Rasti Studio - Gotowi! Oferta na stronie 4!
Moderator: Gremlin
- White Lion
- Kretozord
Re: Rasti Studio - czego potrzeba WEfickim graczom?
a ja jednak byłbym za treekinami.
modele GW mi się baardzo nie podobają a chętnie bym 6tkę kupił jakbyś Rasti jakoś ciekawie je wymodelował.
grywalność ich może nie jest powalająca ale co jakiś czas się je wystawia i każdy gracz ma jakieś w szafie.
ja mam 12 sztuk "samoróbek" ale ich jakoś pozostawia wiele do życzenia.
modele GW mi się baardzo nie podobają a chętnie bym 6tkę kupił jakbyś Rasti jakoś ciekawie je wymodelował.
grywalność ich może nie jest powalająca ale co jakiś czas się je wystawia i każdy gracz ma jakieś w szafie.
ja mam 12 sztuk "samoróbek" ale ich jakoś pozostawia wiele do życzenia.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- Marynarz Storczyk
- "Nie jestem powergamerem"
Jak dla mnie sam twój pomysł jest genialny. Jeśli zrobiłbyś tree kiny za 25 zł każdy to bym kupił jeśli by była opcja kupna 3. Według mnie każdy inny tree kin niż ten z gw będzie dobry, a jeśli wyjdą ci takie klimatyczne jak krasie to tylko zyskasz
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.
Tak w ogóle to niedługo pierwsze szkice treekinów, raczej do zasugerowania się pozycji, a nie samego wykonania.
Na razie siedziałem cicho, gdyż ogarniam inne rzeczy, za dużo drobnych projektów mi się narobiło, ale już lista się zmniejsza i powoli przychodzi czas na treekiny
Na razie siedziałem cicho, gdyż ogarniam inne rzeczy, za dużo drobnych projektów mi się narobiło, ale już lista się zmniejsza i powoli przychodzi czas na treekiny
Ja chętnie bym przygarną prawdziwych wild riderów jeżdżących nie na koniach a na dzikich kotach w wersji nieco indiańskiej z piótrami itp. co od treekinów również chętnie bym przygarną. mam nawet pomysł - takie golemy powiązane lianami z jakimiś grzybami i ewentualnie zwierzakami
ewentualnie jakieś fajne figsy orłow, a nawet bardziej hawków bo te obecne mi się nie podobają
ewentualnie jakieś fajne figsy orłow, a nawet bardziej hawków bo te obecne mi się nie podobają
Hmm, no ja na pewno bardziej bym przygarnął treekiny nie ukrywam, szczególnie jeśli będą w rozsądnej cenie
Wildów ew. może też ale na pewno nie na jakichś kotach. To nie klimat leśnych elfów.
Mimo wszystko mamy całkiem przyjemne modele Wildów, a jeśli miałbyś coś rzeźbić to może coś w tylu centaurów, sam nie wiem. A z drugiej strony, to większość graczy ma już ich, a treekinów tak na dobrą sprawę nie ma prawie nikt, wiec myśle ze były by ciekawszą opcją
Wildów ew. może też ale na pewno nie na jakichś kotach. To nie klimat leśnych elfów.
Mimo wszystko mamy całkiem przyjemne modele Wildów, a jeśli miałbyś coś rzeźbić to może coś w tylu centaurów, sam nie wiem. A z drugiej strony, to większość graczy ma już ich, a treekinów tak na dobrą sprawę nie ma prawie nikt, wiec myśle ze były by ciekawszą opcją
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Dobra, ogarnąłem inne projekty i teraz przyszedł czas na treekiny.
Ogółem długo zastanawiałem się nad tym, co ja Wam narysuję. Ciężko mi ująć moją myśl na papierze.
No ale spróbowałem Wam rozrysować jednego treekina, co prawda to jakaś porażka. Ten rysunek do końca nie oddaje mojej myśli i ogółem nie przedstawi nic ciekawego
http://img13.imageshack.us/img13/440/5sw4.jpg
Ogółem opisując:
Treekin będzie bardziej pochylony niż na tym zdjęciu po prawej(źle to narysowałem, brawo). Będzie taki bardziej przyczajony, co może widać na szkicu po lewej. Złożony z kawałków drewna, ale bez przesady, te łączenia będą bardziej akcentem, aby model był bardziej czytelny. Wystające po bokach gałązki, kolce. Ogółem struktura nie samego drewna, dodatki w postaci mchu, porostów, jakiś bluszczy nawet, grzybów, ale bez przesady, jak wyżej, jako akcent. W ramion, pleców i głowy będą tak w tył odstawać krótsze lub dłuższe gałęzie. Gdzieniegdzie może też lekko oderwana kora, co dałoby fajny efekt po pomalowaniu. Groźnie wyglądająca twarz uformowana z drzewa. Pozycje raczej kroczące, groźne, żeby wyglądało, że idą na bój Może opcjonalnie jeden dostanie rękę w której będzie trzymał kamień, aby urozmaicić oddział.
