Creaturecaster - nareszcie zakończone
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Creaturecaster odmawia realizacji kluczowego punktu kamp
Proponuje robić im syf gdzie tylko sie da. Fora, fb, naftka, bols itp może przestrasza sie czarnego PR i oddadza kase
Szczerze powiem, że jak czytam takie rzeczy to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera . Pan Glen nie zrobił niczego złego, natomiast inni po prostu chcą oszukać polskie urzędy. Vat tak czy inaczej powinieneś zapłacić, bez względu na to czy to jest Canada czy Singapur czy może Tahiti. Co do cła,to to, że UK mniej restrykcyjnie podchodzi do importu i ma inne przepisy dzięki działającym od lat portalom takim jak Ebay czy Amazon, nie oznacza, że można tą drogą oszukiwać urzędy w Polsce. Propozycja od początku była "korupcyjna" ale jak wiadomo ludzie chcą "taniej"! So... nie będzie taniej, i bardzo dobrze!
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
9/10 polaków spojrzało na ten post z politowaniem dla nadmiernej praworządności.PiotrB pisze:Szczerze powiem, że jak czytam takie rzeczy to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera . Pan Glen nie zrobił niczego złego, natomiast inni po prostu chcą oszukać polskie urzędy. Vat tak czy inaczej powinieneś zapłacić, bez względu na to czy to jest Canada czy Singapur czy może Tahiti. Co do cła,to to, że UK mniej restrykcyjnie podchodzi do importu i ma inne przepisy dzięki działającym od lat portalom takim jak Ebay czy Amazon, nie oznacza, że można tą drogą oszukiwać urzędy w Polsce. Propozycja od początku była "korupcyjna" ale jak wiadomo ludzie chcą "taniej"! So... nie będzie taniej, i bardzo dobrze!
- mikemayday
- Mudżahedin
PiotrB: chciałem nawet odpisać, ale jak przeczytałem, że Twoim zdaniem pan Glen nie zrobił niczego złego, to mi się odechciało dalszej rozmowy z Tobą.
- mikemayday
- Mudżahedin
Zwracam się z pytaniem do osób, które brały udział w zamówieniu. Czy waszym zdaniem powinienem:
A) zgłaszać sprawę na policję i namawiać innych do zrobienia tego samego, ryzykując zemstę Glena i utratę całości?
czy
B) siedzieć cicho i zapłacić podatek, w skutek czego każdy, kto nie dopłaci około 30% kwoty swojego zamówienia będzie mógł co najwyżej otrzymać zwrot około 50% swojej wpłaty?
A) zgłaszać sprawę na policję i namawiać innych do zrobienia tego samego, ryzykując zemstę Glena i utratę całości?
czy
B) siedzieć cicho i zapłacić podatek, w skutek czego każdy, kto nie dopłaci około 30% kwoty swojego zamówienia będzie mógł co najwyżej otrzymać zwrot około 50% swojej wpłaty?
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Gość bardziej kanadyjski już być nie mógłWe know that some other campaigns have marked packages as gifts, but such practice is illegal in Canada
Niefajna sprawa chłopaki. Mało co wściekałbym się z wami pospołu bo też myślałem czy nie dotować Cc.
Abstrahując od świętoszkowatości to jednak koledzy umówili się z Mr. Glenem na coś, dotują jego kampanię zawczasu przyjmując ile wyniesie ich otrzymanie w swoje szpony modeli, a Cc cytując znanego polskiego pisarza narobił im mnóstwo smrodu i gówna nagle zmieniając możliwości wysyłki. Pod względem umowy to nie jest całkiem fair.PiotrB pisze:Pan Glen nie zrobił niczego złego, natomiast inni po prostu chcą oszukać polskie urzędy. Vat tak czy inaczej powinieneś zapłacić, bez względu na to czy to jest Canada czy Singapur czy może Tahiti. Co do cła,to to, że UK mniej restrykcyjnie podchodzi do importu i ma inne przepisy dzięki działającym od lat portalom takim jak Ebay czy Amazon, nie oznacza, że można tą drogą oszukiwać urzędy w Polsce.
- mikemayday
- Mudżahedin
Rozesłałem do wszystkich PMki z prośbą o decyzję co dalej.
