Skaven 1250pkt.
-
- Masakrator
Skaven 1250pkt.
Skaven Army List - 1250pkt.
Lords and Heroes
Warlock - Engienieer(15 pkt.):
-2lvl wizard(85 pkt.)
-Warp-Energy Condenser(20pkt.)
Suma-120pkt.
Warlock - Engienieer-Generał(15pkt.)
-2lvl Wizard(85pkt.)
-Dispell Scroll(25pkt.)
Suma:125pkt.
Plague Priest(100pkt.)
-Flail(4pkt.)
-Foul Pendant(30pkt.)
-Plague Furnace(150pkt.)
Suma:280pkt.
Core Units:
28 Clanrats(119pkt)
-Shields(15pkt.)
-Fcg(20pkt.)
Suma:146pkt.
21 Slaves(42pkt.)
21 Slaves(42pkt.)
Special Units:
25 Plague Monks(175pkt.)
-FCG(25pkt.)
-Storm Banner(50pkt.)
Suma:250pkt.
6 Plague Censer Bearers(96pkt.)
Rare Units:
Doomwheel(150pkt.)
PD-7 DD-5+1 za Scroll.
Suma.....1251 pkt.
Jest tego trochę, a moim celem jest wciśnięcie Furnace'a na mały format. Dw zostaje( ma fajny model, poza tym, żyły prawie wyprułem sobie malując takowy, wstyd nie wykorzystać!).
Otwarty jestem na konstruktywną krytykę.
Edit. Pewne zmiany poczynione.
Lords and Heroes
Warlock - Engienieer(15 pkt.):
-2lvl wizard(85 pkt.)
-Warp-Energy Condenser(20pkt.)
Suma-120pkt.
Warlock - Engienieer-Generał(15pkt.)
-2lvl Wizard(85pkt.)
-Dispell Scroll(25pkt.)
Suma:125pkt.
Plague Priest(100pkt.)
-Flail(4pkt.)
-Foul Pendant(30pkt.)
-Plague Furnace(150pkt.)
Suma:280pkt.
Core Units:
28 Clanrats(119pkt)
-Shields(15pkt.)
-Fcg(20pkt.)
Suma:146pkt.
21 Slaves(42pkt.)
21 Slaves(42pkt.)
Special Units:
25 Plague Monks(175pkt.)
-FCG(25pkt.)
-Storm Banner(50pkt.)
Suma:250pkt.
6 Plague Censer Bearers(96pkt.)
Rare Units:
Doomwheel(150pkt.)
PD-7 DD-5+1 za Scroll.
Suma.....1251 pkt.
Jest tego trochę, a moim celem jest wciśnięcie Furnace'a na mały format. Dw zostaje( ma fajny model, poza tym, żyły prawie wyprułem sobie malując takowy, wstyd nie wykorzystać!).
Otwarty jestem na konstruktywną krytykę.
Edit. Pewne zmiany poczynione.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2009, o 21:42 przez Varinastari, łącznie zmieniany 2 razy.
Obawiam sie ze Wheel na takie punkty nie bedzie sie mial jak zwrocic bo nie bedzie zbyt wielu duzych celow, a bedzie natomiast duzo strzelania, ale skoro wyprules zyly... ;-)
Slavow wydaje mi sie niepotrzebnie tak duzo 2x21 i starcza Ci punktow na kolejnego Censera. 5 to troche za malo jako sila uderzeniowa.
Jezeli nie dajesz drugiemu Elektrykowi nic, to przerzuc mu Scrolla - zawsze to rozlozone punkty. Pamietaj ze Lightning na 1kach dalej Wounduje, a agent z Condenserem wiemy co bedzie rzucal przeciez ;-) Albo zrob przynajmniej tego drugiego generalnem - przeciwnik bedzie mial dylemat o co walczyc.
Slavow wydaje mi sie niepotrzebnie tak duzo 2x21 i starcza Ci punktow na kolejnego Censera. 5 to troche za malo jako sila uderzeniowa.
Jezeli nie dajesz drugiemu Elektrykowi nic, to przerzuc mu Scrolla - zawsze to rozlozone punkty. Pamietaj ze Lightning na 1kach dalej Wounduje, a agent z Condenserem wiemy co bedzie rzucal przeciez ;-) Albo zrob przynajmniej tego drugiego generalnem - przeciwnik bedzie mial dylemat o co walczyc.
-
- Masakrator
Rozumiem. Zatem Scroll na drugiego( który zaś będzie generałem). Slavy odchudzić do 21 i dołożyć Censera. W sumie racja, nie warto koncentrować pkt. na bohaterach, jeśli nie ma takowej potrzeby.
Nurtuje mnie tylko jedna kwestia. Otóż skoro są Clanraty, to wypadałoby umieścić Weapon Teama. Tylko.....za co? I kolejne pytanie...jakiego:) Ratlingi to nie to samo, Df nie może by podpasował, Mortar niekoniecznie..pada na WFT, ale skąd te 70pkt. zdobyć
Nurtuje mnie tylko jedna kwestia. Otóż skoro są Clanraty, to wypadałoby umieścić Weapon Teama. Tylko.....za co? I kolejne pytanie...jakiego:) Ratlingi to nie to samo, Df nie może by podpasował, Mortar niekoniecznie..pada na WFT, ale skąd te 70pkt. zdobyć
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
No no, a mówiłeś że nie będziesz grał na 'nieklimatycznych i powergamerskich slave'ach'
Co do zmian: wywaliłbym Storm Banner i wziął jeszcze 2 PCB. I tak jak Cosmo napisał, zmniejszyłbym slave'y do 21 i dał za te zaoszczędzone punkty jakiś banner Monkom.
Co do zmian: wywaliłbym Storm Banner i wziął jeszcze 2 PCB. I tak jak Cosmo napisał, zmniejszyłbym slave'y do 21 i dał za te zaoszczędzone punkty jakiś banner Monkom.
Lest we forget:
clanraty są do kitu
za 119punktów masz drugich censerów i jeszcze zostanie na jednego monka
edit:
zauważyłem że clanraty razem wynoszą146 więc jeszcze dopakujesz sobie monki
za 119punktów masz drugich censerów i jeszcze zostanie na jednego monka
edit:
zauważyłem że clanraty razem wynoszą146 więc jeszcze dopakujesz sobie monki
Ostatnio zmieniony 14 gru 2009, o 21:20 przez Marcins, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Masakrator
Hmph. Ale bez nich ta rozpiska nie ma masyNo no, a mówiłeś że nie będziesz grał na 'nieklimatycznych i powergamerskich slave'ach'
Co do Storm Bannera. Boję się o mojego PP, poza tym, strzelanie może mi brzydko spanikować sporą część armii. Ale jeśli wywalić SB, to jakiż dać monkom?
A gdzie wsadzę dwóch Warlocków?clanraty są do kitu
-
- Masakrator
Nie ryzykował bym tak duża koncentracją punktów. Nagle robi się z tego 650+pkt. w jednym oddziale. Tak wiemy, że Furnace kopie dupska, lecz jak stanie się coś kiepskiego..do furmanki
Poza tym jest jeszcze jeden faktor. Furnance musi być w walce jak najprędzej. A Warlock w walce:
-nie poczaruje
-dostanie w tyłek i padnie:)
Slavy idą do przodu, zbierają ostrzał, wróg w nich wpada i dostaje od Cr. Wystawia się pod Furnace lub Doomwheela i tadam:) Poza tym, chronią flanki.slejwów
Ale jeśli już poruszyliśmy temat wywalenia Clanratów..co zamiast nich?:)
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Ja bym dał Banner of the Under Empire.Occ pisze:Hmph. Ale bez nich ta rozpiska nie ma masyNo no, a mówiłeś że nie będziesz grał na 'nieklimatycznych i powergamerskich slave'ach'
Co do Storm Bannera. Boję się o mojego PP, poza tym, strzelanie może mi brzydko spanikować sporą część armii. Ale jeśli wywalić SB, to jakiż dać monkom?
Lest we forget:
Zmniejsz slavów tak jak mówiłeś i daj im muzyka. Masz jeśli dobrze kojarzę 8% szans więcej, że sie zbiorą. Zawsze coś. WFT by się przydał. Ja bym obciął mlv inżynierowi z condensermem do 1mlv. On i tak rzuca pieruny. Będzie miał 1 kość swoją + 1 z puli/1 z bateryjki. Drgui inżynier może ciskać piorunki ze swoich 2 kostek lub coś lepszego z 3. Priest czarodziejem roku i tak nie zostanie. Zawsze może sobie próbowac rzucic pestilient breatch jedna własną kością lub 2 jak się wygeneruje z kondensera.
Wracając do WFT. Obciąć jeden mlv jako się rzekło. Obetnij kilku klanratów, góra jednego monka i powinno jakos styknąć. Klanraci i tak za bardzo się nie nadają do combata.
Wracając do WFT. Obciąć jeden mlv jako się rzekło. Obetnij kilku klanratów, góra jednego monka i powinno jakos styknąć. Klanraci i tak za bardzo się nie nadają do combata.
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
No chyba przy koszmarnych rzutach gdzie miałby same '6'.Matis99 pisze:Nie dawaj censera na furmanke! Każdy model stykający się z podstawką będzie musiał testować na gazy, a jako, że ona jest w twoich monkach - zabijesz więcej własnych bejów niż cudzych!
Lest we forget:
-
- Masakrator
Jest to pomysł, jako, iż Unit wroga stykający się z oddziałem z tym bannerem dostaje hity( czyli wjazd z flanki w kloc Monków z Furnacem też nie jest zalecany). A ja myślałem, iż chodzi o stykanie się z bannerem..Ja bym dał Banner of the Under Empire.
