Witam wczoraj w akcie desperacji złożyłem taką armie:
2400 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 415 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Pendant of Khaeleth [35]
Deathpiercer [25]
+ Manticore @ [200] Pts
1 Sorceress @ 165 Pts
Magic Level 2
Lifetaker [30]
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Cauldron of Blood @225 Pts
Battle Standard
1 War Hydra @ 175 Pts
2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
5 Cold One Knights @ 252 Pts
Musician
Standard, War Banner [25]
+Dread Knight @ [41] Pts Ring of Hotek [25]
9 Black Guard @ 374 Pts
Standard of Hag Graef [35]
+Tower Master @ [39] Pts Whip of Agony [25]
1 Dark Elf Assassin @ [156] Pts
2ndWeapon; Rptr Handbow
Rune of Khaine [25]
Manbane [25]
10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 100 Pts
5 Dark Riders @ 110 Pts
Rptr Crossbow
5 Dark Riders @ 85 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 63
Total Army Cost: 2396
Assasin i Mag idą do BG lub Magowie solo.
Dużo praktyki mi brakuje dla tego wszystkie krytyczne wypowiedzi mile widziane oraz rady co można jeszcze tu zmienić ? oraz czy dobrze kombinuje ?
Dziękuje i Pozdrawiam
DE 2400 BP+R
DE 2400 BP+R
Daemons, X-Wing & Black Tea
uhm... nie wiem,czy mozesz dac sorcerresce lifetakera, niech ktos bardziej obeznany w zasadach sie wypowie, bo na moje oko to raczej nie mozesz...
poza tym brakuje ci jakiegokolwiek przyłozenia, no moze poza COK wspieranym przec kociołek... i jesli juz to daj Tower Masterowi Soulrendera, duzo lepiej sie spisze wg. mnie no i jak na takie punkty to wogle mało cie, niewiem czy to prawda, aqle wydaje mi sie ze na 2400 to mozna o wiele lepsza armie złozyc../
poza tym brakuje ci jakiegokolwiek przyłozenia, no moze poza COK wspieranym przec kociołek... i jesli juz to daj Tower Masterowi Soulrendera, duzo lepiej sie spisze wg. mnie no i jak na takie punkty to wogle mało cie, niewiem czy to prawda, aqle wydaje mi sie ze na 2400 to mozna o wiele lepsza armie złozyc../

Zagrałem dziś z tą rozpiską przeciwko VC. ale tylko do 3 tury
Zrobiłem małe foto co było na stole już po zadeklarowanych szarżach

Ta długa czarna podstawka to karawan, ani ja nie mogę przebić sie przez tafa ani przeciwnik przez mój armor i/lub WS, po boku Harpie...
Generałem wsiorbałem 5xWraiths+1xBanshe...
małe pytanko: Deathpiercer zadaje magiczne dmg. i można tym ubić Eteryki ?
Co do liczebności armii nie wiem co mógłbym zmienić aby było więcej jednostek, jedyna opcja to wywalenie chyba Manticore i wystawienie 2 śmieci albo dodatkowe CoK choć taki lordzik ładnie kopie jak za szarżuje z boku
Chyba nie opłaca się rozmontowywać BG, no chyba że zmienię bron TM. na Crimson Death, ten sam koszt a siła 6 z FSA i tak będzie kopał
Pozdrawiam.

Zrobiłem małe foto co było na stole już po zadeklarowanych szarżach

Ta długa czarna podstawka to karawan, ani ja nie mogę przebić sie przez tafa ani przeciwnik przez mój armor i/lub WS, po boku Harpie...
Generałem wsiorbałem 5xWraiths+1xBanshe...
małe pytanko: Deathpiercer zadaje magiczne dmg. i można tym ubić Eteryki ?
Co do liczebności armii nie wiem co mógłbym zmienić aby było więcej jednostek, jedyna opcja to wywalenie chyba Manticore i wystawienie 2 śmieci albo dodatkowe CoK choć taki lordzik ładnie kopie jak za szarżuje z boku

Chyba nie opłaca się rozmontowywać BG, no chyba że zmienię bron TM. na Crimson Death, ten sam koszt a siła 6 z FSA i tak będzie kopał

Pozdrawiam.
Daemons, X-Wing & Black Tea