Malowanie kości tomb kingsow
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Malowanie kości tomb kingsow
Cześć mam pytanko. Jestem nowy i nie wiem jak pomalować szkieletom tak między kośćmi, żeby kości zostały białe.
malowanie trzeba było zaczac od malowania miedzy koscmi.. a podem dopiero same kosci.
filozofia jest prosta.. najpierw malujemy to co jest głebiej a potem to co wystaje
w Twoim przypadku teraz mozna rozrzedzic bardzo ciemniejsza farbke (jakis braz) - dodac sporo wody.. i lekko pozalewac wszystkie wgłebienia w kosciach
filozofia jest prosta.. najpierw malujemy to co jest głebiej a potem to co wystaje

w Twoim przypadku teraz mozna rozrzedzic bardzo ciemniejsza farbke (jakis braz) - dodac sporo wody.. i lekko pozalewac wszystkie wgłebienia w kosciach

karzel pisze: Ale znowu jak pomaluje na kości to mi wleci między i wszystko białe

a jesli szukasz w miare prostego sposobu zrobienia szkieletów to przejrzyj podforum Tutoriale i zainteresuje sie dippingiem.
mozesz równiez użyc jedne z technik malarskich - wash czy tez dry-brush - jak poszukasz na forum to beda tam one dobrze opisane

pozdrawiam

poszukaj na tym forum hasła drybrush, powinno pomóc
Jak dla mnie, to za dużo wody dodajesz do farby, a poza tym to więcej precyzji i cierpliwości, a powinno być lepiej. Pozdrkarzel pisze:ehh maluję między kośćmi to mi wjeżdża na kości a jak maluje kości to wjeżdża między kości !!
Podkład to to w sprayu ?? Bo ja mam skull white. na to maluje bleached bone potem robie tak na oko między kośćmi Snakebite leather i potem suchym pędzlem tak sobie latam po tych kościach i wychodzi podobny efekt do tych twoich
Ładnie masz pomalowane
czasami też kości robie na leciutko brązowo
fajnie wymyśliłeś z tą strzałą 

podkład pędzelkiem ;P
w 100 procentach odwrotnie niż się przyjęłokarzel pisze:Podkład to to w sprayu ?? Bo ja mam skull white. na to maluje bleached bone potem robie tak na oko między kośćmi Snakebite leather i potem suchym pędzlem tak sobie latam po tych kościach i wychodzi podobny efekt do tych twoichŁadnie masz pomalowane
czasami też kości robie na leciutko brązowo
fajnie wymyśliłeś z tą strzałą
ew możesz wybrać 3cią metodę - BB, WS i na to wash z SL (zalać figurkę i ew przetrzeć nieco wystające elementy) powinno wyjść w miarę znośnie

skąd mi się WS wziął to nie wiem
chodziło mi kolejno Bleached bone, skull white i wash ze snake bite leather
a co do washa - nie moczysz tylko smarujesz
(moczenie to diping)

a co do washa - nie moczysz tylko smarujesz

mozesz np. zmieszac snakebite leather z bialym i rozjasnic bialym.
Rozjasnienia sa po to, zeby figurka wygladala lepiej, niz prysnieta samym podkladem
pomaluj cos jednym kolorem, potem dwoma, z rozjasnieniem i porownaj sobie.
Rozjasnienia sa po to, zeby figurka wygladala lepiej, niz prysnieta samym podkladem