lepszym wyborem na te punkty są vargeisty zamiast crypt horrorów - duża mobilność, po stracie generała się nie sypią, większe pierdolnięcie. Magii aż tyle na te punkty nie ma, więc tak łatwo nie będzie ich ściągnąc.
Na 1 necrosie dałbym wtedy rzeczywiście death bo ty nie masz jak kowbojów ściągać skoro nie masz banshee. I te wraithy zamieniłbym lepiej na terrorgeista bo bardzo ładnie ściąga opancerzone jednostki
Tyle ode mnie
są ograniczenia na eteryki?
jeśli nie to moze coś takiego...w sumie dział będzie chyba mało magii też...
nekro generał 1level LoV channeling staff
nekro 2level z death
baśka
TBat
2x5hexy
2x5psy
20zombi z muzyk
48zombi, muzyk i sztandar
masz blokera, masz snajperki, masz krzyki, masz hexy... ewentualnie dać jeden duży oddział 10hexów
jeśli nie to moze coś takiego...w sumie dział będzie chyba mało magii też...
nekro generał 1level LoV channeling staff
nekro 2level z death
baśka
TBat
2x5hexy
2x5psy
20zombi z muzyk
48zombi, muzyk i sztandar
masz blokera, masz snajperki, masz krzyki, masz hexy... ewentualnie dać jeden duży oddział 10hexów