Flying cavalery a kasowanie rzędów
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Flying cavalery a kasowanie rzędów
jak w temacie - mogą czy nie?
Jednostka latającej kawalerii kasuje szeregi, gdyż tylko porusza się jako jednostka harcowników (ale nie ignoruje kar do ruchu przez trudny teren). W walce jednostka latającej kawalerii jest traktowana jak kawaleria. Podręcznik Główny, str. 69, wydanie polskie, podtemat "Latająca Kawaleria":
Traktuje się ją jak latającą jednostkę, z tym, że latająca kawaleria używa w walce charakterystyk właściwych dla modeli kawaleryjskich, każdy model ma siłę jednostki 2, a każdy z jeźdźców otrzymuje +1 do Ochrony Pancerza ja w zwykłej kawalerii. Poza tym, jeżeli latająca kawaleria porusza się po ziemi, korzystając ze współczynnika Ruchu, to choć porusza się jak jednostka harcowników, nie ignoruje kar do ruchu przez trudny teren (...)
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Od kiedy jednostki typu "skirmish" sciagaja ranki?
Latajaca kawaleria to kawaleria, ktora lata. Tyle
Wciaz obowiazuja ja (prawie)wszystkie zasady jednostek latajacych.
Latajaca kawaleria to kawaleria, ktora lata. Tyle

Hmm wziąłem zdanie, iż posiadają charakterystyki kawalerii w walce, za decydujące - błąd najwyraźniej. Sam miałem trudność decyzji, bo właściwie po raz pierwszy spotkałem się z tym problemem (nie spotyka często w bitwach latającej kawalerii). Dzięki za wyjaśnienie 

"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Mac, Stary Krasnoludzie, przestań do stu tysięcy beczek prochu udzielać odpowiedzi na pytania o których nie masz zielonego pojęcia. Jak nie przestaniesz – wpiszę cię do Great Book of Grudges, wypowiem wojnę i obu nas zbanują.
Na poważnie – nie ma najmniejszej potrzeby byś udzielał ludziom odpowiedzi na ich pytania..
Nie wiesz – nie pisz.
Odczuwasz przymus? Walcz z nim.
Na poważnie – nie ma najmniejszej potrzeby byś udzielał ludziom odpowiedzi na ich pytania..
Nie wiesz – nie pisz.
Odczuwasz przymus? Walcz z nim.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
teradony kasujące ranki to jest to
w końcu są tak słabe, że przydałby im się taki bonus.

RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE