Bany na turniejach?

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Bany na turniejach?

Post autor: Dymitr »

Pytam o zdanie, chociaż wydaje mi się że to raczej oczywiste. Czy jest coś niemoralnego lub nielegalnego w banowaniu graczy na turniejach. Mówie zarówno o lokalach jak i masterach. Ostatnio mamy plagę we Wrocławiu gości, którzy się zgłaszają i nie przychodza na turniej (zauważyłem na poznańskim masterze że ta sama osoba wyprowadziła z równowagi orgów)
Czy mozna za coś takiego dać czasowego bana na turnieje? Jak uwazacie?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

na lokalach owszem. Na masterach wolalbym tegu uniknac.

Lepiej nie robic furtki dla roznych machlojek pod koniec ligi

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

mogło by to faktycznie stwarzać sytuacje niefajne. Chociaż uważam, że trzeba jakoś karac takich ludzi - jak na przykład roiz mastera z noclegiem. Musisz go liczyć a on nie przyjedzie i powie o tym w sobote rano
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

dlatego większość orgów z takimi noclegami wymaga przedpłaty.
Imo na masterach nie, ale na lokalach nie widzę nic zdrożnego, żeby org kogoś nie dopuścił
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

nie zupelnie ta przedplata wystarczy IMO> Jak robisz mastera wedle reg. musisz zapewnić każdemu nocleg.i co w przypadku masterów hotelowych (Poznan/wrocław) się dzieje jak jeden typek pisze ze bedzie ale nie zrobi przedpłaty - musisz mu nocleg klapnąc.
Hostele to IMO świetne rozwiazanie - jestem zdania ze tym którzy próbuja podnosić standard bytowy na turniejach trzeba jakos pomóc

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

W Poznaniu dla nierzetelnych jest 3 miesięczny miękki ban. Nie masz opcji zgłosić się wcześniej zaklepać miejsca na turnieju, jak jest mało chętnych to przyjdziesz i zagrasz, jak jest więcej to jesteś w dupie bo zarezerwują sobie miejsca i jak wszyscy przyjdą to nie grasz.

A co do wyprowadzania z równowagi to miałem założoną ilość osób która nie dotrze, a gościa upomniałem dla zasady.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Panowie, prawda jest taka, że dopóki nie dotrze do większości orgów potrzeba stworzenia podręcznika do sędziowania (nie mylić z uściśleniami), dopóty będziemy działać, jak dzieci we mgle. A to doraźnie tak rozwiążemy, a to siak.
Sorki, za odgrzebywanie martwego tematu, ale chwilę mnie na LL nie było.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Ponadto przydałby się mechanizm umożliwiający karania graczy, zawieszania na określony czas, dyskwalifikowania z ligi.

Jak widzę, że ktoś staje na pudle na Masterze tylko i wyłącznie dzięki oszukiwaniu to mnie krew zalewa.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

jak chodzi o karte sedziów, jest w drodze:)

ODPOWIEDZ