Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Mam takie pytanko, czy orkowe trolle moga wykonac rzygniecie z drugiego szeregu w ramach supporting attacks ? Nie ma zapisu jak w chaosowych trollach ze musza byc base to base, ale nie mam pewnosci czy rzeczywiscie mozna tak zagrac.
-
- Mudżahedin
Ok, nie potrafię tego nigdzie znaleźć więc zapytam poprostu.
Czy szamani orków i goblinów korzystają z "miscast table" z własnej księgi armii czy może z rulebooka ?
W erracie nic nie ma na ten temat więc wydaje mi się że z tej swojej, jednak może ktoś ma odpowiedni cytat czy też jakiś ciekawy argument żeby wykorzystywać tą tabelę z rulebooka.
Czy szamani orków i goblinów korzystają z "miscast table" z własnej księgi armii czy może z rulebooka ?
W erracie nic nie ma na ten temat więc wydaje mi się że z tej swojej, jednak może ktoś ma odpowiedni cytat czy też jakiś ciekawy argument żeby wykorzystywać tą tabelę z rulebooka.
RB - Faq
Q: Where there are references to monstrous infantry/cavalry/beasts
does this mean just monstrous infantry, monstrous cavalry and
monstrous beasts (and not ‘ordinary’ cavalry and beasts)? (various)
A: Yes.
Czy dobrze zrozumiałem, że kawaleria (np. lekka) atakując machinę wojenną może użyć do 6 jednostek ?
Q: Where there are references to monstrous infantry/cavalry/beasts
Czy dobrze zrozumiałem, że kawaleria (np. lekka) atakując machinę wojenną może użyć do 6 jednostek ?
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2010, o 11:10 przez Ketman, łącznie zmieniany 1 raz.
źle zrozumiałeś. RB str. 110 3 akapit wyraźnie mówi że MI/MC/MB traktowane są jak 2 modele czyli maszynę biją tylko 3.Ketman pisze:Q: Where there are references to monstrous infantry/cavalry/beasts
Czy dobrze zrozumiałem, że kawaleria (wszystkie typy) atakując machinę wojenną może użyć do 6 jednostek ?
W przytoczonym zapisie chodzi o to że jak jest napisane monstrous infantry/cavalery/beasts to pomimo iż piszę się tak jak wyżej to chodzi o taki sens monstrous infantry/monstrous cavalery/monstrous beasts. W matematyce miałbyś monstrous przed nawiasem .
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
MI/MC/MB liczone jako 2 modele czyli 3 na machinę
M liczony jako 5 modeli czyli 1 na machinę
a wszelki inny badziew 6 modeli na machinę.
Tak więc zwykła Kawa leje 6 kolesi w machinę
Przepraszam z offtop bo to jakoś nie zielone zasady no chyba że chodzi o Wolf Ridersów
M liczony jako 5 modeli czyli 1 na machinę
a wszelki inny badziew 6 modeli na machinę.
Tak więc zwykła Kawa leje 6 kolesi w machinę
Przepraszam z offtop bo to jakoś nie zielone zasady no chyba że chodzi o Wolf Ridersów
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
będzie dokładnie taki samquas pisze:a goblinski bsb bedzie jeszcze bardziej zjawiskowy niz w 7ed.
w zasadzie tylko raz wystawłem goblińskiego BSB - jak umówiłęm się, że gram tylko goblinami ...
GW robi niestety takie kwiatki - fajne sztandary dla gobosów i zero możliwości ich użycia ...
w 5 ed było przynajmniej stwierdzenie, ze jeden gobliński oddział może miaeć sztandar za 50 pts ...
Póki co można wybierać bohaterów specjalnych. Jak działa tłumienie animozji przez BO będące w oddziale po zastosowaniu zasady przerzutu Azhag'a i wyrzuceniu powtórnie 1? Czy leją chłopaków z oddziału po łbach, lub czy wiąże ich ta jedynka i oddział stoi?
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Aron_Banalny
- Masakrator
chyba nie można, niezależnie od edycji bohów specjalnych można wystawiać na turniejach klasy open
A w druga strone? Jesli bohater na monsterze liczy sie jako monster, a bohater ma KB, czy to zonacza że Warlord na wyvce, może zasadzić KB smokowi/demonowi? Czy rozpędziłem się w fantazji?ninjaska pisze:Oi,
jest tak, ze heros na potworze liczy sie jako 'MONSTER'. Nie dziala wiec na niego KB. OK. Ale z tego wynika, ze DZIALA na niego Collar of Zorga! Wiec zarowno smok jak i ksiaze trafiaja na 6's. Mam racje?
Oi,Brygu pisze:A w druga strone? Jesli bohater na monsterze liczy sie jako monster, a bohater ma KB, czy to zonacza że Warlord na wyvce, może zasadzić KB smokowi/demonowi? Czy rozpędziłem się w fantazji?ninjaska pisze:Oi,
jest tak, ze heros na potworze liczy sie jako 'MONSTER'. Nie dziala wiec na niego KB. OK. Ale z tego wynika, ze DZIALA na niego Collar of Zorga! Wiec zarowno smok jak i ksiaze trafiaja na 6's. Mam racje?
zdaje sie, ze wlasnie to uscislaja. I nic z tego nie bedzie. Bedzie rozsadnie, znaczy KB dziala na jezdca, nie dziala na smoka. Collar tez z kolei tylko na smoka.
Natomiast to co ciekawe, to, ze Martog Best Basha, poprawia statystyki rowniez dla testow poza walka! Hoho!