Zmniejszeni zostali do liczby 21. Co do muzyka, ja i tak nie liczę na to, iż się zbiorą. Ich funkcją jest zdechnięcie i wypłacenie Cr...aczkolwiek muzyk w sumie....Zmniejsz slavów tak jak mówiłeś i daj im muzyka. Masz jeśli dobrze kojarzę 8% szans więcej, że sie zbiorą. Zawsze coś. WFT by się przydał.
Ja wolałbym rzucać Pieruna z 2-3, jako, że d6+2 s5 jest strasznie dobre. Nie raz już uratowało mi tyłek:)Ja bym obciął mlv inżynierowi z condensermem do 1mlv. On i tak rzuca pieruny. Będzie miał 1 kość swoją + 1 z puli/1 z bateryjki.
Właśnie niekoniecznie jest cokolwiek dobrego w tym SoR Masa czarów sytuacyjnych, bym powiedział..Drgui inżynier może ciskać piorunki ze swoich 2 kostek lub coś lepszego z 3.
To pewne. Dlatego ma 1szy lvl. Czary z SoP są mocne jak cholera, ale ten Casting Value..Priest czarodziejem roku i tak nie zostanie.
Godne przemyślenia, zdecydowanie. Niebawem przygotuję zmienioną wersję rozpiski.Wracając do WFT. Obciąć jeden mlv jako się rzekło. Obetnij kilku klanratów, góra jednego monka i powinno jakos styknąć. Klanraci i tak za bardzo się nie nadają do combata.
Nie zamierzam, to jest samobójstwo.Nie dawaj censera na furmanke! Każdy model stykający się z podstawką będzie musiał testować na gazy, a jako, że ona jest w twoich monkach - zabijesz więcej własnych bejów niż cudzych!
Muzyk w slavach jest raczej po to, żeby wygrywać zremisowane kombaty. Nie warto żydzić czterech punktów.
Jak na razie grałem 4 bitwy na małe punkty skavenami, i elektryk biegał sobie radośnie sam, ew w klocu niewolników. Zginął raz, kiedy w pierwszej turze uderzył piorunem w siebie a w drugiej miał miscasta. A clanraty są, niestety, raczej słabe.
Jak na razie grałem 4 bitwy na małe punkty skavenami, i elektryk biegał sobie radośnie sam, ew w klocu niewolników. Zginął raz, kiedy w pierwszej turze uderzył piorunem w siebie a w drugiej miał miscasta. A clanraty są, niestety, raczej słabe.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Wiem, że zdecydowanie więcej otacza priesta monków niż przeciwników, ale nadal uważam że trzeba mieć koszmarnego pecha żeby sobie ich tak powybijaćMatis99 pisze:Podlicz, ile monków naokoło styka się z tą wielgachną podstawką furmanki, a ilu wrogów z przodu .
Occ: nawet jeśli to jest samobójstwo, to to są Skaveny, jak się bawić to się bawić
Lest we forget:
-
- Masakrator
Z Furnace'm styka się około 5-6 wrogów i około 16-20 Monków.Occ: nawet jeśli to jest samobójstwo, to to są Skaveny, jak się bawić to się bawić
Nie mam ochoty zagazować sobie masę mnichów w walce z 5tką najtów czy 20tką warriorów kurdupli:)
Ale fakt, czynnik losowy -wymagany. Dlatego mam najstabilniejszy produkt inżynierii skaveńskiej- Doomwheel Nie muszę mówić, jak losowy!
Niebawem edytuję rozpiskę i postaram się spełnić Wasze postulaty.
Dziękuję za tyle uwag i sugestii
2pkt. Warto!kanister pisze:Muzyk w slavach jest raczej po to, żeby wygrywać zremisowane kombaty. Nie warto żydzić czterech punktów.
Pieruny idą na 6+ szkode rzucać 3 kostkami. Skoro nie wierzysz w spele z tej loży to tym bardziej radzę mój proponowany podział kostek.
Czekam z niecierpliwościa na zmodyfikowaną rozpę.
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Hehehe, rozumiem. Ja jednakowoż chyba pozostanę przy kadzielnicy, chociaż może zwycięży moja bardziej stabilna natura gracza ChaosowegoOcc pisze:Z Furnace'm styka się około 5-6 wrogów i około 16-20 Monków.Occ: nawet jeśli to jest samobójstwo, to to są Skaveny, jak się bawić to się bawić
Nie mam ochoty zagazować sobie masę mnichów w walce z 5tką najtów czy 20tką warriorów kurdupli:)
Ale fakt, czynnik losowy -wymagany. Dlatego mam najstabilniejszy produkt inżynierii skaveńskiej- Doomwheel Nie muszę mówić, jak losowy!
Niebawem edytuję rozpiskę i postaram się spełnić Wasze postulaty.
Dziękuję za tyle uwag i sugestii
Co do tego Doomwheela: pokazuj zdjęcia pomalowanej figurki, dziadzie kalwaryjski!
Lest we forget: