The Witcher 3: Wild Hunt
Moderator: Zaklinacz Kostek
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Re: The Witcher 3: Wild Hunt
Mnie Jaskier ocalił przed schylaniem się po mydło przez resztę życia i jeszcze był potem z Anariettą.
Jaskier odwiedzający samo Corvo Bianco nie jest w sumie zbyt fajny bo w tej wersji opowiada ci, że jakiś kiep znów uszkodził Cyraneczkę i tym razem jest z nią jeszcze gorzej
Jaskier odwiedzający samo Corvo Bianco nie jest w sumie zbyt fajny bo w tej wersji opowiada ci, że jakiś kiep znów uszkodził Cyraneczkę i tym razem jest z nią jeszcze gorzej
Myslałem, ze to tylko wtedy jak nie zrobiło się tego questa ze śledztwem ; /GrimgorIronhide pisze:Mnie Jaskier ocalił przed schylaniem się po mydło przez resztę życia i jeszcze był potem z Anariettą.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Zgadza się. Wtedy masz możliwość zapytania się o jej zdrowie.-Qc- pisze:Myslałem, ze to tylko wtedy jak nie zrobiło się tego questa ze śledztwem ; /GrimgorIronhide pisze:Mnie Jaskier ocalił przed schylaniem się po mydło przez resztę życia i jeszcze był potem z Anariettą.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Ach, myślałem że to jakiś kolejny napad, my bad
Nawet az tak dlugo sie nie sciagal... Wyczyscilem Tusą, znakow zapytania na morzu mi sie nie chce robic, moze jak kilka miechow nie pogram w gre to zaczne
Od nowa mi się nie chce grac, bo to juz odgrzewane kotlety.
Od nowa mi się nie chce grac, bo to juz odgrzewane kotlety.
Mam Intela i7-2670 QM 2.2 GHz
16GB RAM
karta graficzna on board Intel HD Graphics 300
Windows 10
Jest sens kupować Wiedźmina 3 na taki sprzęt? Czy nie pójdzie?
Widziałem strony z wymaganiami, ale szczerze nie znam się na tym i nie chcę się znać.
Z góry dzięki za odpowiedź.
16GB RAM
karta graficzna on board Intel HD Graphics 300
Windows 10
Jest sens kupować Wiedźmina 3 na taki sprzęt? Czy nie pójdzie?
Widziałem strony z wymaganiami, ale szczerze nie znam się na tym i nie chcę się znać.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
-
- Oszukista
Możesz sprawdzić model lapka? Jak na tak stary model procesora masz podejrzanie dużo RAM. A od lat wiele komputerów ma 2 karty graficzne: jedną wbudowaną w procesor (i tą wymieniles) i drugą do grania.
Jeżeli faktycznie twój lapek nie ma innej grafiki to odpuść wiedźmina. Przy odrobinie samozaparcia na tej grafice zagrasz w pierwszego wiedźmina, drugi może odpali, ale nie da się w niego grać, a trzeci to już w ogóle inny świat jeśli idzie o wymagania.
Intel HD graphics to generalnie nadają się do wyświetlenia pulpitu (są drobne wyjątki od tej zasady, ale nie czas żeby się o nich rozpisywać).
Mała podpowiedź: jeżeli na swoim komputerze odpalales gry nowsze niż z 2005 w jakichkolwiek wyższych niż ultra low ustawienia obrazu - to na bank masz jeszcze drugą kartę w środku
Jeżeli faktycznie twój lapek nie ma innej grafiki to odpuść wiedźmina. Przy odrobinie samozaparcia na tej grafice zagrasz w pierwszego wiedźmina, drugi może odpali, ale nie da się w niego grać, a trzeci to już w ogóle inny świat jeśli idzie o wymagania.
Intel HD graphics to generalnie nadają się do wyświetlenia pulpitu (są drobne wyjątki od tej zasady, ale nie czas żeby się o nich rozpisywać).
