Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
raat
Mudżahedin

Re: Co zmieni się w 9 edycji?

Post autor: raat »

debelial pisze:Na pewno te plotki rozsiewają agenci Privater Press żeby ludzie szybko pozbyli się modeli i kupili Łormaszynę.
To jest przynajmniej system bez strachu, że Ci frakcja wyleci :P

Do tego możesz pograć najbardziej egzotycznymi mieszankami typu: Elfy z chaos dinozaurami, Undeadzi z ludźm i ogrami, Krasnale z elfami, Wilkołaki z kamiennymi strachami na wróble, Elfy z Elfami

-DE-
Mudżahedin

Post autor: -DE- »

... Stalin z Baba Jaga i Dracula.

Sa, panie, systemy!

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

raat pisze:
debelial pisze:Na pewno te plotki rozsiewają agenci Privater Press żeby ludzie szybko pozbyli się modeli i kupili Łormaszynę.
To jest przynajmniej system bez strachu, że Ci frakcja wyleci :P

Do tego możesz pograć najbardziej egzotycznymi mieszankami typu: Elfy z chaos dinozaurami, Undeadzi z ludźm i ogrami, Krasnale z elfami, Wilkołaki z kamiennymi strachami na wróble, Elfy z Elfami
I co jeszcze ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Teletubisie z Trollami, Gumisie z Transformersami i Smerfy z klockami Lego ?

Obrazek
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Post autor: Matias »

Z tego wszystkiego to Kings of War Mantica wydaje się najlepsze - identyczna skla, fajne modele i naprawdę fajne zasady (i co równie ważne - całkowicie darmowe, udostępnione na stronie Mantica).

A wracając do naszego nieszczęsnego młotka :P to mam nadzieję, że to wszystko faktycznie okaże się tylko kampanią (jak Storm of Magic).

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Te ploty pochodzą ze źródła na tyle pewnego, że wydają się być prawdą.

Osobiście kompletnie nie akceptuję zniszczenia kolekcji figurek, które ludzie mieli do tego systemu (sądzę, że bardzo wiele osób nie będzie chciało kupować niczego od GW po czymś takim - ja już jakiś czas temu podziękowałem, nie kupiłem niczego do EoT i jestem szczęśliwy)

Do tego nie akceptuję równie poważnego zniszczenia świata i fluffu. Rozumiem ewolucję fabularną, ale wolałbym, żeby odbywała się w ramach istniejącego świata - np. upadek imperium i zastąpienie imperium+bretonii nowym tworem, nawet powstanie zakonu steam marines z pomocą krasnoludów - to by było ciekawe i pozwoliło stopniowo ewoluować jakąś fakcję.

Tymczasem skok o 200 lat do latających w warpie bąbelków brzmi bzdurnie i wydaje mi się, że nawet zbudowanie sensownej fabuły (choćby dla książki) osadzonej w takich realiach będzie nieco trudne. Z tego względu całość wydaje się być wyjątkowo śmierdzącym brainfartem.

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Ciekawe...
Najpierw jest pogarda dla "flufficznego pierdzenia" a później darcie szat und big drhamat w związku z fluffem :P

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

bo wśród turniejowców są kryptofluffowcy tylko wstydzą się przyznać? :D
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Jeśli zrobią to co zapowiedzieli... to zobaczycie na YT filmik fabularny z End of Times of Warhammer.
Byłem z tym systemem niemal od samego początku. Gram w Battla od 3edycji...
W RPG grałem, gram i będę grał.

Ale jeśli te kur...szony z GW zrobią ze Starego Świata latające pierdy w mydlinach... czyli plane'y w bańkach...
To przygotuję naprawdę przyzwoitą dioramę z trawką, budyneczkami - ustawię na nich całą kolekcję figsów... poleje to tanią jak barszcz benzyną i w pizdu spalę!

Rzekłem!

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Murmandamus pisze:bo wśród turniejowców są kryptofluffowcy tylko wstydzą się przyznać? :D
jakby nagle w starcrafcie wyjechały smerfy z warpa oraz kucyki pony też byś czuł się nieswojo?

to, że ktoś lubi rywalizację turniejową nie znaczy od razu, że nie interesuje go otoczenie fabularne świata

@Bastor
odruch desperacji, szkoda figurek, lepiej odzyskać kasę i pójść się napić albo wydać na dziewczyny w klubie :P
i tak nie pobijesz psa pająka wardęgi
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Bastor pisze:Jeśli zrobią to co zapowiedzieli... to zobaczycie na YT filmik fabularny z End of Times of Warhammer.

