Spóźnione zgłoszenia masterów - Propozycje rozwiązania syt.
Moderator: swieta_barbara
Spóźnione zgłoszenia masterów - Propozycje rozwiązania syt.
Siema, zakładam tutaj temat gdyż, nie chcę zaśmiecać dzialu turniejowego oftopem
Pojawiła się kwestia usunięcia z LL na przyszły sezon Rogatego Szczura, Mswia i być moze innych klubów, które nie zglosiły mastera w terminie. Proszę o wypowiedzi w tym temacie.
Zbieramy propozycje co robić:
- przymknąć oko jak zawsze
- j.w. plus dodać obowiązków moderatorom
- zabrać głos orgom masterów
- przymknac oko, ale zmienić zapis w regulaminie, na mniej restrykcyjny
Pojawiła się kwestia usunięcia z LL na przyszły sezon Rogatego Szczura, Mswia i być moze innych klubów, które nie zglosiły mastera w terminie. Proszę o wypowiedzi w tym temacie.
Zbieramy propozycje co robić:
- przymknąć oko jak zawsze
- j.w. plus dodać obowiązków moderatorom
- zabrać głos orgom masterów
- przymknac oko, ale zmienić zapis w regulaminie, na mniej restrykcyjny
Ostatnio zmieniony 6 paź 2013, o 14:06 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
chyba coś Ci się pomyliło Marcinku - takie osobiste wrzuty możesz sobie na pm wysyłać
Regulamin mówi o tym, że coś trzeba zrobić. Co w tym trudnego?
EDIT: Poza tym, temat chwilowo zawieszony, aż z Shino skończymy coś sprawdzać. Poczekasz czy nie umiesz?
Regulamin mówi o tym, że coś trzeba zrobić. Co w tym trudnego?
EDIT: Poza tym, temat chwilowo zawieszony, aż z Shino skończymy coś sprawdzać. Poczekasz czy nie umiesz?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
jakie wrzuty? zbieramy propozycje rozwiazania sytuacji, która zauważyleś
a Ty umiesz poczekac, zanim zaczniesz chłopakom babrać w masterach? nie umiesz, dowód w temacie babic
a Ty umiesz poczekac, zanim zaczniesz chłopakom babrać w masterach? nie umiesz, dowód w temacie babic
Ostatnio zmieniony 6 paź 2013, o 12:49 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
no to chyba Ci się temat dziwnie podmienił. Zmień go na stosowny proszę
w kwestii formalnej: nie zbierasz propozycji a sugerujesz propozycje i ew. rozwiązania, wykazując się brakiem minimum obiektywizmu.
Jak chcesz zmienić zasady i regulamin - wiesz jaka jest procedura - zbieraj podpisy. Na pewno wstecz nie zadziała prawo.
Być może okaże się, że za wiele osób straciłoby możliwość złożenia oferty masterowej, wtedy będzie trzeba zastanowić się nad "przymknięciem oka". W przeciwnym wypadku dopuszczamy nowe ośrodki, które będą miały szansę się pokazać i zrobić mastera - imho tylko z korzyścią dla środowiska. Proszę więc o chwilę, sprawdzamy z Shino który org w tym roku nie dopilnował swoich obowiązków
EDIT: Zastanówmy się proszę, po co jest taki zapis w regulaminie. Po to, by uprzykrzyć orgowi 10 sekund życia?
w kwestii formalnej: nie zbierasz propozycji a sugerujesz propozycje i ew. rozwiązania, wykazując się brakiem minimum obiektywizmu.
Jak chcesz zmienić zasady i regulamin - wiesz jaka jest procedura - zbieraj podpisy. Na pewno wstecz nie zadziała prawo.
