Dark Elves 2400 by Nadill

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nadill
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Dark Elves 2400 by Nadill

Post autor: Nadill »

Hejka, ostatnio rozkminiam rospiskę na Euro 8 ed. No i skleiłem takie cuś:

Dreadlord na Pegazie (Crimson Death, Armour of Darkness, Talisman of Preservation) - 285 pkt

Master na Pegazie (BSB, PoK, Dragon Helm, Great Weapon, Heavy Armour, Sea Dragon Cloak) - 212 pkt
Sorceress Cady (Fire Lore, Dispell Scroll, Guiding Eye) - 150 pkt

Assassin (Manbane, Rending Star, AHW) - 151 pkt
Assassin (Manbane, Rending Star, AHW) - 151 pkt

40 Warriors (muzyk, sztandar) - 249 pkt
20 Crossbowmen - 200 pkt
5 Dark Riders - 85 pkt
5 Dark Riders - 85 pkt
5 Harpies - 55 pkt
5 Harpies - 55 pkt

20 Black Guards (FCG, Banner of Murder) - 320 pkt
7 Shades - 112 pkt
7 Shades - 112 pkt

Hydra - 175 pkt
______
2397/2400 pkt w sumie

Ogólnie próbowałem już rozkmin z CoKami, chariotami ale to mi się nie sprawdza :P Ostatnio grywam dużo vs WoCH i mam problemy z ubijaniem MC, MI itd. Wiec pomyślałem, żeby więcej odginaczek dać i twardsze kloce na Pegazach i BG trzymać, a resztą podgryzać :P

Co o tym zestawieniu myślicie? Macie jakieś taktyczne rady co gry Shade'ami i Assassynami?
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2013, o 11:58 przez Nadill, łącznie zmieniany 1 raz.
"Hatered pour more through my veins"

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Robienie rozpisek pod konkretne armie jest słabe. Nie za bardzo jest co komentować. Twój Lord sprawdzi się na WoCH i...to tyle. Z większością innych armii zemrze w 2 turze od jakiegoś Działa lub jakiejś Snajpery. Lista rzeczy, które go mordują jest naprawdę spora a on sam w sobie dupy nie urywa.

Whip of Agony - Always strikes with S5. Po co mu Pota Siły jak i tak ZAWSZE wali z S5?

Caddy z Dark Lorem na WoCH? Zły pomysł.

Do tego Crimson Death na Championie BG to też średni pomysł. Chyba wolałbym dodatkowe bronie na Assassinach + coś jeszcze.

pozdro!

Awatar użytkownika
Nadill
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Nadill »

Nie miałem zamiaru robić rospiski pod określoną armie, tylko taką, żeby można było powalczyć z każdą, a podkreśliłem tylko mój problem z przeciwdziałaniem Monsterous Cavalery/Infrantry na przykładzie Wocha :)

Co do Whip of Agony to masz racje o.O Nie wczytywałem się w tą zasadę do tego komba. Jednak zostanę chyba przy moim ulubionym (Crimson Death + Armour of Darkness + Talisman of Preservation). Dzięki za uwagę :)

Co do Caddy to nie miałem pomysłu na lore, Fire w sumie wydaje się bardziej uniwersalny. Byłem ciekaw opinii Darka na caddym :P

Dodatkową broń w assassynie mogę w sumie dorzucić. Magiczna bron na czempionie czasami mi się sprawdza, a czasami nie. Ogólnie warto dopakowywać tak czempiona? Czy to wielkiej różnicy nie zrobi, bo zawsze dylemat mam? :P

Zastanawiam się czy jeszcze nie wymienić Hydry na 2 Bolce...
"Hatered pour more through my veins"

ODPOWIEDZ