Ale jeśli te kur...szony z GW zrobią ze Starego Świata latające pierdy w mydlinach... czyli plane'y w bańkach...
To przygotuję naprawdę przyzwoitą dioramę z trawką, budyneczkami - ustawię na nich całą kolekcję figsów... poleje to tanią jak barszcz benzyną i w pizdu spalę!

Rzekłem!
Nie , moze cos sie znajdzie jednak na sprzedaz [-X
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Bastor pisze:Jeśli zrobią to co zapowiedzieli... to zobaczycie na YT filmik fabularny z End of Times of Warhammer.

Rzekłem!

Wiesz, kiedyś obiecałem na forum Śp. P. Cytadeli że publicznie zjem ksero okładki z podręcznika Bretonii gdy pojawią się tam takie bzdury jak rycerze na pegazach. I słowa dotrzymałem! Jakby co czekam na filmik na YT! :twisted:

Bastor
Chuck Norris

No nie opowiadajcie, że nie chcielibyście zobaczyć takiego filmu ;)
Po raz pierwszy byłby w realtimie pokazany efekt Wall of Flames :mrgreen:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Pikny cytat z Warseer'a
The new factions will be...

Cygmar
Khaos
Protectorate of Menorcth
Cryxish
Retribution of Malekith
Convergence of Leftovers

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Bastor pisze:No nie opowiadajcie, że nie chcielibyście zobaczyć takiego filmu ;)
Po raz pierwszy byłby w realtimie pokazany efekt Wall of Flames :mrgreen:

Ale wstaw to potem na FB GW :D
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

misha
Wielki Nieczysty Spamer

chyba comet of cassandora z plackiem prawdziwej apokalipsy :)

Mateo
Chuck Norris

Post autor: Mateo »

Moim zdaniem, to wszystko co tu piszecie i wyczytaliscie w EoT, będzie jako dodatek/rozszerzenie.
Tak jak teraz eot właśnie. 9 edycja wyjdzie normalnie, bez żadnego szału jak każda inna.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

O naiwności...

misha
Wielki Nieczysty Spamer

pytanie czy GW może sobie pozwolić na edycję jak każda inna, bo popularność WFB jest marna w porównaniu z 40K czy nawet WM&H, a i X-wing na rynku zdobywa coraz więcej miejsca.

ja też nie kupiłem niczego z EOT i dobrze mi z tym, poczekam popatrzę zrozumiem więcej a wtedy sprzedam swoje 2 armie gdzies na świat :) i zajmę się kolejkami PIKO

Bastor
Chuck Norris

Ja nie będę ukrywał, że jakiś czas temu jako odskocznie zakupiłem figsy do nowego Warzone: Resurrection.
Również stary sentyment...

Ale jak dzisiaj przeczytałem newsy - to chyba się do tego systemu bardziej przyłożę... ;)

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

#-o

Ludzie przestańcie popadać w paranoje i wzajemnie się nakręcać bo jakaś grupka trolli publikuje i sieje zamęt na forach.
IMO to i tak niczego nie zmieni ;d Jeżeli zmienią zasady na idiotyczne to i tak będziecie grali. Jeżeli każą wam zamienić podstawki to je zamienicie i nadal będziecie grali. Jeżeli usuną wam armie to kupicie nową i nadal będziecie grali inną. Jak znowu zwiększą cenę figurek to i tak będziecie je kupować i grać. Jeżeli GW upadnie to i tak będziecie grali...bez znaczenia czego GW nie zrobi to i tak będziecie nadal grali i narzekali na forum ;d
Uważam, że jest to celowe działanie ze strony GW, podając do informacji publicznej około 10% prawdy po to by zrobić szum wokół tematu i nakręcić machinę. Pożyjemy, zobaczymy.
Zresztą, GW ma w dupie potrzeby graczy bo dla nich się liczy tylko to by produkt został sprzedany. Targetem są dzieci, które oczywiście przykuwają uwagę do dużych zabawek z masą jakiś dodatków, a nie do zasad tych modeli. Widać to po wielkości wydawanych modeli i polityce GW.

Oczywiście nadal mam cichą nadzieję, że wydadzą Skaveny i Bretonie na 8ed [-o< Jak to zrobią to wszystko będę miał daleko w ***** i zostanę przy 8 ed.
...Who dares wins...
Obrazek

Zablokowany