Być może okaże się, że za wiele osób straciłoby możliwość złożenia oferty masterowej, wtedy będzie trzeba zastanowić się nad "przymknięciem oka". W przeciwnym wypadku dopuszczamy nowe ośrodki, które będą miały szansę się pokazać i zrobić mastera - imho tylko z korzyścią dla środowiska. Proszę więc o chwilę, sprawdzamy z Shino który org w tym roku nie dopilnował swoich obowiązków
EDIT: Zastanówmy się proszę, po co jest taki zapis w regulaminie. Po to, by uprzykrzyć orgowi 10 sekund życia?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
ta
W każdym razie, powinniśmy wszyscy jako koledzy/znajomi/moderatorzy pilnować swoich kolegów organizatorów i zwracać im uwagę na ubiegajace terminy, być może powinno należeć to też do obowiązków moderatora, polityczna nagonka jest zabawna do momentu, w ktorym ma wpłynąć faktycznie na ludzi i lokalne środowiska. Moim zdaniem powinniśmy potraktować te kwestie jako ostrzeżenie dla wymienionych orgów i bardziej patrzeć im na ręce w przyszłym roku. Oczywiscie jesli ktoś ma inne zdanie, powinniśmy je powaznie potraktowac i odpowiednio kulturalnie przedyskutować.
W każdym razie, powinniśmy wszyscy jako koledzy/znajomi/moderatorzy pilnować swoich kolegów organizatorów i zwracać im uwagę na ubiegajace terminy, być może powinno należeć to też do obowiązków moderatora, polityczna nagonka jest zabawna do momentu, w ktorym ma wpłynąć faktycznie na ludzi i lokalne środowiska. Moim zdaniem powinniśmy potraktować te kwestie jako ostrzeżenie dla wymienionych orgów i bardziej patrzeć im na ręce w przyszłym roku. Oczywiscie jesli ktoś ma inne zdanie, powinniśmy je powaznie potraktowac i odpowiednio kulturalnie przedyskutować.
Jest nagonka polityczna z Twojej strony, na goscia, który ma na glowie swój ślub, a jednak stara się zapewnić nam wszystkim najlepszy możliwy turniej.Serio jesteś takim rodzajem czlowieka, który będzie wykorzystywał taki moment w cudzym życiu, aby tylko dokopać? Wstyd. Wstyd mi, że naprawde musze Ci przpominac, ze czasami lepiej przemilczeć pewne rzeczy.
Do tego za jednym zamachem chcesz odebrac mozliwość kandydowania na DMP GWLKP.
Do tego za jednym zamachem chcesz odebrac mozliwość kandydowania na DMP GWLKP.
Kalesoner, Twoja schiza jest żenująca. Ogarnij się, zanim będziesz komukolwiek zarzucał takie bzdury - nie wiem co chcesz osiągnąć obrażając mnie w ten sposób, ale pierd**isz. Co więcej przeginasz. Nie wszędzie jest układ i spisek, który zdajesz się tropić z zacięciem Antosia. Także cytując "szanuj ryj"
Problem brzmi:
Kolejny raz organizator nie dotrzymuje wymagań regulaminowych
Rozwiązanie:
Kara przewidziana w regulaminie
Nie dobrabiaj sobie zbędnej filozofii, gdzie to zbędne. A już jakieś pisanie o wykorzystaniu ślubu... błagam Cię, ogranij się!
EDIT: Proszę o zamknięcie tego tematu, który wyraźnie staje się dyskusją obrażonego Marcinka i Zakonspirowanego Łukaszaka. Nie jest to ani czas ani miejsce. Dyskusja podobna na pewno się odbędzie, ale we własciwym do tego miejscu
Problem brzmi:
Kolejny raz organizator nie dotrzymuje wymagań regulaminowych
Rozwiązanie:
Kara przewidziana w regulaminie
Nie dobrabiaj sobie zbędnej filozofii, gdzie to zbędne. A już jakieś pisanie o wykorzystaniu ślubu... błagam Cię, ogranij się!
EDIT: Proszę o zamknięcie tego tematu, który wyraźnie staje się dyskusją obrażonego Marcinka i Zakonspirowanego Łukaszaka. Nie jest to ani czas ani miejsce. Dyskusja podobna na pewno się odbędzie, ale we własciwym do tego miejscu
Przecież napisałem, że robimy z Shino risercz jaka jest skala? Nie działam sam, uzgadniam takie ruchy z modem z Twojego stowarzyszenia - czego chcesz jeszcze? Żeby Ci smsy wysłać, że ktoś chce nad czymś pracować? Wówczas będziesz zadowolony?
