Podejrzane turnieje i konsekwencje...
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Podejrzane turnieje i konsekwencje...
Jako, że LL to idealne miejsce by ustalić i przedyskutowąć niektóre problemy - zacznijmy od Kohortowej Ligi. Musimy zdecydować jakie będą konsekwencję tego co się stało - prosze o propozycję wraz z krótką argumentacją.
@Piotr - na potrzeby tematu udzielam Ci głosu na LL, żeby w razie jakichkolwiek pytań ktoś z Kohorty mógł odpowiedzieć (chociaż może takich pytań nie będzie, nie wiem)
@Piotr - na potrzeby tematu udzielam Ci głosu na LL, żeby w razie jakichkolwiek pytań ktoś z Kohorty mógł odpowiedzieć (chociaż może takich pytań nie będzie, nie wiem)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Każdy będzie wymyślać coraz to zmyślniejsze kary. W regulaminie nie ma co należy robić (i dobrze). Wrzucę wszystkie możliwe kary za jakiekolwiek wybryki, a potem LL oceni sytuacje i będzie mogła zdecydować:
- anulowanie turnieju ze wszystkimi następstwami,
- korekta zgłoszonych wyników turnieju ze wszystkimi następstwami,
- czasowy ban klubu na LL,
- czasowy brak możliwości głosowania na LL,
- czasowy ban dla organizatora na LL,
- ostrzeżenie dla klubu,
- ostrzeżenie dla organizatora.
Więcej mi do głowy nie przychodzi. Opcje można łączyć, czyli od braku kary po maksymalną możliwą. Najlepiej by było, aby za każdym razem ktoś opisał całą sytuację podając suche fakty. Proszę więc modów LL, aby zebrali potrzebne info i przedstawili je tutaj. Nie każdy czyta forum na bieżąco, a też nie każdy chce czytać emocjonalne wypociny niektórych członków tego forum (tak, słowa członek użyłem celowo).
- anulowanie turnieju ze wszystkimi następstwami,
- korekta zgłoszonych wyników turnieju ze wszystkimi następstwami,
- czasowy ban klubu na LL,
- czasowy brak możliwości głosowania na LL,
- czasowy ban dla organizatora na LL,
- ostrzeżenie dla klubu,
- ostrzeżenie dla organizatora.
Więcej mi do głowy nie przychodzi. Opcje można łączyć, czyli od braku kary po maksymalną możliwą. Najlepiej by było, aby za każdym razem ktoś opisał całą sytuację podając suche fakty. Proszę więc modów LL, aby zebrali potrzebne info i przedstawili je tutaj. Nie każdy czyta forum na bieżąco, a też nie każdy chce czytać emocjonalne wypociny niektórych członków tego forum (tak, słowa członek użyłem celowo).
Dymitr, weź zamknij ten temat na uczciwe dw-trzy tygodnie. Odczekajmy, odsapnijmy a nie znowu robimy polowanie na czarownice, na szybko to znowu jakiegoś babola wpiszemy do regulaminu. Wiem, że w branży prasowej lubisz hot newsy, ale przy pisaniu regulaminów jest to fatalna metoda.
nie chcę niczego wpisywać do regulaminu, każda taka sytuacja jest trochę inna - chcę abyśmy konkretną sprawę rozpatrzyli.
Solo - znajdź sobie w procedury odwoławcze/reklamacyjne na Liga - rankingi, wnioski i ogłoszenia
Solo - znajdź sobie w procedury odwoławcze/reklamacyjne na Liga - rankingi, wnioski i ogłoszenia
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
wygląda na to, że wrzawa już ucichła - czas zacząć dyskusję. Mamy jeden konkretny przypadek, który jakoś trzeba rozwiązać. Zbierzmy propozycję i za jakiś czas będę stawiał głosowanie. Do tego przemyślmy, czy chcemy jakieś restrykcje wprowadzić (sporo propozycji pojawiło się w wiadomym temacie)do regulaminu na stałe
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie wiem czy jest sens wpisywać do regulaminu jakieś konkrety, jak już się tu pisało: każdy taki przypadek jest inny. Można tylko wstawić jakąś ogólną furtkę typu: "Wszelkie próby oszustwa będą karane a wymiar kary ustala LL" czy coś w ten deseń żeby później nie bylo takich bzdur typu "Regulamin tego nie uwzględnia więc nie można wyciągnąć konsekwencji".
