Beastmen - offensywnie - 2350 p

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Beastmen - offensywnie - 2350 p

Post autor: Dibo »

Dalej szukam czegoś skutecznego u koziołków. Po porażkach w rozpiskach magicznych pora na wersje naporową.

1 Doombull @ 331 Pts
General; Frenzy; Shield
Axes of Khorngor [40] (+1A, reroll hitów)
Trollhide [50] (Regenka)

1 Gorebull @ 239 Pts
Frenzy; Heavy Armour; BSB
Sword of Might [20]
Ramhorn Helm [15] (asv +1, hit za zdanie asv)
Gnarled Hide [15] (Scaly 5+)

1 Bray-Shaman @ 125 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Bray-Shaman @ 125 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

6 x Tuskgor Chariot @ 6 x 80 Pts

2 Razorgor Herd @ 110 Pts

2 Razorgor Herd @ 110 Pts

5 Harpies @ 55 Pts

5 Harpies @ 55 Pts

5 x 5 Ungor Raiders @ 5 x 30 Pts
Short Bow

1 Cygor @ 275 Pts

1 Cygor @ 275 Pts

Casting Pool: 4

Dispel Pool: 4 + 4 DS

Models in Army: 27

Total Army Cost: 2330

Krowy idą do razorgorów. Cygory na tyle na ile to możliwe starszą smoki przed wejściem na plecy. 6 rydwanów :wink: Co prawda tych słabszych ale zawsze to coś. Dużo śmieci 2x harpie i ... tylko... 5 ungorów (z czego 4 w ambushu)
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

pomyśl o wsadzeniu magów na razorgor charioty

a jeżeli ploty o 8 ed okażą się prawdziwe to tymi cygorami raczej smoka nie ubijesz :P za to można by mu trzasnąć KB :)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Poki co jest jeszcze 7 edycja. Nie wime jakie są plotki o 8 - jakoś mnie nie ciągnie do czytania ich.
Nie bardzo wiem jaki jest sens wsadzania "nosicieli scrolli" na rydwany :wink:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

imo olej szamana jednego i coś jeszcze i wstaw 3ciego byczka :] wtedy dopiero będzie pierdolnięcie (jak na tą armię)
i też 2 cygory nie wiem czy najfajniejszy wybór w takim naporze : ] ale nie najgorszy napewno

czekam na raporty
Obrazek
T

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Dibo 1 caddy wystarczy jak masz cygory. Wsadził bym zamiast jednego cygora Jabbera. I jak na moj gust masz zdecydowanie za dużo Chariotów.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Jasiuuu

tu nie chodzi o cygory bo one magii wcale nie kontrują tak strasznie (jak się zdarzy to święto ;p ) tylko że szkoda slota na caddiego jak przydałby się 3ci bull

te charioty to tylko 480pts ; ] za 6 wystawień - boleć będzie 'tylko' na armie z armatami i S większą niż 7 ; ]

masz pkt na doomku wrzuć mu kasowanie muzyka może
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Zostało mi jeszcze 20 p do zagospodarowania. Jakiś czas temu grałem na 1 caddym - na duże ponkty nie jest to najlepsze rozwiązanie ale przemyśle sprawe bo po wywaleniu jednego będe miał do wykorzystania wsumie 145 p

Edit:
Jasiuu - kasowanie muzyków to 15 p. na duzej krowie sie nie zmieści

Jak sprzęt proponujecie na tej 3 krówce i jakie zadanie ? może taki kolo z masa ataków...(ale tylko S 5)

1 Gorebull @ 214 Pts
Frenzy; Heavy Armour; Shield
The Brass Cleaver [30]
Many-limbed fiend [20]

Po wywaleniu shamana, 2 rydwanów i harpii wchodzi taki ziomek i 2 razorgory.

Wywalenie jednych harpii mam 2 sloty na lataczy ... jabbery zamiast cygorów ? :wink:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Nie zapomniałeś przypadkiem napisać o jakimś klocku w rozpie?
Krowy w razorach to zły pomysł... tak mi intuicja podpowiada. Sam czasem ich tam wsadzałem, ale niestety imho trzeba robić rozpę uwzględniając maszyny i look outy, bo jest ich sporo. Jak byś trafił na bliźniaczą rozpę tylko z unitem od look outów to mógłby Ci typ zabić herosów cygorami.

Pozdro

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Może wogóle nie wsadzać rarów w rozpiske ?