Co powiecie na to?
Ogółem długo zastanawiałem się nad tym, co ja Wam narysuję. Ciężko mi ująć moją myśl na papierze.
No ale spróbowałem Wam rozrysować jednego treekina, co prawda to jakaś porażka. Ten rysunek do końca nie oddaje mojej myśli i ogółem nie przedstawi nic ciekawego
http://img13.imageshack.us/img13/440/5sw4.jpg
Ogółem opisując:
Treekin będzie bardziej pochylony niż na tym zdjęciu po prawej(źle to narysowałem, brawo). Będzie taki bardziej przyczajony, co może widać na szkicu po lewej. Złożony z kawałków drewna, ale bez przesady, te łączenia będą bardziej akcentem, aby model był bardziej czytelny. Wystające po bokach gałązki, kolce. Ogółem struktura nie samego drewna, dodatki w postaci mchu, porostów, jakiś bluszczy nawet, grzybów, ale bez przesady, jak wyżej, jako akcent. W ramion, pleców i głowy będą tak w tył odstawać krótsze lub dłuższe gałęzie. Gdzieniegdzie może też lekko oderwana kora, co dałoby fajny efekt po pomalowaniu. Groźnie wyglądająca twarz uformowana z drzewa. Pozycje raczej kroczące, groźne, żeby wyglądało, że idą na bój Może opcjonalnie jeden dostanie rękę w której będzie trzymał kamień, aby urozmaicić oddział.
Co powiecie na to?
Ostatnio zmieniony 18 lut 2014, o 15:52 przez Rasti, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pamiętam jak były w podręczniku opisane Treekiny dokładnie (czym dokładniej są). Zawsze mi się wydawało, że to takie trochę leśne demony - złe i wredne sukinsyny, które wycinają bez litości tych, którzy wchodzą do lasu. Dlatego widziałbym je bardziej dynamicznymi niż figurki GW czy też ten Pan z Twojego szkicu. Wydaje mi się, że oddział dostojnych, statycznych modeli nie będzie wyglądać powalająco. Taka poza pasuje bardziej dla Treemana. Treekiny powinny być chyba bardziej dynamiczne - w różnych pozach "walczących", machające konarami, kolcami i wszystkim co może być narzędziem zagłady. Ale to taka moja prywatna opinia...
Treekiny to martwe drzewa animowane przez leśne duchy
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
What's up, guys ?
Mam dla Was pierwszy wzór Treekina.
Ogółem na co zwracałem uwagę:
-Aby model składał się z różnych konarów różniących się rzeźbą, więc mamy coś brzozy, coś innych drzew.
-Detale: jest mech, są grzybki, są pnącza z listkami i takie bardziej liany.
Głowa jako osobny element, model składa się z takich części:
Korpus z nogami
Głowa
Lewe ramię
Prawe ramię
2 gałązki do doczepienia na plecach
Sklejony prowizorycznie, Głowa jeszcze nie do końca pasuje do reszty.
Możliwe, że dodam mu jeszcze jakieś licho, ale to zobaczę jak mi wyjdzie
Zdjęcia całości, oraz zdjęcia detalu. Jednak nadal robione telefonem, więc bez szału.
W planie jeszcze 2 wzory. Modele wyszły mi takie potężne, le to chyba o to chodziło, w końcu wygląda na T5 W3 ;D
Mam dla Was pierwszy wzór Treekina.
Ogółem na co zwracałem uwagę:
-Aby model składał się z różnych konarów różniących się rzeźbą, więc mamy coś brzozy, coś innych drzew.
-Detale: jest mech, są grzybki, są pnącza z listkami i takie bardziej liany.
Głowa jako osobny element, model składa się z takich części:
Korpus z nogami
Głowa
Lewe ramię
Prawe ramię
2 gałązki do doczepienia na plecach
Sklejony prowizorycznie, Głowa jeszcze nie do końca pasuje do reszty.
Możliwe, że dodam mu jeszcze jakieś licho, ale to zobaczę jak mi wyjdzie
Zdjęcia całości, oraz zdjęcia detalu. Jednak nadal robione telefonem, więc bez szału.
W planie jeszcze 2 wzory. Modele wyszły mi takie potężne, le to chyba o to chodziło, w końcu wygląda na T5 W3 ;D