Przecież to Ty zacząłeś temat przed zkończonym "riserczem", wystarczy zajrzeć do wątku Babic, weź już lepiej nie kłam.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=200
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=200
http://www.youtube.com/watch?v=snc_YOib ... BL&index=8
obejrzyj sobie i się ogarnij.
obejrzyj sobie i się ogarnij.
za trudne?DO ZAKOŃCZENIA RISERCZU SHINO I MOJEGO W TEJ SPRAWIE TEMAT UCINAM. CO WAŻNE - ŻADNA Z DECYZJI NIE WPŁYNIE NA ODBYCIE SIĘ MASTERA W TYM ROKU, NA KTÓREGO WSZYSTKICH SERDECZNIE ZAPRASZAM I SAM SIĘ RÓWNIEŻ WYBIERAM.
Ten post ma byc dowodem, ze nie zacząłeś w ciemno tego tematu? Po pierwsze jest to własnie dowod na to, ze pisałeś bez "risercza", Po drugie moim zdaniem jest to jedynie dowód na to, że jak przeczytałes, ze to uderza tez w inne kluby, to się ogarnąłeś.
Ogarnij się i nie bij na ślepo, bo zaraz sie okaże, że bijesz się sam po własnych rękach.
edit:
Ta sytuacja jest po prostu komiczna i moim zdaniem nie warta mojej i Dymitra napinki (zdrabnianie imion, to już prawie jak łamanie reki ). Ta kwestia zawsze była lekko traktowana przez moderatorów strony rankingu ligowego, robienie teraz afery jest być moze słuszne z tego powodu, ze zwraca uwagę na jakis problem, ale może problem nie jest aż tak poważny, żeby wytaczac przeciwko winowajcom tak ciężką artylerię, warto zaproponować alternatywne rozwiązania całej sytuacji. Wytonować rozmowę i mieć nauczkę na przyszłość. Wiadomo, że kilka klubów nie spełniło warunków regulaminu, ale wiadomo też, że nie jesteśmy bezduszną machiną biurową i potrafimy dostosować się do sytuacji.
Kilka rozwiązan zaproponowałem w pierwszym poście. Konsekwencje regulaminowe, których domaga sie Dymitr, są moim zdaniem bardzo surowe i chyba każdy obiektywny obserwator widzi, że są nieadekwatne do winy. Może warto zmienić regulamin w takim razie?
Ogarnij się i nie bij na ślepo, bo zaraz sie okaże, że bijesz się sam po własnych rękach.
edit:
Ta sytuacja jest po prostu komiczna i moim zdaniem nie warta mojej i Dymitra napinki (zdrabnianie imion, to już prawie jak łamanie reki ). Ta kwestia zawsze była lekko traktowana przez moderatorów strony rankingu ligowego, robienie teraz afery jest być moze słuszne z tego powodu, ze zwraca uwagę na jakis problem, ale może problem nie jest aż tak poważny, żeby wytaczac przeciwko winowajcom tak ciężką artylerię, warto zaproponować alternatywne rozwiązania całej sytuacji. Wytonować rozmowę i mieć nauczkę na przyszłość. Wiadomo, że kilka klubów nie spełniło warunków regulaminu, ale wiadomo też, że nie jesteśmy bezduszną machiną biurową i potrafimy dostosować się do sytuacji.
Kilka rozwiązan zaproponowałem w pierwszym poście. Konsekwencje regulaminowe, których domaga sie Dymitr, są moim zdaniem bardzo surowe i chyba każdy obiektywny obserwator widzi, że są nieadekwatne do winy. Może warto zmienić regulamin w takim razie?
Ostatnio zmieniony 6 paź 2013, o 13:51 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 2 razy.
- swieta_barbara
- habydysz
To jest temat na LL. Poproszę administratora o przenisienie.
@Kalesoner/Dymitr (nie wiem kto przeniósł): nie podrzucajcie mi takich śmierdzących jaj - już wystarczy, że moderujemy wątki związane z ETC.
@Kalesoner/Dymitr (nie wiem kto przeniósł): nie podrzucajcie mi takich śmierdzących jaj - już wystarczy, że moderujemy wątki związane z ETC.