Malowanie kości tomb kingsow

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
karzel
Pseudoklimaciarz

Malowanie kości tomb kingsow

Post autor: karzel »

Cześć mam pytanko. Jestem nowy i nie wiem jak pomalować szkieletom tak między kośćmi, żeby kości zostały białe.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

malowanie trzeba było zaczac od malowania miedzy koscmi.. a podem dopiero same kosci.
filozofia jest prosta.. najpierw malujemy to co jest głebiej a potem to co wystaje :)

w Twoim przypadku teraz mozna rozrzedzic bardzo ciemniejsza farbke (jakis braz) - dodac sporo wody.. i lekko pozalewac wszystkie wgłebienia w kosciach :)
Obrazek

karzel
Pseudoklimaciarz

Jeżeli będę chciał zacząć nowe to maluję między kośćmi a potem kości ta ? Ale znowu jak pomaluje na kości to mi wleci między i wszystko białe :D

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

karzel pisze: Ale znowu jak pomaluje na kości to mi wleci między i wszystko białe :D
:) tu sie musisz mocniej postarac.. i malowac tak by farba nie wlewała siew szczeliny. ;-)

a jesli szukasz w miare prostego sposobu zrobienia szkieletów to przejrzyj podforum Tutoriale i zainteresuje sie dippingiem.

mozesz równiez użyc jedne z technik malarskich - wash czy tez dry-brush - jak poszukasz na forum to beda tam one dobrze opisane :)

pozdrawiam
Obrazek

karzel
Pseudoklimaciarz

dzięki :D popróbuje :D

karzel
Pseudoklimaciarz

ehh maluję między kośćmi to mi wjeżdża na kości a jak maluje kości to wjeżdża między kości !! Jak to zrobić :P maluje pędzlem 00000 :P

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

poszukaj na tym forum hasła drybrush, powinno pomóc
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

karzel pisze:ehh maluję między kośćmi to mi wjeżdża na kości a jak maluje kości to wjeżdża między kości !!
Jak dla mnie, to za dużo wody dodajesz do farby, a poza tym to więcej precyzji i cierpliwości, a powinno być lepiej. Pozdr

karzel
Pseudoklimaciarz

ja wogule wody nie dodaje :D a z tym drybrashem to poszukam :D a zauważyłem że jak pomalowałem tak miej więcej między gośćmi a potem prawie suchym uciętym pędzlem pojeździłem to tak nawet ładnie wyszło :D ok poszukam drybrasha :D dzięki i pozdro

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Obrazek

tu masz moje 3 szkieleciki malowane wieki temu
podkład Bestial brown na to drybrushe Burbonic Brown, Bleached Bone i Skull White

karzel
Pseudoklimaciarz

Podkład to to w sprayu ?? Bo ja mam skull white. na to maluje bleached bone potem robie tak na oko między kośćmi Snakebite leather i potem suchym pędzlem tak sobie latam po tych kościach i wychodzi podobny efekt do tych twoich :D Ładnie masz pomalowane :D czasami też kości robie na leciutko brązowo :D fajnie wymyśliłeś z tą strzałą :D

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

podkład pędzelkiem ;P

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

doradze ci podkład w sprayu i nowe washe są trzy brązy do wyboru i nie bedziesz sie musiał bawić suchym pendzlem
tak wyszło po dwóch warstwach sepii
ObrazekObrazek

karzel
Pseudoklimaciarz

Mam nadzieje że po 30 szkieletach będę umiał między żeberkami robić proste kreski.

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

karzel pisze:Podkład to to w sprayu ?? Bo ja mam skull white. na to maluje bleached bone potem robie tak na oko między kośćmi Snakebite leather i potem suchym pędzlem tak sobie latam po tych kościach i wychodzi podobny efekt do tych twoich :D Ładnie masz pomalowane :D czasami też kości robie na leciutko brązowo :D fajnie wymyśliłeś z tą strzałą :D
w 100 procentach odwrotnie niż się przyjęło

ew możesz wybrać 3cią metodę - BB, WS i na to wash z SL (zalać figurkę i ew przetrzeć nieco wystające elementy) powinno wyjść w miarę znośnie :D

karzel
Pseudoklimaciarz

co to jest WS ?? i wash czyli robie wode z SL i mocze w nim ??

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

skąd mi się WS wziął to nie wiem :D chodziło mi kolejno Bleached bone, skull white i wash ze snake bite leather

a co do washa - nie moczysz tylko smarujesz :) (moczenie to diping)

karzel
Pseudoklimaciarz

najpierw bleached bone a potem skull white ? to poco te BB ?? ja mam podkład w spreyu Skull white.

karzel
Pseudoklimaciarz

a i jeszcze coś :D Jak pomalować zęby ??

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

mozesz np. zmieszac snakebite leather z bialym i rozjasnic bialym.
Rozjasnienia sa po to, zeby figurka wygladala lepiej, niz prysnieta samym podkladem :P pomaluj cos jednym kolorem, potem dwoma, z rozjasnieniem i porownaj sobie.

ODPOWIEDZ