Grey Seer @ 673 Pts
General; Skaven Magic of Ruin; Skaven Magic of Plague; Magic Level 4
#D3 Warpstone Tokens [0]; 3x Dispel Scroll [25]; Pipes of Piebald [25]; Screaming Bell @ [333] Pts
25 Clanrats @ [133] Pts
Light Armour; Shield; FCG;
Plague Priest @ 339 Pts
Frenzy; Magic Level 2; Flail
The Foul Pendant [30]; Portent of Verminous Doom [20]; Plague Furnace @ [150] Pts
25 Plague Monks @ 250 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; FCG
Storm Banner [50]
Warlock Engineer @ 150 Pts
Magic Level 2
Doomrocket [30]; Warp-Energy Condenser [20]
Chieftain @ 102 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Grand Banner of Clan Superiority [30]
25 Clanrats @ 120 Pts
Light Armour; FCG
3x 20 Skaven Slaves @ 40 Pts
6 Plague Censer Bearers @ 96 Pts
Frenzy; Censer
Doomwheel @ 150 Pts
Hell Pit Abomination @ 250 Pts
Warpstone Spikes
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 6
Models in Army: 147
Total Army Cost: 2250
No to mniej więcej tak mi się wyobraża moja mini horda. Giant Rat'ów nie ma, bo ich nie mam i nieprędko zakupię (wystarczy, że muszę nabyć 2x dzwon/furnace oraz abomination). W sumie udało się jako-tako utrzymać liczebnościowo (prawie 150 nie jest źle). Poczarować się da, byle było czym i w co (to nie jest rozpiska na BP+R, tylko gra towarzyska). Bić też jest czym. Plague Monki nie są liczone łącznie z furmanką, za to dzwon już jest wliczony (AB mi tego nie zlicza).
Proszę o konstruktyną krytykę, czyli nie w stylu: "nie podoba mi się, bo nie..."
Pierwsza przymiarka do Szczurasków na 2250pkt
Mnie się podoba, bo bliskie jest to mojej wizji szczurków na dzień dzisiejszy. Jedyne nad czym bym pomyślał to cannon w rarach, ja tam widze jego potencjał ; )
- Archiwista85
- "Nie jestem powergamerem"
Możesz napisać jak Ci tym idzie? Zacząłem grać skavenami i wyszła mi podobna rozpiska, na razie mam dobry wynik z Wood elfami. Czy nie wziął byś swarmów szczurkowych? moim zdaniem są świetni.
Ano jakoś poszło, niestety grałem 3 razy tylko. HE opędziłęm (Doomwheel niszczył), z demonami jakoś blisko remisu, ale jednak w plecy (znów doomwheel rządził) i z krasiami wygrana. Generalnie Doomwheel to potęga, do Seera na dzwonie to przeciwnik nie chciał nawet podchodzić, a ganiał wszystko inne. Inżynier na "+", cenzery młócą, ale niestety nie wszystko... od wielkiego demoniego ptaszyska się odbiły. Banner na sztandarowym słabo, tylko na 5+ się spłacał. Abomka, jak to ona ma w zwyczaju, kompletnie losowo.
Swarmy mi się innym razem spłaciły, ochroniły armaty przed szarżą, w bitwie na 4300pkt. Ale zasada, że się sypią po przegranym kombacie bardzo dużo im odbiera i jednak w tych samych punktach Slavy są o wiele lepsze (ja po prostu wystawiłem wszystko co mam).
@Marcins: Typie spojrzyj kiedy ta rozpa była pisana... zaraz po wypuszczeniu podręcznika...
PS: K**wa zagrałem tylko 3 razy od wypuszczenia nowego kodexu...
Chyba mnie życie dopadło...
Swarmy mi się innym razem spłaciły, ochroniły armaty przed szarżą, w bitwie na 4300pkt. Ale zasada, że się sypią po przegranym kombacie bardzo dużo im odbiera i jednak w tych samych punktach Slavy są o wiele lepsze (ja po prostu wystawiłem wszystko co mam).
@Marcins: Typie spojrzyj kiedy ta rozpa była pisana... zaraz po wypuszczeniu podręcznika...
PS: K**wa zagrałem tylko 3 razy od wypuszczenia nowego kodexu...
Chyba mnie życie dopadło...
- Archiwista85
Jak to swarmy się sypią? to nie vampire couns. Moze trzeba zaryzykować 2 doom wheele>?
powodzenia!!!
powodzenia!!!
- Archiwista85
Ano masz racje, swarmy dostają tyle woundów ile straciły. Sprawdziłem w rulebooku, ale wcześniej o tym nie wiedziałem.