HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
Prawda, za bardzo ufam AB. Poprawione, ale pytanie pozostaje podobne, czy ktoś gra takim magiem więcej niż tylko ja towarzysko.
Syta rozpa. Dla piatek HL wzialbym sztandary zamiast muzykow, do zdobywania SO.
BSB ma slaba protekcje. Moze dac mu DH i w zamian zamiast 4 lvl wziac 3 na magu? I tak masz dodatkowy czar przeciez.
Sky Sloop rzeczywiscie troszke za drogi, ale poprobowac warto.
No i nie masz scrolla, ale pewnie zdajesz sobie z tego sprawe
BSB ma slaba protekcje. Moze dac mu DH i w zamian zamiast 4 lvl wziac 3 na magu? I tak masz dodatkowy czar przeciez.
Sky Sloop rzeczywiscie troszke za drogi, ale poprobowac warto.
No i nie masz scrolla, ale pewnie zdajesz sobie z tego sprawe
We can't stop here. This is bat country.
problem tego maga jest taki ze za +100pkt masz stanislawa na prawie wypasie, a to juz jest znaczna roznica...
rydwanami gralem 3 bitwy i czasem robia gre, to strzelanie jest naprawde fajne, ale bound wydaje mi sie za drogi, lepiej wystawic je po taniosci, tym bardziej ze mag zje ci kosci...
rydwanami gralem 3 bitwy i czasem robia gre, to strzelanie jest naprawde fajne, ale bound wydaje mi sie za drogi, lepiej wystawic je po taniosci, tym bardziej ze mag zje ci kosci...
a co z druga opcją - 1 ws?Semi pisze:problem tego maga jest taki ze za +100pkt masz stanislawa na prawie wypasie, a to juz jest znaczna roznica...
- efferus lupus
- "Nie jestem powergamerem"
Arcymag na smoku może korzystać z Talisman of Supreme Shielding ?EmpGeX pisze:Lord: Archmage @ 550.0 Pts [EDIT]
Order of the Fiery Heart; Magic Level 4; Path of Fire; Dragonforged Armour
Lucky Shield [5.0]
Talisman of Supreme Shielding [50.0]
Book of Meladys [45.0]
Young Dragon @ [0.0] Pts
Wczoraj zagrałem 3 bitwy w turnieju lokalnym. Spostrzeżenia bestie z totemami (szczególnie +3 do inicjatywy) i możliwością wykupienia dla część armii vaugarda (m.in dla giganta) są bardzo niebezpieczne przynajmniej w walce z HE, które przyzwyczajone są, że biją pierwsze, niestety po wejściu takiego totemu bestie uderzają pierwsze i z oddziału he wiele nie zostaje... oczywiście alternatywą jest frost. Polecam natomiast lwi rydwan, który sprawdził się bardzo dobrze (wiadomo impakty to kwestia rzutu kostka, ale jego statystyki za 100 pkt wydaja się być sensownym wyborem). Ancient Dragon jak zwykle koks chodź standardowo bolą go armaty (mimo Gemstone Amulet oraz Lucky Shield) i dlatego zastanawiam się czy zamiast niego nie grać na pieszym/konnym lordzie i dzięki temu mieć np 2 oddziały piechoty special, Chodź Generał na smoku i bsb na płomyku są kuszącym wyborem
Pozdro miłej niedzieli
Jesteśmy po 5tej bitwie teraz na Pre-ETC w Herford i musze przyznać, że dragon mage z 2+/2+jest zajebisty, robi robotę chłopak
Ktoś pytal o shadow warriors wyżej, a więc są mega drodzy ale ten poison HE to to czego nam brakowało. Póki co jestem ogólnie zadowolony i zatrzymam ich w rozpie.
Ktoś pytal o shadow warriors wyżej, a więc są mega drodzy ale ten poison HE to to czego nam brakowało. Póki co jestem ogólnie zadowolony i zatrzymam ich w rozpie.
- Dark Kluku
- Wałkarz
Hej, mam jedno pytanie? Ten dragon mage to mag lub arcy z order of the fiery heart? I co rozumiesz przez 2+/2+?Galharen pisze:Jesteśmy po 5tej bitwie teraz na Pre-ETC w Herford i musze przyznać, że dragon mage z 2+/2+jest zajebisty, robi robotę chłopak
- Dark Kluku
- Wałkarz
Na poprzedniej stronie masz wszystkoStan pisze:Mage, Young Dragon, lvl 2, Path of Fire, Order of the Fiery Heart, Dragonforged Armour, Hardened Shield, Dusk Stone, Tome of Arcane Lore, 362
2+ pancerz i 2+
Wielkie dzięki
2+ reroll i 2+ Ward na fire co jest też bardzo praktyczne
Jako druzyna zajelismy 4 miejsce, ale byly ambicje na podium. Generalnie zajebisty turniej, porownalbym go do szczyrku, aczkolwiek szczyrk to dla mnie taka mekka battla'a i zawsze bedzie zajmowac nr 1 w moim sercuAldean pisze:no i jak Ci poszlo?Galharen pisze:2+ reroll i 2+ Ward na fire co jest też bardzo praktyczne
jakis krótki opis? ;]
A co do wynikow, to coz, rewelacji nie ma, ale tez dostawalem ciezkie parringi, tak na szybko:
#1 bitwa, Francja (2 miejsce), Skaveny - 2:18
ciezka bitwa, nieogranie, brak znajomosci dobrze zasad ''z gry'' daly o sobie znac, ale co wyprawialy kosci w tej bitwie to jeszcze w swojej historii turniejowej nie widzialem.
#2 bitwa, Czechy, TK - 10:10
TK strzelajace z 2 x 4 weze do walki i 2 x 4 weze strzelajace + 5 morghastow. Tu byl potencjal na wiecej, ale weze odciagnely moja uwage na tylach i zamiast leciec po punkty to ogarnialem wykopywaczki.
#3 bitwa, Ukraina, VC - 9:11, ale w ostatniej turze na farcie przeciwnik zajmuje objective ktory kontrolowalem i trace na tym 3 duze punkty bo drugi objective tez zajmowalem.
#4 bitwa, Niemcy (3 miejsce), TK - 7:13, wykopujace weze sciagaja mi generala na smoku schowanego za domkiem, peszek. Dobry gracz i bardzo dobra bitwa.
#5 bitwa, Rosja (1 miejsce), Demony - 8:12, nie pamietam teraz, bardzo dobry gracz, a demona piekielnie szybkie + bloodthirster, super bitwa, szachy cala gre, szkoda, ze w 5 turze trace jeden ze sztandarow na silverach i przeciwnik wygrywa przez to secondary objective, bo byloby 11:9 dla mnie.
6# bitwa, noname team z Niemiec, Bretonnia - 16:4, bretka na 2 duzych lancach questow, ok 17 chlopa w kazdej + 2 lordow i milion paladynow, ale bez zadnego strzelania i magii, takze tutaj udalo sie ladnie zapunktowac i wygrac secondary.
czy tylko ja mam wrażenie, że ktoś od 9th age nie kocha high elfów ? :> w obecnej wersji nie ma już nic ciekawego ;(
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
hehe troche masz racje, teraz jeszcze wszyscy chca pociac herosow na lwich rydwanach bo za bardzo OP sa
dajcie rozpe na 1000 punktow
myslalem o tymaby wrzucic feniksa sword masterow malego maga jako gienka i bsbka co myslicie ? no i luki
myslalem o tymaby wrzucic feniksa sword masterow malego maga jako gienka i bsbka co myslicie ? no i luki