DoCH 2250 BP

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

DoCH 2250 BP

Post autor: Stan »

Jedna z moich pierwszych rozpisek na DoCH.

Bloodthirster - 540p
+Firestorm Blade
+Immortal Fury
+Armor of Khorne
+Spell Breaker

Herald of Khorne - 215p
+Juggernaut
+Firestorm Blade
+Armor of Khorne
+Battle Standard Bearer

Herald of Tzeentch - 165p
+Master of Sorcery
+Spell Breaker

10 Daemonettes - 120p
11 Pink Horrors - 132p
30 Pink Horrors - 398p
+Musican
+Standard Bearer
+Icon of Sorcery
5 Furies - 60p
5 Furies - 60p
5 Furies - 60p

7 Flesh Hounds - 245p

6 Flamers - 210p

Wiem ze standard i oklepane, ale na początku muszę się ograć tą armią, a myślę, że taka rozpiska będzie do tego najlepsza.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2010, o 14:58 przez Stan, łącznie zmieniany 2 razy.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Jedne psy, moga zostc bardzo szybko społowione/zabite. Warto miec te dwie szóstki. Dodatkowo jak wystawiasz blodzia, to olej kiling blowa i daj mu armour of khorne, bo szybko również spadnie od zmasowanego ostrzału. Reszta wygląda OK.
Dla podkręcenia magii wywaliłbym demonetki i dałbym kolejna dyszkę horrorów.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Hm, wygląda na to że ponad połowa armii będzie się składała z horrorów, co średnio mi pasuje. Nie mam za co dodać 5 psów :cry: . Resztę poprawiłem.

Janiszek
Masakrator

Okay, to zostaw jak jest. Jedynie na heralda czincza daj latanie, co by mógł uciec szybko, bo flames of czincz jest niepotrzebny moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Planowałem go walnąć do horrorów, aby dawał im warda 4+, a przy okazji dzięki Stand&Shoot osłabiał szarżujące w nie oddziały...
Ale zastanowię się jeszcze nad tym.

Janiszek
Masakrator

I będzie on w horrorach, ale czasem jak wylosujesz załóżmy obszarówkę, potrzeba jest nim wyleciec i walnąc ją, albo po prostu uciec.
A jeżeli już coś ma wpasc w te horrory, to podejrzewam, ze oddział na którym nie robi wrażenia d6 St 4.

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Wymień ten flames of tzeentch na masterke i blodków na demonice zmień bo to lepszy zapychacz. Niby szkoda troche tych drugich psów ale w zamian za to jest mocny klocek horrorów z dobrym magicznym uderzeniem.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Poprawione.
Drugie psy mogę wrzucić kosztem jakiś 12 horrorow - imo bez sensu, tracę chyba najlepsze zaklęcie z tzeentcha.

Janiszek
Masakrator

Olej psy. Zostaw horrory takie jakie są. Nie zauważyłem, ze nie masz MoS :shock: MoS i latanie. I teraz rozpiska wygląda bardzo fajnie.

ODPOWIEDZ