Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Tyle że się nie da
A według mnie mamy 5 jednostek godnych uwagi i z tych pięciu robię rozpy. Trochę mnie to już nudzi bo chciałbym popracować nad innymi złożeniami ale niestety nie mogę. Tzn w sumie mogę ale nie chcę i mdli mnie na widok naszej "elitarnej" piechoty za pierdyliard punktów czy naszej uber magii kombiącej się ze wszystkim.
Jak tak dalej pójdzie do grudnia to DE będą dla mnie tylko miłą odskocznią a nie armią mainową
A według mnie mamy 5 jednostek godnych uwagi i z tych pięciu robię rozpy. Trochę mnie to już nudzi bo chciałbym popracować nad innymi złożeniami ale niestety nie mogę. Tzn w sumie mogę ale nie chcę i mdli mnie na widok naszej "elitarnej" piechoty za pierdyliard punktów czy naszej uber magii kombiącej się ze wszystkim.
Jak tak dalej pójdzie do grudnia to DE będą dla mnie tylko miłą odskocznią a nie armią mainową
Jak by to powiedział pan z brodą i długimi włosami... Trzeba będzie nam zejść do podziemia... I zobaczycie że kąsać będziemy bo mało kto będzie znał DE i umiał z nimi grać
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie bardzo mi się chce stać w rozkroku do Listopada.
Mialem nadzieję, że coś więc zdobią dla DE z tym fixem.
Mam jeszcze Orki ale w Łodzi jest tego sporo,więc troche odpada. Poza tym jakoś nie mam parcia w tym kierunku po tym jak mnie animozja i 8-ma edycja nimi zmęczyła.
Mialem nadzieję, że coś więc zdobią dla DE z tym fixem.
Mam jeszcze Orki ale w Łodzi jest tego sporo,więc troche odpada. Poza tym jakoś nie mam parcia w tym kierunku po tym jak mnie animozja i 8-ma edycja nimi zmęczyła.
Przecież nie będzie żadnego update'u AB w listopadzie. Wyraźnie zapowiadali, że teraz skupiają się na zmianach w rulebooku, które mają być zrobione do listopada. Dopiero potem zabierają się za armybooki, w pierwszej kolejności WDG, DL i DE.
We can't stop here. This is bat country.
a na małe pkty tez nic nie wchodzi u DE fajnego? Do listopada akurat pewnie będzie sezon na 1200
Na pewno fajny rydwan się składa dzięki T5
Na pewno fajny rydwan się składa dzięki T5
Klaudel ma rację. Wczoraj wyczytałem, że nadchodzące zmiany mają dotyczyć wszystkich AB i będą związane ze zmianami w Rulebooku. Nie spodziewałbym się więc żadnych buffów DE w listopadzie, chyba że takich wynikających ze zmian w RB.
Dobra mroczni Lordowie, przyznac się kto jedzie do łodzi? a jeśli jedzie to jako armia główna czy jako support?
Za każdym razem wychodzi mi na to ze DE mogą być bardzo fajnym uzupełniem do wielu składów tym bardziej że Panowie z łodzi sami przyznali że nie ma w tym roku podziału na armie złe i dobre.
Mysleliście już nad jakimś fajny kombosem? Ja przyznam sie szczerze że już coś skminiam
Za każdym razem wychodzi mi na to ze DE mogą być bardzo fajnym uzupełniem do wielu składów tym bardziej że Panowie z łodzi sami przyznali że nie ma w tym roku podziału na armie złe i dobre.
Mysleliście już nad jakimś fajny kombosem? Ja przyznam sie szczerze że już coś skminiam
A Ja jade
armią 1000pkt
Rozpiska w skrócie
Hero bsb lanca sv1+ z rerolem
sucz konna 1 lvl ring of fire (lore fire lub wild) (choć zastanawiam się czy nie zostawić całej magii dużemu graczowi i jej nie wywalić - choć opcja fireball + ring of fire ładnie czyści śmieci)
4x5 DR na odginaczki
2x8 Coldów FCG
Ale słabo testowane jeszcze
armią 1000pkt
Rozpiska w skrócie
Hero bsb lanca sv1+ z rerolem
sucz konna 1 lvl ring of fire (lore fire lub wild) (choć zastanawiam się czy nie zostawić całej magii dużemu graczowi i jej nie wywalić - choć opcja fireball + ring of fire ładnie czyści śmieci)
4x5 DR na odginaczki
2x8 Coldów FCG
Ale słabo testowane jeszcze
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
Ja nie jadę ale mogę wam coś podsunąć:
Gien na Pegazie +1 Rerol
2xDR kusze + muzyk
2x harpie
7 CoK
6 Locków ( Co doombolt, to doombolt )
Typowy Support
Mam takie pytanko, na jakiej podstawce jest Matysia? I jakie macie spostrzeżenia po testowaniu jej?
Gien na Pegazie +1 Rerol
2xDR kusze + muzyk
2x harpie
7 CoK
6 Locków ( Co doombolt, to doombolt )
Typowy Support
Mam takie pytanko, na jakiej podstawce jest Matysia? I jakie macie spostrzeżenia po testowaniu jej?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
@Garg - mantysia na rydwanówce smiga ale nie polecam jej dopóki nie będzie można wykręcić 2+sv jak na wochowej.
@Cerverius - całkiem spoczko. Najlepsze co mogą obecnie dać DE to : odginaczki w corach, czarodziejke do +2 chanella w powerze i rycerzy którzy kosztują śmieszne punkty
@Cerverius - całkiem spoczko. Najlepsze co mogą obecnie dać DE to : odginaczki w corach, czarodziejke do +2 chanella w powerze i rycerzy którzy kosztują śmieszne punkty
Czyli nie szybko Ledwo 2+ wyciągamy na CO a co dopiero na matysi Bo potęcjał ma na prawdę fajny do niszczenia innych hero i dużych rzeczy.Glegut pisze:@Garg - mantysia na rydwanówce smiga ale nie polecam jej dopóki nie będzie można wykręcić 2+sv jak na wochowej.
We can't stop here. This is bat country.