|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
| Autor |
Wiadomość |
|
Tiger Brown
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 28 lip 2010, o 15:01 |
|
| Chuck Norris |
 |
Dołączył(a): 4 lut 2007, o 12:18 Posty: 627 Lokalizacja: Pępek kraju, znaczy Wawa
|
Xeratus napisał(a): Tak też będę robił malowanie i potem klejenie. Jeśli zaś chodzi o tymczasowe rozwiązanie, tak żeby sobie pograć to super glue w małej ilości żeby potem można było rozkleić figurkę  W przypadku figurek plastikowych zamiast supergluja użyj raczej kleju do plastiku, tylko odrobinki. Kiedy przyjdzie do finalnego montażu resztki supergluja będziesz musiał starannie usunąć, zaś kleju do polistyrenu - nie, bo nowa porcja kleju je rozpuści. Poszukaj na forum w moich postach, w jednym z nich dawałem przepis na klej do polistyrenu własnej roboty.
_________________ http://aiglos.tolkien.com.pl/
|
|
| Góra |
|
 |
|
Xeratus
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 28 lip 2010, o 15:11 |
|
| Wałkarz |
 |
|
Obawiam się, że Contacta Professional Revella, którego używam, mimo wszystko chwyci za bardzo  nawet przy niewielkiej ilości, super glue natomiast dość łatwo się usuwa jeśli jest go mało. Dziękuje z każdym razie za rady. Idę teraz w inny świat klocków lego bo moja 5 letnia Maryśka już mi głowę suszy o jakiś autobus 
_________________ Xeratus
+ Za Imperium synowie Sigmara ! +
|
|
| Góra |
|
 |
|
tedzio
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 28 lip 2010, o 16:53 |
|
| Kretozord |
 |
Dołączył(a): 21 paź 2007, o 12:09 Posty: 1708 Lokalizacja: Nordland > Gdynia > SNOT
|
|
obcował ktoś już lakierem matowym vallejo (w takim opakowaniu co farbki mi chodzi)?
| Góra |
|
 |
|
bem
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 28 lip 2010, o 19:13 |
|
| Kradziej |
 |
Dołączył(a): 2 cze 2009, o 19:03 Posty: 930 Lokalizacja: Piąty krąg piekła
|
|
| Góra |
|
 |
|
Duderson
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 28 lip 2010, o 19:24 |
|
| Chuck Norris |
 |
|
tedzio napisał(a): obcował ktoś już lakierem matowym vallejo (w takim opakowaniu co farbki mi chodzi)? Ja obcowałem. Jak pomalujesz cieniutką warstwą - to się nie błyszczy. Jeżeli dasz go za dużo - niestety, połysk.
| Góra |
|
 |
|
jachu_ka
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 28 lip 2010, o 21:41 |
|
| Mudżahedin |
 |
Dołączył(a): 16 gru 2008, o 09:55 Posty: 240 Lokalizacja: Bray, Owieczkowo
|
Xeratus napisał(a): Jeśli zaś chodzi o tymczasowe rozwiązanie, tak żeby sobie pograć to super glue w małej ilości żeby potem można było rozkleić figurkę  Blu-tack.
|
|
| Góra |
|
 |
|
tedzio
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 28 lip 2010, o 22:28 |
|
| Kretozord |
 |
Dołączył(a): 21 paź 2007, o 12:09 Posty: 1708 Lokalizacja: Nordland > Gdynia > SNOT
|
bem napisał(a): tedzio napisał(a): obcował ktoś już lakierem matowym vallejo? Intymnie? Głodnemu chleb na myśli  ! Duderson napisał(a): tedzio napisał(a): obcował ktoś już lakierem matowym vallejo (w takim opakowaniu co farbki mi chodzi)? Ja obcowałem. Jak pomalujesz cieniutką warstwą - to się nie błyszczy. Jeżeli dasz go za dużo - niestety, połysk. Za dużo to znaczy? Trzy warstwy? Przyciemnia kolory? I można go mieszać z wodą?
| Góra |
|
 |
|
Xeratus
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 06:55 |
|
| Wałkarz |
 |
|
jachu_ka napisał(a): Xeratus napisał(a): Jeśli zaś chodzi o tymczasowe rozwiązanie, tak żeby sobie pograć to super glue w małej ilości żeby potem można było rozkleić figurkę  Blu-tack. o widzisz, mam w domu to wypróbuje  ps. a Ty jachu drogi co tutaj robisz?  też grasz w wfb ?
|
|
| Góra |
|
 |
|
jachu_ka
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 09:58 |
|
| Mudżahedin |
 |
|
Bardziej sie interesuje niż grywam. 
|
|
| Góra |
|
 |
|
MAĆKO
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 12:25 |
|
| Oszukista |
 |
|
|
Mattowy vallejo trzeba długo mieszać i można nakładać go prosto z pojemniczka.
|
|
| Góra |
|
 |
|
motrax
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 12:31 |
|
Dołączył(a): 29 lip 2010, o 11:42 Posty: 23 Lokalizacja: L'Aquilee
|
|
Jak najlepiej rysować herby na tarczach bretońskich?
