TK 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

TK 1500

Post autor: Laik »

Jak zwykle ma być nie sztampowo:

Tomb Prince
Ward na 4+ i GW

Liche Priest
Słoik i DS

Liche Priest
Collar of Shapesh i DS
Casket

10 Szkieletów z łukami i czempionem

6 Lekkich Kawalerzystów z czempionem

10 Ciężkich kawalerzystów z War Bannerem

18 TG
Ikona i FCG

2 skorpiony

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

gdzie klopa ;)?
Release the Przemcio!

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Hmm jeżeli miałbym radzic , to wywal jazde i dopakuj TG , moze dodatkowy kloc szkieli , i klopa . Bo jak na razie to ci wyszedł ofenso-defens .

symek
Chuck Norris

Post autor: symek »

wszystko zależy czy chce tą rozpą iśc na turniej czy zagrać przeciwko konkretnej armii, bo turniejowo klopa jest bardziej uniwersalna bo jeśli trafisz na elfy albo krasie z ld 9 to ołtarz nic zbytnio nie zrobi ale jeśli grasz przeciwko konkretnej armi np O&G albo beast of chaos albo ogry czy skaveny gdzie ld żadko kiedy przekracza 8 to wtedy ołtarz jest bardzo fajny :D więc jeśli chcesz porad dotyczących tej rozpiski to najpierw powiedz przeciwko komu chcesz grać

a tak na marginesie to kawą czy to lekką czy ciężką bardzo trudno się gra więc ja bym ich zamienił na łuczników za te same punkty są pewniejsi i na pewno bardziej ci się zwrócą

pozdro

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Mówiąc krótko mało Cię Laik ;-) I nie masz czym omieść śmieci jeśli będę w stanie obronić się przed cascetem. Jak zbiorę armię na turniej, to liczę co najmniej na sparing przed nim jeśli nie na challenge ;-)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

fakt że mało, teoretycznie ma to być rozpiska turniejowa ale cały zamysł opiera się na caskecie właśnie - zewsząd słyszę że jest słabszy a z pewnością mniej uniwersalny niż klopa - fakt ale chcę spróbować na nim zagrać.
Ciężka kawa ma być ochroną dla casketa i gwardii właśnie - 10 miewa rząd,sztandar,przewagę i War Banner - z popychaczką mogą wpadać na jakieś boki...
Lekka faktycznie słabsza od łuczników i chyba ich zmienie

symek
Chuck Norris

jeśli już chcesz grac na ołtarzu to powinieneś mieć conajmniej 2 oddziałty szkieli na łuki bo licz jest w tym wypadku uziemiony i jeśli nei ma w pobliżu oddziału łuków to jego inkantacja się marnuje skoro grasz defensem, ogólnie jak ja gram na ołtarzu to zawsze biore jak najwięcej magii (mówię tu o sztantarze ze wskrzesaniem i staff oh ravening) bo w tym przypadku masz łącznie 9 kości na inkantacje które na pewno wyjdą a przeciwnik raczej ci wszystkiego nie zdispeluje a na pewno zostawi sobie kości na ołtarz dlatego będą wchodzić popychaczki i szczelanie ;)
a jak grasz defensem to radziłbym wywalić ciężką kawe i za nią wsadzić oddział 20 szkieli z łukami z fcg wspaniała rzecz i niedoceniona :D:D ostatnio tym zjadłem engine stedzia (jak był blisko to zrobiłem reform z lini w klicek a potem wszystkie popychaczki na ten oddział i szarża, potem chellenge ja nie wbiłem nic a on mi nabił 5 ran ja wygrywam o muzyka i on-tu miałem troche szczęścia- nie zdał staborna i oddział za 185 punktów zjadł ponad 400;)) ale to musisz poćwiczyć sam jak do tego doprowadzić bo to nie jest łatwe

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Mam ograniczenie do 8 kostek niestety - a Twój przeciwnik popełnił błąd - powinien być od Ciebie 9 cali - tak aby po reformie i popychaczka nie pomogła.

symek
Chuck Norris

moze i popełnił błąd ale tak to już jest że ktos w końcu musi popełnić błąd alby wygrać mógł ktoś:P a nie każdy ma miarke w oku

ODPOWIEDZ