Siema,
w piątek chciałbym postawić głosowanie, ale najpierw chciałbym ustalić jego treść z przedstawicielami LL i wklejać takze propozycje z odpowiedniego tematu w sąsiednim dziale.
Chciałbym, żeby głosowanie zawierało
- decyzję LL o przeniesieniu rankingu na nowy serwer prywatnej firmy
- decyzję o wyznaczeniu koordynatora/koordynatorów, którzy podejmą się w miarę możliwości następujących funkcji:
* utrzymywania kontaktu z właścicielem strony
* przeglądania rankingu w celu wychwycenia możliwych nieprawidłowości
* zadbania o przeniesienie niezaliczonych wyników z 2014 i 2015 roku na podstawie skrzynki koordynatora
- jeśli powyższy punkt przejdzie należy wybrać koordynatorów
proszę o rzeczową dyskusję
Głosowanie dotyczące nowego rankingu ligi - propozycje.
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Imho zamknięcie poprzedniego tematu bez sensu i zbyt wielu głosów w tej rzeczowej dyskusji nie uświadczysz bo kto był zainteresowany napisał w temacie Azura (http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 24&start=0). Nic sobie Tobą nie wycierałem - przypominając:
Poza tym co tam było źle sformułowane?
Co do Twojego tematu teraz to niepotrzebnie zamykałeś tamto ponieważ załatwiało już kwestię pierwszą z zaproponowanego przez Ciebie porządku obrad czyli "- decyzję LL o przeniesieniu rankingu na nowy serwer prywatnej firmy". Tę sprawę trzeba załatwić szybko i nie trzeba do tego punktu załatwiać od razu pozostałych dwóch. Jeśli nie damy odpowiedzi za szybko dyskusja może okazać się łatwo jałową bo firma powie "sory, ale jednak w takim razie mamy inny projekt na teraz do realizacji, szkoda, że w przeciągu 3 tygodni nie jesteście w stanie się dogadać" (bo miną 3 tygodnie odkąd Azur zaczął temat do zakończenia głosowania na pewno). Także sugeruję przywrócić kwestię jak było - odblokować głosowanie założone przeze mnie, pozostawić dyskusję możliwą dla wszystkich (w tym momencie odciąłeś się od głosów z poza LL) albo nawet zostawić ten temat właśnie na dyskusje, nie mniej przyśpieszyć sprawę miast odsuwać.
Jeśli jednak chcesz to robić tak jak tutaj zaproponowałeś czyli teraz pozostawić ten temat i siedzieć i nic nie robić (bo do tego to się sprowadzi), po czym założyć głosowanie w piątek które też postawisz na tydzień...
Dla mnie wygląda to na wniosek. Jeśli sformułowanie Ci nie odpowiada to po pierwsze mamy nieprecyzyjnie sformułowany regulamin a po drugie mogłeś po prostu zagłosować na nie i postawić własne głosowanieKalesoner pisze:Dlatego proponuję:
Opublikować dokładne warunki współpracy z firmą z pierwszego posta.
Przepuścić przez LL głosowanie o nowej stronie z rankingiem.
Wyznaczyć z chętnych osób, administratora, który wydębi od Adeona dostęp do maila koordynatora i zadba o to aby wyniki turniejów od z zeszłego i obecnego roku znalazły się w rankingu, kiedy już ten powstanie na nowej stronie.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Co do Twojego tematu teraz to niepotrzebnie zamykałeś tamto ponieważ załatwiało już kwestię pierwszą z zaproponowanego przez Ciebie porządku obrad czyli "- decyzję LL o przeniesieniu rankingu na nowy serwer prywatnej firmy". Tę sprawę trzeba załatwić szybko i nie trzeba do tego punktu załatwiać od razu pozostałych dwóch. Jeśli nie damy odpowiedzi za szybko dyskusja może okazać się łatwo jałową bo firma powie "sory, ale jednak w takim razie mamy inny projekt na teraz do realizacji, szkoda, że w przeciągu 3 tygodni nie jesteście w stanie się dogadać" (bo miną 3 tygodnie odkąd Azur zaczął temat do zakończenia głosowania na pewno). Także sugeruję przywrócić kwestię jak było - odblokować głosowanie założone przeze mnie, pozostawić dyskusję możliwą dla wszystkich (w tym momencie odciąłeś się od głosów z poza LL) albo nawet zostawić ten temat właśnie na dyskusje, nie mniej przyśpieszyć sprawę miast odsuwać.
Jeśli jednak chcesz to robić tak jak tutaj zaproponowałeś czyli teraz pozostawić ten temat i siedzieć i nic nie robić (bo do tego to się sprowadzi), po czym założyć głosowanie w piątek które też postawisz na tydzień...
Nie odbierz tego tylko personalnie - nie chciałem wcale a wcale wchodzić w Twoje kompetencje jednak po tym jak napisałeś tamtego posta nijak nie postawiłeś takiego tematu jak ten (teraz stawiasz temat który nawet nie ma linków do odpowiedniego tematu Azura). Chciałem postawić głosowanie możliwie szybko by może nawet jeszcze w tym tygodniu firma mogła mieć odpowiedź.a każda taka propozycja "ulepszeń" wydłuża tylko czas w jakim ranking ligi powstanie.