_________________ Knight is sworn to valour his heart knows only virtue his blade defend the helpless his might uphold the weak
|
|
| Góra |
|
 |
|
Xeratus
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 12:36 |
|
| Wałkarz |
 |
|
|
Ktoś pamieta jak nazywa się szpachla modelarska Vallejo ta z aplikatorem ?
|
|
| Góra |
|
 |
|
jachu_ka
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 12:47 |
|
| Mudżahedin |
 |
|
Xeratus napisał(a): Ktoś pamieta jak nazywa się szpachla modelarska Vallejo ta z aplikatorem ? Vallejo Plastic Putty, kod VAL400 i VAL401. Zna ktoś tutorial o malowaniu driad? Ten z tuby mnie nie przekonuje a na forum wyszukać ciężko.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kopyt
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 12:58 |
|
| "Nie jestem powergamerem" |
 |
|
szybkie pytanka 1 Jakiego inka do skóry de ? Devlan Mud, Ogryn Flesh , Gryphonne Sepia 2 Jaki to jest fioletowy Warlock Purple czy Liche Purple na 1 palecie GW WP to bardziej fioletowy a LP niebieskawy a na innej z GW na odwrót 3 Kolory mojej armii de to czerwień + fioletowo-szaro-różowe z czego zbroje czerwień ( moja kolorystyka ;P) i pytanko jak by tutaj pomalować cold one ? nie mam zupełnie pomysłu jak by tu ich ugryźć pomoze ktos z barwami ?
|
|
| Góra |
|
 |
|
bem
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 13:09 |
|
| Kradziej |
 |
Dołączył(a): 2 cze 2009, o 19:03 Posty: 930 Lokalizacja: Piąty krąg piekła
|
Kopyt napisał(a): szybkie pytanka 1 Jakiego inka do skóry de ? Devlan Mud, Ogryn Flesh , Gryphonne Sepia 2 Jaki to jest fioletowy Warlock Purple czy Liche Purple na 1 palecie GW WP to bardziej fioletowy a LP niebieskawy a na innej z GW na odwrót 3 Kolory mojej armii de to czerwień + fioletowo-szaro-różowe z czego zbroje czerwień ( moja kolorystyka ;P) i pytanko jak by tutaj pomalować cold one ? nie mam zupełnie pomysłu jak by tu ich ugryźć pomoze ktos z barwami ? 1. Devlan? Ale strzelam  2. Liche purple? Strzelam  Akurat różowe i fioletowe mam innej firmy. 3. Szaro-grafitowe, może letko wpadające w zieleń.

Bemowe cudawianki Maluję za kasę!
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kopyt
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 13:30 |
|
| "Nie jestem powergamerem" |
 |
|
1 Devlan Mud biore 2 Wezme oba bo nawet na stronie Gw sa inne kolory ^^ 3 Codex Grey Skóra Fortress Grey Brzuszek ^^ Shadow Grey Łuski te kolory chyba wezmę na bazowe bo grafitowych to tez tryliony odcieni  nie maluje jakoś pro czy nawet semi pro ^^ raczej tt- wiec może być ^^ postaram się zamieścić zdjęcia po więcej rad ^^
|
|
| Góra |
|
 |
|
Duderson
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 15:58 |
|
| Chuck Norris |
 |
|
tedzio napisał(a): Duderson napisał(a): tedzio napisał(a): obcował ktoś już lakierem matowym vallejo (w takim opakowaniu co farbki mi chodzi)? Ja obcowałem. Jak pomalujesz cieniutką warstwą - to się nie błyszczy. Jeżeli dasz go za dużo - niestety, połysk. Za dużo to znaczy? Trzy warstwy? Przyciemnia kolory? I można go mieszać z wodą? Nie chodzi o ilość warstw, a ilość lakieru jaką nakładasz na jedną warstwę. Musi być porządnie (najlepiej mała ilość) "rozsmarowany" po figurce. Przyciemniania kolorów nie zauważyłem, a jeśli już to minimalnie.
| Góra |
|
 |
|
MAĆKO
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 16:37 |
|
| Oszukista |
 |
|
Imo jednak troszeczke spłaszcza kolory ten vallejo ale chyba jest jednym z lepszych mattów:) Mimo że miałem z nim przygody.... 
|
|
| Góra |
|
 |
|
tedzio
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 29 lip 2010, o 18:12 |
|
| Kretozord |
 |
|
|
okej, a mozna po nim normalnie mazać później? czy farba w jakiś magiczny sposób spływa z niego?
| Góra |
|
 |
|
jachu_ka
|
Tytuł: Re: Szybkie pytania Napisane: 30 lip 2010, o 08:43 |
|
| Mudżahedin |
 |
|