Witam, chciałem przedstawić swoją wersję leśniaków, z którą mam zamiar wybrać się na bazyliszka.
Pomysł mam, zobaczę tylko na ile pozwoli mi mój skill. Niestety brak trzecich driad mnie boli, ale punktów nie wystarczyło.
Unnamed2350 Pts - Wood Elves Army-Bazyliszek
1 Spellweaver 340
General; Magic Level 4
Wand of Wych Elm [55]
Moonstone of the Hidden Ways [35]
1 Spellsinger 175
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Noble 132
Light Armour; Battle Standard
Asyendi's Bane [10]
Hail of Doom Arrow [30]
1 Branchwraith 165
Magic Level 1
Annoyance of Netlings [25]
Cluster of Radiants [25]
Sexmaszyna
8 Dryads 96
8 Dryads 96
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
5 Wild Riders 148
Standard
5 Wild Riders 148
Standard
6 Wardancers 115
Musician
Treeman 285
Treeman 285
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 7
Models in Army: 68
Total Army Cost: 2345
WE 2350-Bazyliszek
- Jacek_Azael
- Masakrator
- Jacek_Azael
- Masakrator
Spróbuję wariant z nim też, a jak jedno i drugie nie będzie mnie zadowalać, to wezmę dużego maga, małego, altera i wardancera z teleportem, 1 drzewo i trochę śmiecia. Pogram to zobaczę jaka będzie ostateczna wersja.
Bardzo fajna rozpiska.
Ja tak samo jak Kaleson proponuje "Polita" co by może nie zabijać, ale straszyć LT. Dwa oddziały driad do tej rozpiski starczą moim zdaniem. Ostatnio też gram tylko na 2 oddziałach i to co ma być screenowane jest screenowane. Dwa oddziały mają więcej celów do szarżowania niż 3 czy 4.
Fajnie, że będą różne rozpiski WE na bazylu. Hordówka Kalesona, 2 drzewa Azaela, moja rozpiska, bardzo podobna do Pasiakowej z PGA.
Ciekawe co inni gracze wykombinują.
Ja tak samo jak Kaleson proponuje "Polita" co by może nie zabijać, ale straszyć LT. Dwa oddziały driad do tej rozpiski starczą moim zdaniem. Ostatnio też gram tylko na 2 oddziałach i to co ma być screenowane jest screenowane. Dwa oddziały mają więcej celów do szarżowania niż 3 czy 4.
Fajnie, że będą różne rozpiski WE na bazylu. Hordówka Kalesona, 2 drzewa Azaela, moja rozpiska, bardzo podobna do Pasiakowej z PGA.
Ciekawe co inni gracze wykombinują.
Rozpa oki, ale rzeczywiście rozważyłbym na LT innego Bazyla, chociaż przy takiej magii sexmaszyna jest świetna. Poza łucznikiem, przemyśl Bretończyka - obgadaliśmy go dzisiaj z Butanem i jest całkiem, całkiem. Wyłączenie latania świetne.
Chyba, że będziesz się dobrze ustawiał drzewkami do LT, ale łatwe to to nie będzie
Bardzo fajne złożenie spellweavera, za to branchwraith jest mocno kontrowersyjna. Znaczy ja wiem, że z wanda masz przerzuty i dzięki clusterowi tych kostek robi się całkiem sporo, ale i tak - 165pkt ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Chyba, że będziesz się dobrze ustawiał drzewkami do LT, ale łatwe to to nie będzie
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)