Krasie 1999

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Mściwoj
Powergamer Rozpiskowy

Krasie 1999

Post autor: Mściwoj »

Ponieważ znudziło mi się ciągle stać i strzelać spróbowałem dla odmiany stworzyć armię krasnoludów nastawioną tylko na walkę wręcz. Na początku w ogóle nie myślałem, że coś takiego się sprawdzi ale wczoraj grałem przeciwko Imperium i efekt 17:3 dla mnie. Fakt, że akurat kości były po mojej stronie w tej bitwie ale i tak mogłem sobie spokojnie pograć dzięki kombosowi kilku runicznych sztandarów.

1 Thane @ 154 Pts
General; Oath Stone; Great Weapon; Gromril Armour
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
Runic Talisman [40]
Master Rune of Challenge
Rune of Luck

1 Thane @ 275 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Banner [185]
Master Rune of Stromni Redbeard
Rune of Guarding
Strollaz's Rune

1 Dragon Slayer @ 50 Pts

15 Warriors @ 135 Pts
Heavy Armour; Shield

19 * Longbeards @ 355 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Runic Banner [50]
Master Rune of Grugni

1 Greatbeard @ [10] Pts

17 Troll Slayers @ 283 Pts
Standard; Musician

3 Giant Slayer @ [78] Pts

19 Miners @ 270 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician

1 Prospector @ [35] Pts
Steamdrill

19 Ironbreakers @ 335 Pts
Gromril Armour; Shield; Standard; Musician
Runic Banner [45]
Ancestor Rune (x2)
Rune of Battle

1 Ironbeard @ [12] Pts

1 Gyrocopter @ 140 Pts

Tan generał szedł w klocku Ironbreakersów, a sztandar armii z Długobrodymi. Całość (oczywiście z wyjątkiem Minersów) szła w kupie by korzystać ze wszystkich możliwych bonusów sztandarowych.

Co o tym sądzicie i czy macie jakieś sugestie, by takie zestawienie poradziło sobie z innymi armiami, najbardziej boje się rydwanów i stegadonów chyba.
A zresztą tak czy siak zabawy czymś i takim była przednia.

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Ani 1 katapy ani nic ? Taki dwarfy mogą być zwłaszcza jak piszesz że dają rade :lol2: =D>
Chętnie bym z takimi zagrał

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ja bym zmniejszył tych majnersów i dał 2 bolty własnie na rydwany i LT.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Mściwoj
Powergamer Rozpiskowy

No właśnie uparłem się, że ta armia ma nie strzelać dla odmiany. Żyro też jest bardziej jako fast niż strzelacz. Myślę o czyś takim jak runa spowolnienia na sztandarze tyle że ona droga jest i nie wiem primo zamiast czego ja wrzucić i secundo czy sprawdzi się przy zasięgu szarży rydwanów.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

A jakich to rydwanów się boisz ?

Mściwoj
Powergamer Rozpiskowy

Mówisz, że nie potrzebnie? Fakt, że trzy rydwany tombsów jak wjechały mi kiedyś w Ironsów to im włos z brody nie spadł, może faktycznie boje się na wyrost. Aczkolwiek stegadony wjeżdżając w długobrodych z reguły robiły mi masakrę. No ale może faktycznie powinienem tym trochę jeszcze pograć a później dopiero powiedzieć z czy mi nie idzie.

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

TK mają rydwany niezbyt mocne zwłaszcza na mocno opancerzone .
Gorzej jakieś z siłą 5,6 ( 6 to żadko ) ale sam stedzio chyba nie przepchnie dobrego klocka bez farta ( no chyba że ze spearem )
Bo myślę że takie elfickie czy orkowe to możesz sobie olać chyba że są ze wsparciem.

A zresztą takiego rydwanowego LT taki demonslayer powinien pokroić ładnie albo go na challange wziąć byle kim

Drobne strzelanie napewno by pomogło ale jak tak postanowiłeś to się już tego trzymaj :wink:
pzdr
Hordes of Chaos.... To było to....

ODPOWIEDZ