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Sens chyba jest, aby w przyszłości nie rozpatrywać jakichś spraw w pryzmacie "to moi koledzy to kara łagodna" i odwrotnie "nie lubię tamtego klubu to będę na forum pisał aby zbanować ich turnieje, odebrać mastera itp.".
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Bardzo trudne będzie spróbować wypisać wszystkie możliwe przewinienia wraz z karami do nich, szczególnie że regulamin w miarę często się zmienia, więc lista przewinień musiałaby też być na bieżąco aktualizowana.
Inna sprawa że ja dalej wierze że na LL zasiadają ogarnięci ludzie którzy kierować będą się dobrem środowiska a nie układami czy osobistymi sympatiami/antypatiami.
Inna sprawa że ja dalej wierze że na LL zasiadają ogarnięci ludzie którzy kierować będą się dobrem środowiska a nie układami czy osobistymi sympatiami/antypatiami.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
raczej chodziło mi o przemyślenie postulatów typu:
- minimalna ilość graczy na turnieju lokalnym, aby turniej dawał punkty/miejsce na LL
- minimalna ilość graczy na lidze lokalnej, aby liga dawała punkty/miejsce na LL
- minimalna ilość graczy na turnieju lokalnym, aby turniej dawał punkty/miejsce na LL
- minimalna ilość graczy na lidze lokalnej, aby liga dawała punkty/miejsce na LL
Doświadczenie pokazuje, że ustalanie minimalnych limitów na zaliczenie turnieju rodzi właśnie pokusę na wałowanie wyników. Ustalimy, że jest to np. 10 osób dla lokala. Faktycznie na turnieju grać będzie 9 a 3 przyjdą się przypatrywać, to bardzo często jedna z tych trzech będzie dopisana... Podobnie z masterami, wydzwanianie po znajomych co grają w 40k a mają jakieś pamperki do WFB w niedzielę rano czy inne komedie - widziałem już to. Reasumując byłbym przeciwny ustawianiu limitów, no chyba, że jakiś naprawdę niskich, na granicy przyzwoitości, np. 6 osób przy lokalu, 30 osób przy masterze.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Dymitr pisze:raczej chodziło mi o przemyślenie postulatów typu:
To nadal nie ma nic do podejrzanych turniejów i konsekwencji to tylko próba marginalizowania ośrodków z mniejszą ilością graczy.
Moim zdaniem nie należy manipulować w ilości osób do maxa. System działa, na 80 turniejów w roku zdarzył się jeden wałek.
Konsekwencja należy wyciągnąć wobec osób odpowiedzialnych za wałowanie.
pozdrawiam
Furion
Konsekwencja należy wyciągnąć wobec osób odpowiedzialnych za wałowanie.
pozdrawiam
Furion
- ABOLICJA! ABOLICJA! (Skanduje tłum!)
Chociaż z drugiej strony ubrane w kolorowe "pamperki" i baloniki, maszeruje tęczowa gromadka młodych przyodzianych w worki pokutne ministrantów, z widłami i kosami nadzianymi "na sztorc" wykrzykując:
ABORCJA! ABORCJA! ( w domysle pewnie chodzi o tą chorą, delikatnie nadgnitą tkankę społeczeństwa - przy. Red.)
Jaki będzie tego finał? Drodzy Państwo dowiemy się po już po przerwie! (chwila na reklamy)
http://www.youtube.com/watch?v=EIYSYC_NJaI
http://www.youtube.com/watch?v=nNjpqnsRZ9o
- Witamy z powrotem w naszej audycji, po krótkiej przerwie. Naszymi gośćmi w studiu są: Pan Morality, Krajowy Kodeks Karny oraz Przewodniczący Obrad Osiedlowego Kołka Różańcowego, Don Lokost...
Chociaż z drugiej strony ubrane w kolorowe "pamperki" i baloniki, maszeruje tęczowa gromadka młodych przyodzianych w worki pokutne ministrantów, z widłami i kosami nadzianymi "na sztorc" wykrzykując:
ABORCJA! ABORCJA! ( w domysle pewnie chodzi o tą chorą, delikatnie nadgnitą tkankę społeczeństwa - przy. Red.)
Jaki będzie tego finał? Drodzy Państwo dowiemy się po już po przerwie! (chwila na reklamy)
http://www.youtube.com/watch?v=EIYSYC_NJaI
http://www.youtube.com/watch?v=nNjpqnsRZ9o
- Witamy z powrotem w naszej audycji, po krótkiej przerwie. Naszymi gośćmi w studiu są: Pan Morality, Krajowy Kodeks Karny oraz Przewodniczący Obrad Osiedlowego Kołka Różańcowego, Don Lokost...
xYz
1.
Moim zdaniem trzeba wywalić LIGI LOKALNE!!!!!!!!!!!!
Nie będzie tego gówna = nie będzie możliwości do wałowania.
2.
Przemyśleć jakie konsekwencje za wałki na turniejach można by wprowadzić.
Myślę że to co Lider napisał jest wystarczające.
3.
Zastanowić się czy będziemy stosować głosowanie w przypadku każdego wałkarza (biorąc pod uwagę Ad.2), czy z góry zrobimy wytyczne co za co.
4.
Co do XIII K. - Sprawa trudna, bo:
Karanie klubu dla przykładu, karanie niewinnych, ale jednocześnie przestroga dla pozostałych co mogą myśleć o podobnych wałkach.
Oraz karanie tylko winnych, a klub zostawić w spokoju.
Trudny wybór.
Piętno wałkarza nie jest jakieś straszne, po tym co widziałem w sobotę na turnieju we Włocławku.
Myślę że zbyt sporo ludzi ma w dupie to co się do nich mówi i tak na dobrą sprawę wszelakie konsekwencje mogą po nich spływać.
5.
Wałowanie na turniejach - wykryte powinno skutkować wyrzuceniem z turnieju.
Aczkolwiek uważam że to powinna być Plombka, bo przynajmniej by pamiętał.
Więcej możliwości nie widzę by tu wypisywać.
Moim zdaniem trzeba wywalić LIGI LOKALNE!!!!!!!!!!!!
Nie będzie tego gówna = nie będzie możliwości do wałowania.
2.
Przemyśleć jakie konsekwencje za wałki na turniejach można by wprowadzić.
Myślę że to co Lider napisał jest wystarczające.
3.
Zastanowić się czy będziemy stosować głosowanie w przypadku każdego wałkarza (biorąc pod uwagę Ad.2), czy z góry zrobimy wytyczne co za co.
4.
Co do XIII K. - Sprawa trudna, bo:
Karanie klubu dla przykładu, karanie niewinnych, ale jednocześnie przestroga dla pozostałych co mogą myśleć o podobnych wałkach.
Oraz karanie tylko winnych, a klub zostawić w spokoju.
Trudny wybór.
Piętno wałkarza nie jest jakieś straszne, po tym co widziałem w sobotę na turnieju we Włocławku.
Myślę że zbyt sporo ludzi ma w dupie to co się do nich mówi i tak na dobrą sprawę wszelakie konsekwencje mogą po nich spływać.
5.
Wałowanie na turniejach - wykryte powinno skutkować wyrzuceniem z turnieju.
Aczkolwiek uważam że to powinna być Plombka, bo przynajmniej by pamiętał.
Więcej możliwości nie widzę by tu wypisywać.
Śmiechu, ligi lokalne to nie gówno. Dla niektórych to szajs, bo wykryto w jednej wałek. Zastanów się przez chwilę co jest trudniejsze do zrealizowania? Postowanie parowania na otwartym forum przez dłuższy okres czasu z graczami "widmo" czy wrzucenie wyników z lokala, który się tak na prawdę nie odbył? Pomyśl ile lewych lokali mogło nam umknąć.
Uważam, że trochę się pośpieszyliśmy z głosowaniem (to co mówiłem wcześniej - wg. regulaminu liga to lokal tylko inaczej się nazywa) i należy dodać minimum osób wymaganych do ligi, aby podnieść ich rangę i rozróżnić je w regulaminie tym, że lokal może trwać maksymalnie 3 dni.
Uważam, że trochę się pośpieszyliśmy z głosowaniem (to co mówiłem wcześniej - wg. regulaminu liga to lokal tylko inaczej się nazywa) i należy dodać minimum osób wymaganych do ligi, aby podnieść ich rangę i rozróżnić je w regulaminie tym, że lokal może trwać maksymalnie 3 dni.
Ja miałem kiedys problem taki że nie dopisałem ludzi z kosmosu do ligi tylko zagrali w niej 1-2 bitwy. Kiedyś był zapis że w ramach ligi ktoś musi rozegrac min. 3 bitwy aby mogl być zgłoszony jako uczestnik, nie wiem czemu to usunięto