Darujcie sobie składanie zawiadomienia na Policji, dla każdego prawnika powinno być czytelne, że nie doszło do oszustwa ani żadnego innego przestępstwa, lecz co najwyżej niewywiązania się z zobowiązania - co również jest wątpliwe, mając na uwadze podkreślone wyżej fragmenty. Taki jest kickstarter, uczestnicząc w projekcie trzeba brać pod uwagę pewne ryzyko, które się z nim wiąże. Żeby udowodnić oszustwo należałoby wykazać, że twórca od samego początku działał z zamiarem niewywiązania się z zobowiązania, co jest w tej sprawie niewykonalne, ponadto zapewne tak nie było. Ja bym dopłacił, nie widzę lepszego rozwiązania.
Natomiast, doskonale rozumiem Wasze rozgoryczenie i bardzo Wam współczuję, ponieważ niegdyś sam się podobnie naciąłem na dodatkowych opłatach po kickstarterze. Zacisnąłem zęby i dopłaciłem.
Natomiast, doskonale rozumiem Wasze rozgoryczenie i bardzo Wam współczuję, ponieważ niegdyś sam się podobnie naciąłem na dodatkowych opłatach po kickstarterze. Zacisnąłem zęby i dopłaciłem.
Ty to mówisz poważnie, czy może dla zgrywy?Lazur pisze:Proponuje robić im syf gdzie tylko sie da. Fora, fb, naftka, bols itp może przestrasza sie czarnego PR i oddadza kase
Panowie cała ta sprawa zaczyna przypominać aferę widłowa, tylko z cłem. Zastanówcie się iż nie tylko wy wspieraliście tego gościa, nie tylko wy straciliście opcje dostawy z UK.
Pomyślcie iż są inni w UE, tylko wy kręcicie z tego powodu aferę. Jak na razie.
Także wyciągając z tego wszystkiego konstruktywne wnioski, lepiej było by skontaktować się z pokrzywdzonymi z innych krajów UE.
Może tą droga obrać, da to o wiele większą siłę przebicia< nacisku> .
Zastanówcie się nad tą ścieżką, może będzie skuteczna.
- mikemayday
- Mudżahedin
...nie czytałeś komentarzy na kicku, co?Furman pisze:Pomyślcie iż są inni w UE, tylko wy kręcicie z tego powodu aferę. Jak na razie.
Ilu was jest w tym jednym zamowieniu przez Ciebie organizowanym?
- mikemayday
- Mudżahedin
23 osoby. Póki co większość deklaruje chęć dopłacenia.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
https://www.kickstarter.com/projects/je ... ts/1695856
To już jest jakaś kompletna kpina. Ludzie czują się oszukani, czemu dają głośno i dobitnie wyraz w komentarzach, a autor sobie pisze, że lato spędził jeżdżąc po Stanach i ucząc jogi (podczas gdy wspierający projekt od dwóch lat czekają na jego realizację).
Wszyscy, którzy dołączyli do zamówienia powinni dopłacić. Naprawdę, to najlepsza opcja. Nikt nie otrzyma zwrotu pieniędzy, a straszenie sądami nic nie da. Przynajmniej w ręku będziecie mieli model, który możecie sprzedać, jeśli zechcece. Otrzymacie do ręki cokolwiek. Jeśli nie dopłacicie, nie będziecie mieli nic. Ani modeli, ani swoich pieniędzy.
To już jest jakaś kompletna kpina. Ludzie czują się oszukani, czemu dają głośno i dobitnie wyraz w komentarzach, a autor sobie pisze, że lato spędził jeżdżąc po Stanach i ucząc jogi (podczas gdy wspierający projekt od dwóch lat czekają na jego realizację).
Wszyscy, którzy dołączyli do zamówienia powinni dopłacić. Naprawdę, to najlepsza opcja. Nikt nie otrzyma zwrotu pieniędzy, a straszenie sądami nic nie da. Przynajmniej w ręku będziecie mieli model, który możecie sprzedać, jeśli zechcece. Otrzymacie do ręki cokolwiek. Jeśli nie dopłacicie, nie będziecie mieli nic. Ani modeli, ani swoich pieniędzy.
- mikemayday
- Mudżahedin
Naviedzony, nie potrzbujemy konsensusu. Jeśli ktoś nie chce już swojego modelu, mogę zapłacić cło i go sprzedać, a różnicę mu zwrócić. A pozostałym, gotowym dopłacić - przekazać modele. To akurat najmniejszy problem (tzn. będę się musiał nabiedzić i tak z załatwianiem tego wszystkiego, ale chuj bombki strzelił, innego wyjścia nie ma).