Skaven 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Skaven 1350

Post autor: Dzoooma »

Warlock Engineer 110
-Supercharged WP Accumulator
-Upgraded Warp-Energy
-Condenser; Warp Blades
-Dispel Scroll

Warlock Engineer 110
-Upgraded Warp-Energy
-Condenser; Warp Blades
-Storm Daemon

Chieftain 145
-Storm Banner

25x Clanrats 200
-Standard
-Musician
-Ratling Gun

25x Clanrats 200
-Standard
-Musician
-Ratling Gun

22x Clanrat Slaves 48
-Musician

21x Clanrat Slaves 46
-Musician

5x Night Runners 25

5x Gutter Runners Tunnelling Team 85
-Poisoned Hand Weapons

8x Warplock Jezzail teams
160

20x Plague Monks 220
-FCG
-2ndWeapon
-Umbranner

Total Army Cost: 1349 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 136

Bez zbędnych innowacji :) O niczym nie zapomniałem ? Coś zamienić ? Zwiększyć ? Zmniejszyć :) ? Troszkę drogo mnisi wychodzą :( Z góry dziękuję za opinie.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Stormbanner na takie małe punkty się przydaje? Może lepszy byłby Plague Priest, bo z censerem, bands of power i amuletem to się nawet nieźle bije. I ogólnie to trochę mało śmieciuchów- daj dwie dwójki globków i następną piątkę nightów, choćby do zasłaniania monków. Na nightach przydaje się druga broń, wtedy mogą szarżowac na jakieś harpie i nawet coś ubić. I umbranner jest raczej średni, dużo więcej daje warbanner/banner of the swarm lub banner of the burning hatred jeśli masz w środku priesta.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Zgadzam się z karnistrem. Sztormówa na te punkty nie jest super, zwłaszcza że wydałeś prawie 300pkt na strzelanie. Co do jezzków to albo je odetnij do 5-6, albo dorzuć jeszcze jednego. (bo to 160pkt które panikuje od 2 ran). Globki są warte tych 2x20 punktów. Dałbym też charma dla elektryka z demonem (zawsze można tę 1 na błyskawicę przerzucić). Osobiście wystawił bym ich w zestawie 25, SB, Mu i 6 ceneserów (albo 5 z priestem). Champion, bez walczącego herosa się nie przyda, umbranner też, bo strzelać do nich i tak nikt normalny nie będzie, mając do dyspozycji panikujące klany czy jezzaile, tak samo dodatkowa broń ręczna, bo mnisi dają radę tylko przeciwko lekkiej piechocie, a i bez niej sobie poradzą.
Zamiast sztormówy: priest z branzoletami, censerem i amuletem albo (hardkorowo) elektryk, oko i warpscroll.
Casem zdarza mi się na takie małe punkty wystawiać szefa z Cautonius shieldem i amuletem. Genialnie zatrzymuje większość paskudnych herosów do walki, podczas gdy szeregi i przewaga robią resztę :)

Ale jak kto lubi ;]
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

wiecej monków + warbanner dla nich ale ten co im dałes tez styka
4 PWG styknie
czempioni w clanratach by sie przydali w GR też
2x21 slejwów weź
albo bierzesz 10 jezzaili albo nawet wiecej albo wcale a ja bym w ogole przy zstorm bannerze tego nie brał bo weź tu traf coś przy aktywnym SB :/
wszytko imo

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

to samo co przedmówcy, więcej night runnersów, daj jakieś globy, storm banner zbędny, może wyrzucisz coś i władujesz drugi oddział jezaili ew. działo...

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Ograniczają mnie figsy trochę. Ciągle mam mało śmiecia ale może coś takiego ?

Warlock Engineer 110
-Upgraded Warp-Energy
-Condenser; Warp Blades
-Dispel Scroll

Warlock Engineer 110
-Upgraded Warp-Energy
-Condenser; Warp Blades
-Storm Daemon

Plague Priest 124
-Flail
-Bands of Power
-Warpstone Amulet

25x Clanrats 200
-Standard
-Musician
-Ratling Gun

25x Clanrats 200
-Standard
-Musician
-Ratling Gun

21x Clanrat Slaves 46
-Musician

21x Clanrat Slaves 46
-Musician

6x Night Runners 42
-2ndWeapon

2x Poison Wind Globadiers 20

5x Gutter Runners Tunnelling Team 97
-Black Skaven
-Poisoned Hand Weapons

25x Plague Monks 175
-FCG

9x Warplock Jezzail teams 180

Więcej śmiecia by się przydało ale nie wiem co obciąć :( Jezzaili mi szkoda. Chyba, że wywalę priesta i dam elektryka, znajdę 5 ptk i kolejnych globków dam.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2009, o 17:27 przez Dzoooma, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Obetnij: Championa w tunelingu (najgorsza z możliwych inwestycji), jednego monka (w końcu i tak będzie tam priest) i masz punkty na kojelne globki.

Możesz również zabrać po jednym klanracie z każdego oddziału, sztandar z jednego i jednego nighta i w ten sposób zdobyć punkty na war banner/warpstone charm/5 gołych nightrunnerów. Ale jak to lubi :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

ODPOWIEDZ