Mała podpowiedź: jeżeli na swoim komputerze odpalales gry nowsze niż z 2005 w jakichkolwiek wyższych niż ultra low ustawienia obrazu - to na bank masz jeszcze drugą kartę w środku
Musi być jakaś karta graficzna druga bo z niektórymi filmami nawet były problem XD a procesor jest całkiem fajny tylko trochę stary ale mocy i niestety ale podejrzewam że do HD 300 były montowane karty pod tytułem gtx 7xx (nir stawiał bym na serię Ti) może 8XX i daje 5% na serię 9xx w sumie nawet mniej bo HD 300 jest to no stary model zintegrowanej karty graficznej
Powiem tam ma gtx 755 m w laptopie i latam z i7 i też 16 GB RAM i pozwala to na Cieszynie się średnio niskimi wartościami w W 3 mankament to brak kompatybilności karty graficznej i dźwiękowej XD szybciej się obraz wyświetla niż gadają ale da radę pograć i niestety ale w W3 procesor mógł by hyc i3 równie dobrze co i7 bo jest tam totalny brak miejsc procesorowych
Ale wydaje mi sir że powinno dać radę pograć w wiedzimna bo nie chce mi się wierzyć że ktoś wydał laptopa bez karty graficznej
Powiem tam ma gtx 755 m w laptopie i latam z i7 i też 16 GB RAM i pozwala to na Cieszynie się średnio niskimi wartościami w W 3 mankament to brak kompatybilności karty graficznej i dźwiękowej XD szybciej się obraz wyświetla niż gadają ale da radę pograć i niestety ale w W3 procesor mógł by hyc i3 równie dobrze co i7 bo jest tam totalny brak miejsc procesorowych
Ale wydaje mi sir że powinno dać radę pograć w wiedzimna bo nie chce mi się wierzyć że ktoś wydał laptopa bez karty graficznej
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
-
- Oszukista
To jest zupełnie możliwe - różne stacje robocze do Corela, Photoshopa itp. Potrzebują dużo Ramu i fajnego procka a zupełnie nie potrzebują grafiki.
Dlatego poprosiłem o model laptopa - po nim jest nadzieja coś konkretnego ustalić. A w środku może siedzieć tak naprawdę cokolwiek do Kepplera włącznie... Zarówno totalny crap jak i całkiem wydajny układ
Dlatego poprosiłem o model laptopa - po nim jest nadzieja coś konkretnego ustalić. A w środku może siedzieć tak naprawdę cokolwiek do Kepplera włącznie... Zarówno totalny crap jak i całkiem wydajny układ
Model: ASUS X93S
A szukając modelu znalazłem nalepkę GeForce GT540M CUDA 1GB.
Generalnie kupowaliśmy tego lapka jako mobilny komputer mojej żony, która wtedy sporo jeździła, a jest graphic designerem.
Laptop z 18" monitorem może i jest mobilny, ale 5 kg wagi plus kolejne za torbę, ładowarkę i tablet do rysowania to trochę za dużo dla drobnej kobiety i w efekcie okazał się co najwyżej stacjonarnym sprzętem
A szukając modelu znalazłem nalepkę GeForce GT540M CUDA 1GB.
Generalnie kupowaliśmy tego lapka jako mobilny komputer mojej żony, która wtedy sporo jeździła, a jest graphic designerem.
Laptop z 18" monitorem może i jest mobilny, ale 5 kg wagi plus kolejne za torbę, ładowarkę i tablet do rysowania to trochę za dużo dla drobnej kobiety i w efekcie okazał się co najwyżej stacjonarnym sprzętem
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Uuu panie bracie XD nie zaszalejecie w wieśka nawet na uber low detalach przykro mi bo sam doskonale wiem jakie to niefajne uczucie jak np gram w warhammera Total war i tnie się jak skurczybyk i nir mogłem przejść początkowej bitwy w kampanii bo grafika sir poddała ale 4 aktualizacje sterowników i jakoś chodzi ale tylko dzięki procrsorowi i7 gdyby nie on najprawdopodobniej już bym kupił kolejnego kompa nie laptopa bo laptop do gier to trochę overkill stosunek cena/podzespoły mając q głowie że można w tych samych pieniądzach mieć PC z dużo lepszymi podespolami oraz monitorem klawiatura podkładka myszka i z 10 krat piwa do wiedzimna XD
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
@JaceK:
https://youtube.com/results?q=GT540M%20 ... %203&sm=12
detale na low ale grać da radę
tak przy okazji, upewnij sie w panelu sterowania czy nie masz jakiegos trybu low power w lapku włączonego bo wtedy ta silniejsza karta jest wyłączona, dużo osób z lapkiem z podwójną kartą uruchamia low power wcześniej lub poźniej żeby na baterii dłużej działał i zapomina o tym
https://youtube.com/results?q=GT540M%20 ... %203&sm=12
detale na low ale grać da radę
tak przy okazji, upewnij sie w panelu sterowania czy nie masz jakiegos trybu low power w lapku włączonego bo wtedy ta silniejsza karta jest wyłączona, dużo osób z lapkiem z podwójną kartą uruchamia low power wcześniej lub poźniej żeby na baterii dłużej działał i zapomina o tym
Polecam Xboxa albo playa i masz wtedy wyjebane na wymagania i inne bzdury.
Nieee?JaceK pisze:Mm PS3. Wiedźmin wymaga PS4. Przy mojej częstotliwości grania szkoda kasy nas kupowanie nowej konsoli dla 1 tylko gry.
Dla W3 kupilem konsole - pierwszy raz w zyciu i nie zaluje. Zaczlem dzieki temu tez w inne gry na konsoli od czasu do czasu grac, natomiast W3 - wielka milosc, najlepsza gra w ktora kiedykolwiek mialem okazje zagrac