@Crusader : Masz racje chyba za bardzo sie napaliłem na ciśnięcie do przodu. Pokombinuje z tymi klockami.
A tak pozatym coś mi kumple ostatnio mówili że ty na masie rydwanów grywasz i z małym loredm na wózku, sprawdza ci sie to ? Nie mam pomysłu na złożenie takiego małego lorda.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Grałem tak raz na masterze w Looblinie dla funu :) Na małe pkt więc wargor na duzym rydwanie. Rozpa nie była taka zła (11 miejsce). Kuleja liderki jak zawsze, należy pamiętać, że charioty wolno ida do przeciwnika. Rydwany są ok jako wsparcie. Można grać głównie/tylko na nich też, ale mało to uniwersalne (z czołgiem nic nie robisz). Obecnie widzę potencjał w testowaniu beastbannera, może być niezły.

Pozdro

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

A moze wziac jakiegos wargora BSB (sztandar +1S) na razorgor chariocie ? ;) Cygory sa srednie , lepiej juz gorgone lub gigusia (ten potrafi przywalic mocnym rywala)
Minoskie herosy z swiniakami to sredni pomysl
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Models in Army: 27
Tu sie chyba cos nie zgadza ;]

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

w sumie poprzednicy mają rację zmień cygory na gorgony, choć w tedy za dużo frenzy by było w armii to może giganty czy jabery za którymi nie przepadam :?

hm... gdzieś między postami powstał fajny BSB wargor z +1S na hevy chariocie = 4A z S7 ( prawdopodobny hate ) pumby w szarży + 3A z S7 wargora z GW + 1A z 5S gora + 6d+1 impaktów z S6 :twisted: podoba mi się :D

Awatar użytkownika
Jasiuuu

hero na chariocie to słaba opcja ; [

beastbanner niby ciekawy (minoski z s6 i 5cioma atakami od modelu na starcie-nice ) ale jego cena mnie trochę odstrasza
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Combo jest ciekawe :) Ma niezłą siłę w szarży, ale... :
- bsb schodzi szybciutko w combacie
-czy to nie kosztuje 300pkt około? :)

Wole beastbanner na gorebullu daje wiekszego boosta unitowi do napierdalania razem z frenzy.
Takie 3 razory do ktorych dołączy mają 15A z S7 :) Albo wtedy można wystawić minoski z aditionalami i każdy ma na początku 5A z S6 ( Witajcie w Darkwaldzie! )

pozdro

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

@ dzika owca - no rzeczywiście ale to mało znaczący szczegół nie bede tego poprawiał :D sory

Używanie ghorgony czy giganta to dla mnie jakaś pomyłka (bez obrazy)

Hero na rydwanie jest teoretycznie w miare oki ale szmata to załatwe punkty dla przeciwnika.

A impkaty to d6 nie d6+1 :wink:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Crusader pisze: Albo wtedy można wystawić minoski z aditionalami i każdy ma na początku 5A z S6 ( Witajcie w Darkwaldzie! )

właśnie to napisałem ; p
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Jasiuuu pisze:
Crusader pisze: Albo wtedy można wystawić minoski z aditionalami i każdy ma na początku 5A z S6 ( Witajcie w Darkwaldzie! )

właśnie to napisałem ; p
Zawsze olewam to co piszesz :*

Ghorgony są za drogie i za szybko tracą rany z lekkiego strzelania, samo frenzy nie pomoga :) Gdyby miała 4+ save to bym rozważył. Co prawda grałem na dwoch ghorgonach jakieś 8 bitewek turniejowych i da się ale tylko jak jest MEGA napór tzn. jak zastrzeli ghorgonkę to musi być coś innego co dzieki temu dojedzie nieostrzelane w tej samej turze, bo inaczej to nie ma sensu.

pozdro

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Kazdy zawsze bierze pod uwage i za pewnik ,ze to my szarzujemy ,a niestety bywa inaczej i jak dostajecie szarze np od konnicy z lancami (WS4 , S6) to np razorgorki maja problem , ich S5 daje sv3+ konnicy o ile przezyja by oddac , jak w odziale konnicy bedzie jakis "kozak" itd .
Z doswiadczenia wiem ,ze gorebull BSB ze sztandarkiem silowym w ekipie minoskow robi mocna rzez , z razorgorami jest praktycznie do odstrzalu ;)
A gigus jak walnie 2D6W no as w jakiegos duzego potworka to jednak boli , cygor ma WS2 i ogolnie lipe , co z tego ze rzuca kamieniem to wtedy go spowalnia ,a a re-roll hita na jakies tam jednostki tez nic nie daje przy trafieniu 4-5+ :P
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Jasiuuu

jak to nic nie daje ?
Obrazek
T

ODPOWIEDZ